SteelSeries Siberia RAW Prism Review - leuke instapper

  Als je weet wat goede headsets zijn, ben je ook bekend met de SteelSeries. Deze headsets staan namelijk bekend om draagcomfort en goed geluid. Helaas staan ze ook bekend om de prijskaart, die meestal flink is. De Siberia RAW Prism heeft dat niet, maar is een mooi instappertje voor zes tientjes.

  SteelSeries is niet alleen van de muizen en toetsenborden bekend, maar ook van de headsets, die goed zijn, maar ook vaak duur. Niet iedere gamer kan een stervensdure headset veroorloven, maar wil wel de beste kwaliteit op zijn bol zetten. SteelSeries komt in de Siberia lijn nu met een headset die in een mooie prijscategorie zit. Voor 60 euro heb je deze op je hoofd.

  Siberia RAW Prism

  Siberia RAW Prism ziet er wat rauw uit

  De SteelSeries Siberia RAW Prism is op het eerste oog niet wat je zou verwachten. De headset ziet er behoorlijk plastic uit namelijk. De beugel die je op je hoofd hebt is gemaakt uit één plastic stuk en ook de oordoppen zijn van hetzelfde plastic materiaal gemaakt.

  Als je dan naar de kussens kijkt die de ondersteuning verzorgen voor je oren en je hoofd, krijg je ook niet meteen het idee met iets bijzonders te maken te hebben. De microfoon is een klein uitstulpsel die niet uitgeschoven kan worden.

  De headset heeft dus geen toeters en bellen zeg maar. Maar schijn bedriegt, want de Siberia RAW Prism biedt behoorlijk veel.

  Siberia RAW Prism

  SteelSeries Engine is de kracht achter de headset

  De koptelefoon heeft namelijk meer dan het oog ontmoet. Om te beginnen zit er op de linkeroordop een knop verborgen. Of ja, verborgen, de linkeroordop is eigenlijk gewoon een knop. Hiermee zet je het geluid van de microfoon uit of juist weer aan.

  Verder is de headset voorzien van LED verlichting in de oordoppen voor toch een beetje een flashy uiterlijk. De headset komt echter pas echt tot leven als je de SteelSeries Engine software installeert. Deze software stelt je namelijk in staat om de Siberia RAW Prism volledig aan te passen naar je wensen.

  Je kunt met de software de kleuren van de LED's aanpassen, dus als je liever een paarse verlichting of een mix van kleuren wil hebben, dan kan dat. Echter is het natuurlijk veel belangrijker dat je daar ook je geluid aan kunt passen.

  Siberia RAW Prism

  Heerlijk vol van geluid

  Middels de equalizer kun je een heel eigen geluidsinstelling creëren, maar er ook eentje uit de presets gebruiken. En het geluid is geweldig Zowel de diepe geluiden als de hoge tonen komen heerlijk helder je gehoorkanaal in.

  Je trommelvliezen kunnen flink smullen van de diepe geluiden die deze headset je biedt. Wat helemaal mooi is, is dat je de geluidsprofielen koppelen aan je applicaties. Op die manier heb je altijd het beste geluid voor een game, film of je muziek.

  Op het geluid is dus absoluut niet beknibbeld, maar helaas kunnen we niet hetzelfde zeggen over de microfoon. De microfoon is, zoals al aangegeven, een klein uitstulpsel op je oordop. Dit is nog een behoorlijk eind van je mond af.

  Doordat het een uitstulpsel is, hoort de andere kant de muziek of game die je op hebt staan terwijl je aan het praten bent. Dit kan nogal eens storend overkomen. Daarnaast pikt de microfoon van de Siberia RAW Prism nogal wat van het omgevingsgeluid op, wat aan de andere kant ook niet gewaardeerd wordt.

  Siberia RAW Prism

  Eenvoudig, krachtig, maar helaas net niet compleet

  De Siberia RAW Prism is een redelijk volledige headset voor maar zes tientjes. Het is een beetje een plastic fantastic model, zonder toeters en bellen op het oog. Alleen er is veel kracht verscholen qua audio in deze headset.

  Deze kracht komt voornamelijk vanuit de speakers, ondersteund door de SteelSeries Engine die het mogelijk maakt om de audio geheel op wens aan te passen. Helaas werkt alleen de microfoon niet mee. Het geluid hiervan wordt veelal verstoord door omgevingsgeluid en dat is simpelweg jammer.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Bijzonder goede audio
  • Talloze mogelijkheden tot aanpassing
  • SteelSeries Engine
  • Leuke prijskaart
  • Mindere microfoon
  • Plastic Fantastic

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.