Dit is het belangrijkste E3 nieuws van woensdag 17 juni

Article
woensdag, 17 juni 2015 om 23:35
xgn google image
In navolging van maandag en dinsdag ook vandaag het grootste E3 nieuws op een rijtje. Dit is het nieuws dat je op woensdag 17 juni niet mocht missen.
De E3 is in volle gang. Er komt zoveel nieuws van de beurs dat het soms lastig bij te houden is. Daarom zetten we elke avond het grootste E3 nieuws op een rijtje.
Vandaag waren er geen persconferenties, maar evengoed was er genoeg te bespreken. Van meer over Fallout 4 en Gears of War tot Shenmue en Tony Hawk. Je leest het allemaal in dit overzicht.

Mass Effect Andromeda details

Tijdens de EA persconferentie werd Mass Effect Andromeda aangekondigd. Veel werd er niet getoond van de game. Er was enkel een korte CGI-trailer te zien.
Daar kwam vandaag verandering in. We ontvingen namelijk meer details en de eerste screenshots van de game. De nieuwe Mass Effect speelt zich af in een totaal nieuw universum, dat niet verrassend Andromeda heet.
De game maakt gebruik van de Frostbite engine, kent een totaal nieuw team en komt naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.
73842

Gears of War Ultimate Edition naar PC

Tijdens de Microsoft persconferentie werd de Gears of War remake aangekondigd. Het leek erop dat deze Ultimate Edition enkel naar de Xbox One zou komen. Dat blijkt niet zo te zijn.
De game komt ook naar de PC. De releasedatum voor deze versie blijft nog wel even onbekend. Dat zal waarschijnlijk na de Xbox One versie zijn.
Er is dan ook geen beta op de PC voor de game. Deze is nu wel te spelen op de Xbox One. Althans, als je een toegangscode hebt ontvangen van Microsoft.
73843

Tony Hawk 5 release bekend

Tony Hawk keert na een aardige tijd weer terug in een game. Tony Hawk Pro Skater 5 komt er namelijk aan voor de PlayStation 4, PS4, Xbox One en Xbox 360.
The man himself kondigde vandaag de release van het spel aan. Die vind plaats op 29 september voor de PlayStation 4 en Xbox One. De andere versies volgen later in het jaar.
Als je de game op de dag van release in huis wilt hebben, kun je deze al pre-orderen.
73844

Xbox One Elite controller prijs bekend

Hij werd eerder deze week al aangekondigd, maar toen nog zonder Europese prijs. Die is inmiddels bekend. Wij moeten 150 euro neertellen voor de Xbox One Elite controller.
Dat is een flink bedrag en meer dan drie keer zoveel als een normale controller. De Elite is dan ook geheel aan te passen aan jouw wensen, kent een nieuw D-pad en is gebouwd samen met professionele eSporters.
De controller moet later dit jaar in de winkels liggen, maar is wel al te bestellen.
73845

Meer Fallout 4 en Fallout Shelter nieuws

Het lijkt wel de E3 van Fallout 4. Er kwam dan ook flink wat nieuws over de game voorbij. Allereerst zagen wij de game op de beursvloer en kun je meer details lezen.
Dat is echter niet het enige. Zo werd bekend dat de hond in Fallout 4 niet dood kan. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken om je trouwe viervoeter.
Ook hadden we nieuws over de Fallout Shelter app. De game - die wij eerder voorzagen van een review - is ongekend populair. De game staat op nummer één in de wereldwijde App Store. In Nederland is het positie nummer twee.
Dat gamers niet kunnen wachten op Fallout 4 blijkt wel uit de pre-orders. De unieke Pip-boy Edition is bijna uitverkocht. Nog enkele winkels hebben hem, dus wees er snel bij. Er komen er namelijk niet meer hierna.
73846

Sony helpt met Shenmue 3

Tijdens de Sony persconferentie werd de Shenmue 3 Kickstarter aangekondigd. Binnen recordtijd werd de gevraagde twee miljoen dollar opgehaald.
Dat is natuurlijk niet genoeg geld om de ontwikkeling geheel te betalen. Daarom helpt Sony mee. De game komt dan ook naar de PS4 en PC.
Waarschijnlijk was de Kickstarter een test om te kijken of er wel genoeg vraag was naar de game. Dat blijkt er te zijn, want tal van fans over de hele wereld hebben bijgedragen. Sommigen zelfs 10.000 dollar om daarna te kunnen dineren met de makers van Shenmue 3.
Dit was het grootste E3 nieuws van woensdag 17 juni. Natuurlijk lees je meer op onze E3 pagina. Houd die ook in de gaten voor alle komende E3 previews. Op dit moment kun je onder andere de previews van HoloLens, Halo 5 en Rise of the Tomb Raider al lezen.