Voor deze Apple Watch Series 4 Review hebben wij het aluminium Space Gray model met een 44mm scherm getest. Er is ook nog een variant een 40mm scherm. De Apple Watch Series 4 is in de Verenigde Staten ook beschikbaar in Silver en Gold design. Ook kun je kiezen voor het model met roestvrij staal en die variant is beschikbaar in Silver, Space Black en Gold.

De aluminium 40mm versie kost 429 euro en de aluminium 44mm versie kost 459 euro. De stainless steel versies zijn niet in Nederland beschikbaar. Dit zijn best hoge prijzen voor een smartwatch, want de nieuwste Samsung Galaxy Watch 46mm kost op dit moment 329 euro. Toch heb je met de Apple Watch Series 4 wel een heel mooi design.

Een strak modern design

Dat mooie design heeft de Apple Watch Series 4 vooral te danken aan de grootte van het scherm. Ten eerste is de maat van de Series 4 twee millimeter groter dan zijn voorganger. Daarnaast loopt het scherm verder door, waardoor je al met al een stuk groter scherm hebt. Het apparaat is door het grotere scherm gewoon veel makkelijker te bedienen.

De schermgrootte van de grootste Apple Watch 3 heeft 740 vierkante millimeter en de grootste Apple Watch 4 heeft een schermgrootte van 977 vierkante millimeter. Dat is een aanzienlijke vooruitgang!

De nieuwste Apple watch is 44 millimeter hoog, 37,8 millimeter breed en 10,7 millimeter dik. De Apple Watch 4 weegt maar 36,7 gram. De Apple Watch is dus niet te zwaar en zit lekker om je pols. De smart watch bandjes zijn licht uitrekbaar en dit verbetert het draagcomfort. Het design is eigenlijk helemaal top en beschikbaar in drie mooie kleuren. Door het grotere scherm verbruikt het apparaat ook meer energie, maar toch gaat de batterij erg lang mee.


Apple Watch voorkant

Meerdere dagen zonder op te laden

Een mechanisch horloge hoef je helemaal nooit op te laden, dus het zou vervelend zijn als je de Apple Watch 4 om de haverklap zou moeten opladen. Gelukkig is dit niet het geval. Apple geeft aan dat de batterij ongeveer 18 uur meegaat, maar tijdens het testen wamen wij erachter dat de smartwatch het langer volhoudt. We hebben de Apple Watch namelijk pas na twee volle dagen gebruik moeten opladen. En dat terwijl je ook gebruik kan maken van de verschillende nieuwe features.

Apple Watch 4 met doos

Siri wordt steeds slimmer

GPS en Cellular zijn geen nieuwe features, want deze werden ook al op de Apple Watch Series 3 ondersteund. Siri Shortcuts is wel een van de nieuwe features. In ons artikel over de beste nieuwe iPhone XS Max IOS 12 features hebben we het hier al uitgebreid over gehad. Siri zit logischerwijs ook op de Apple Watch en je kunt de shortcuts heel makkelijk gebruiken.

Door middel van de Siri Shortcuts worden dagelijkse zaken veel gemakkelijker gemaakt en dat zonder dat je per se je telefoon bij moet hebben. Je kunt antwoorden op berichten of Siri vragen om iemand te bellen. Ook werkt Siri nu beter met apps van derde partijen. Je kunt met de Apple Watch Series 4 je vluchtinformatie checken, de kaarten app gebruiken of een uber bestellen.

Door het watchOS 5 systeem wordt Siri ook een stuk slimmer. Siri leert namelijk van eerdere situaties om een soortgelijke situatie gemakkelijker voor je te maken. Wanneer je een aantal dagen het weer in een bepaalde stad bekijkt, geeft Siri dit na een tijd automatisch aan. De Apple Watch is een hele moderne gadget, maar er is ook aan oudere mensen gedacht.

Apple Watch 4 met Siri

Valdetectie in de nieuwe Apple Watch Series 4 review

Een van de nieuwe features van de Apple Watch 4 is namelijk valdetectie. Wanneer je hard valt, kan het natuurlijk zijn dat je iets breekt of niet meer bij bewustzijn bent. Wanneer er dan niemand in de buurt is kan dit voor veel problemen zorgen. Door de valdetectie krijg je een melding met de vraag of je de hulpdiensten wil inschakelen. Wanneer je dit wegklikt is er niets aan de hand, maar wanneer je een minuut niet reageert, doet de Apple Watch dit automatisch.

