SteelSeries Sensei Wireless Mouse Review

  SteelSeries is een geliefd merk onder fanatieke gamers. Het bedrijf maakt namelijk accessoires zoals toetsenborden en muizen die speciaal gericht zijn op deze groep. Wij kregen de SteelSeries Sensei Wireless Mouse opgestuurd om draadloos te kunnen gamen!

  Met de Sensei Wireless Mouse levert SteelSeries een muis die speciaal toegespitst is op draadloos gamen. Waar de Sensei Wireless Mouse zich in onderscheidt is het speciale voetstuk dat je erbij krijgt. Maar laten we eens naar de losse onderdelen kijken, zodat jij een mogelijk aanschaf kan overwegen.

  SteelSeries Sensei Wireless Mouse: Een muis zonder poespas

  De SteelSeries Sensei Wireless Mouse is een muis zonder toeters en bellen. Zo zitten zes knoppen op de muis die je naar hartenlust kunt aanpassen naar jouw wensen. Daarnaast heb je natuurlijk nog het scroll-wieltje en een knop die bedoeld is voor het schakelen tussen de snelheid van de muis – ook wel DPI genoemd.

  SteelSeries Sensei Wireless Mouse

  Het voetstukje

  Zoals gezegd krijg je bij de SteelSeries Sensei Wireless Mouse een voetstuk. Waar je bij veel draadloze muizen regelmatig een kabel moet aansluiten, of de muis moet voorzien van nieuwe batterijen, is dat bij de SteelSeries Sensei Wireless Mouse anders. Door de muis op het voetstuk te zetten laadt de muis op.

  Het voetstuk is een leuke toevoeging en misstaat niet op je bureau. Maar zoals altijd heeft ieder voordeel zijn nadeel. Zo kun je de muis niet gebruiken als deze op het voetstuk staat. Wil je tijdens het opladen kunnen gamen, dan moet je de kabel uit het voetstuk halen en in de muis stoppen.

  Gamen!

  Tijdens het gamen viel vooral op dat de SteelSeries Sensei Wireless Mouse lekker speelt. De coating op de muis is rubberachtig wat voor meer grip zorgt, waardoor de muis afrekent met klamme handjes. De kleine hoeveelheid knoppen maakt de muis ideaal voor games zonder ingewikkelde knoppencombinaties.

  De linker- en rechtermuisknop klikken soepel en maken een zacht geluid, en voelen aan alsof ze een lange tijd mee kunnen gaan – en dat is ook zo met 30 miljoen keer klikken.

  Een nadeel zijn de knoppen aan de zijkanten, twee aan de linkerkant en twee aan de rechterkant. Waar de linker- en rechtermuisknop lekker zacht klikken, klikken deze vrij hard. Ook zijn deze knoppen van plastic, waardoor ze wat goedkoop aanvoelen. De knoppen aan de rechter kant zul je waarschijnlijk het minst gebruiken, omdat ze op een vrij onlogische plek zitten. Het was beter geweest als SteelSeries de knoppen geplaatst had zoals bijvoorbeeld de Logitech G700s.

  Pimp my mouse!

  Gelukkig heeft de SteelSeries wel weer een andere troef. Want een beetje PC-gamer houdt ervan om flitsend voor de dag te komen. Ook daar heeft SteelSeries rekening mee gehouden. Op verschillende plekken is de SteelSeries Sensei Wireless Mouse verlicht: het scroll-wieltje, het logo op de muis, en het voetstuk.

  Met de SteelSeries software kun je deze verlichting afzonderlijk van elkaar een andere kleur geven. Je kunt kiezen voor een vaste verlichting, ademende verlichting of de status van de batterij. Die laatste optie wil zeggen dat de verlichting van groen naar rood verandert op basis van hoe vol de batterij is.

  SteelSeries Sensei Wireless Mouse2

  Beproefde technologie

  De originele Sensei was een van SteelSeries beste muizen. Daarom heeft het bedrijf deze technologie gebruikt in de draadloze variant. Met een reactiesnelheid van één milliseconde, snelheid van 150” per seconde en een zeer hoge precisie is de SteelSeries Sensei Wireless Mouse een prima muis.

  Wat een fijne toevoeging is, is dat SteelSeries je de optie biedt om verschillende profielen toe te wijzen aan de muis. Als je veel tussen spellen wisselt, is het ook mogelijk om jouw profielen op te slaan op de servers van SteelSeries. De profielen heb je dus altijd bij de hand, mits je een internetconnectie hebt.

  Meer dan de moeite waard

  SteelSeries heeft met de Sensei Wireless Mouse een draadloze muis op de markt gebracht die meer dan de moeite waard is. Met de juiste hoeveelheid knoppen is het een muis voor iedere no nonsense gamer die zo min mogelijk kabels wilt Wel is de muis aan de vrij dure kant met een prijskaartje van ruim 130 euro. Maar dan investeer je wel in een muis die lang meegaat en er ook nog eens heel tof uitziet!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.