Steelseries Rival 310 review - Ergonomische muis voor shooters

  In deze Steelseries Rival 310 review lees je of Steelseries erin geslaagd is een comfortabele maar ook duurzame gaming muis te maken. Een beetje gamer besteedt aandacht aan zijn materiaal. Eén van de belangrijkste accesoires die je moet hebben is natuurlijk je muis.

  XGN.nl

  Een goede gaming muis is comfortabel, ook voor langere sessies, heeft voldoende opties en knoppen, en is bestand tegen een paar goede paniekerige rammen op de knoppen. De Rival 310 is volgens de fabrikant een ergonomische muis, uitermate geschikt voor eSports. Maar slecht nieuws voor onze linkshandige vrienden: de muis is alleen te krijgen in een uitvoering voor rechterhanden.

  Ergonomisch design

  De Rival 310 is gemaakt van met vezels versterkt plastic. Dit zorgt ervoor dat de muis tegen een stootje kan, maar toch niet té zwaar is. De muis weegt 88 gram, wat een fijne compromis is voor mensen die een muis willen waar wel wat gewicht achter zit om schokkerige bewegingen te voorkomen. De handgrepen aan beide kanten zijn gemaakt van siliconenrubber, wat comfortabel aanvoelt, maar afhankelijk van je greep misschien wat overbodige luxe is; tijdens het gamen zul je je vingers er amper op houden.

  In tegenstelling tot sommige andere muizen zoals bijvoorbeeld de Razer Lancehead lopen de knoppen niet door over de gehele lengte van de muis. Dankzij de gevoeligheid van de knoppen is dit geen obstakel; de knoppen zijn net zo gevoelig aan de achterkant als voor een druk met de toppen van je vingers. De muis is dus net zo goed te gebruiken met een palmgrip als een klauwgrip.

  Het matzwarte materiaal zorgt ervoor dat de muis er schoon uit blijft zien door dat er geen vingerafdrukken op achterblijven. Je kunt dus gerust snacken tussen de games door. Wel jammer is dat de kabel een standaard usb kabel is, in tegenstelling tot de duurzamere gevlochten kabels van andere gaming muizen. Een ander element dat opvalt is de aanpasbare verlichting aan de achterkant en bij het muiswiel.

  Steelseries Rival 310 review

  Features

  Net zoals veel andere Steelseries producten, zoals het Apex M750 toetsenbord, heeft de Rival 310 geeft de Rival 310 uit zichzelf een lichtshow weg. Dit is niet alleen ter versiering: met de Steelseries Engine software is het mogelijk om de lichten dingen te laten weergeven zoals een binnenkomend bericht op Discord of de cooldown van een aanval in games als DOTA 2.

  De muis heeft twee volledig programmeerbare knoppen aan de linkerkant, tegenwoordig bijna een verplichting voor een gaming muis, en er zijn ook veel muizen te vinden die ook nog knoppen aan de rechterkant hebben. Mocht je meer opties willen hebben, wat vooral handig is voor bepaalde MOBA’s en MMORPG’s, is het dus de moeite waard om een andere muis te overwegen.

  Ook heeft de muis een DPI-knop waarmee je de gevoeligheid van de muis kunt aanpassen. Helaas heeft de DPI maar twee verschillende standen, maar je kunt deze standen via de software ook nog aanpassen. Verder is de DPI knop een fijne afstand naar achteren geplaatst zodat je hem niet per ongeluk indrukt.

  Bij het presenteren van de 310 claimde Steelseries dat het de eerste muis was met echte één op één tracking: dit wil zeggen dat de bewegingen van de cursor op je scherm de bewegingen van de muis exact volgen zonder enige speling. Deze claim lijkt waar te zijn: bij het spelen van shooters als Battlefield 1 is de muis uiterst precies, wat het makkelijk maakt om accuraat te schieten. Ook belangrijk: de cursor beweegt weinig tot niet bij het optillen van de muis, wat bij andere muizen soms irritante verschuivingen veroorzaakt.

  De muis heeft aan de onderkant een harde plastic pad aan de voorkant van de muis en twee kleinere aan de achterkant. Doordat ze redelijk hoog zijn kun je de muis ook zonder muismat gebruiken, zelfs op een wat ruwer oppervlak. Mocht je deze muis gaan aanschaffen is het waarschijnlijk wel een goed idee om een muismat te gebruiken, aangezien de pads al vrij snel sporen van slijtage beginnen te vertonen.

  Steelseries Rival 310 review

  Steelseries Rival 310 Review – Conclusie

  Steelseries is met de Rival 310 haar beloftes nagekomen. De muis is zeer accuraat en heeft bijna geen vertraging of uitschietende bewegingen. Dit maakt de muis uitermate geschikt voor games waar het van belang is om snelle en precieze bewegingen te maken zoals bijvoorbeeld shooters. De grootste nadelen zijn het ontbreken van een gevlochten kabel, een linkshandige versie en het beperkte aantal standen van de DPI-knop.

  Mocht je rechtshandig zijn en het niet erg te vinden om je instellingen zelf aan te passen zul je zeker tevreden zijn met de 310. Met een prijskaartje van 55,99 euro zul je zeker goedkopere muizen kunnen vinden die lichter zijn en meer extra knoppen hebben; maar je zult er weinig vinden die zo fijn in de hand liggen en toch stevig aanvoelen.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Comfortabel
  • Zeer precies
  • Duurzaam ontwerp
  • Geen gevlochten kabel
  • Alleen rechtshandig

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.