Deze functie kan voor iedereen handig zijn, maar met name voor oudere mensen lijkt dit een mooie uitkomst. Daar kan deze functie in sommige situaties van levensbelang zijn. Apple heeft dat ook door. Je kunt de valdetectie aanzetten vanuit de Apple Watch app op je iPhone, maar wanneer je ouder bent dan 65 staat deze functie automatisch aan. Naast het denken aan 65+'ers, maakt Apple het leven van de jongere mensen ook een stuk makkelijker.

Apple Watch Series 4 maakt het dagelijks leven makkelijker

Dagelijkse bezigheden worden een stukje makkelijker gemaakt door de Apple Watch Series 4. Dingen waarvoor je normaal je smartphone gebruikt, kun je nu gemakkelijk via de smartwatch doen en in sommige gevallen doet Siri het alvast voor je.

Het bijhouden van een agenda is helemaal niet lastig meer, want het staat allemaal op je Apple Watch. Op deze manier weet je altijd hoe laat en waar je moet zijn voor een afspraak. Veel dagelijkse handelingen worden je net een stukje makkelijker gemaakt, maar of dit die 450 euro waard is, is dan nog maar de vraag.

Het wil natuurlijk niet veel zeggen om hiervoor even op je telefoon te kijken, maar het scheelt toch weer. Helemaal als je hoort dat het gebruik van je telefoon op de fiets verboden waarschijnlijk verboden gaat worden in 2019. Naast het makkelijker maken van je dagelijkse leven, let de smartwatch van Apple ook op jouw gezondheid.

Apple Watch 4 achterkant

Apple Watch Series 4 let goed op jouw gezondheid

Toen wij de Apple Watch Series 4 droegen tijdens tegen review kwamen we erachter dat we hierdoor meer op onze gezondheid gingen letten. Er staan automatische doelen ingesteld, zoals het aantal calorieën dat je verbrandt of het aantal uren dat je per dag bent gaan staan.

Onbewust ga je hier toch op letten en wanneer je een doel behaalt, krijg je hiervan een melding. Hierdoor probeer je dit doel de volgende dag weer te halen. Zo ben je toch iedere dag een beetje bezig met je gezondheid.

Ook houdt de Apple Watch door middel van een elektrische hart sensor je hartslag bij. Op de vorige Apple Watches kreeg je al een melding wanneer je een te hoge hartslag had, maar nu krijg je ook een melding wanneer je hartslag te laag is. Dit kan natuurlijk ook gevaarlijk zijn. De Apple Watch Series 4 kan je hartslag een stuk sneller meter dan zijn voorgangers.

Er worden automatisch verschillende workouts herkend door de nieuwe Apple Watch. Zo hoef je niet iedere keer wanneer je aan een bepaalde training begint, een app te op te starten. Het apparaat herkent trainingen als hardlopen, wandelen en roeien en hiervoor hoef je dus helemaal niets te doen. Naderhand kun je de training terugkijken via de Apple Watch app. Al deze functies kunnen jouw helpen aan een gezondere levensstijl en jouw dagelijkse taken vergemakkelijken.

Apple Watch 4 aan oplader

De Apple Watch Series 4 is ontzettend handig maar ook duur

De Apple Watch Series 4 is dus heel handig in dagelijks gebruik. Er zijn veel kleine dingen die de Apple Watch automatisch voor je doet, zoals het checken van het weer of het bijhouden van je workouts. De conclusie van deze Apple Watch Series 4 review is positief, maar het apparaat is wel duur.

Door het dragen van de Apple Watch Series 4 word je je bewuster van je gezondheid. Automatisch ga je op bepaalde zaken letten, omdat de Apple Watch dit aangeeft.Toch is de Apple Watch aan de dure kant met een prijskaartje van 429 of 459 euro. Wanneer je een iPhone hebt, is de Apple Watch Series 4 wel een heel handig hebbedingetje.