Sound BlasterX Siege M04 Review - Zeer comfortabele gamingmuis

  Het Amerikaanse bedrijf Creative heeft de gamingmuis Siege M04 op de markt gebracht. Het is de eerste en enige muis in de productenlijn van het bedrijf, dat bekend staat om haar geluidsproducten zoals koptelefoons en geluidskaarten. Lees in deze Siege M04 review of deze precisiemuis geschikt is voor gamers.

  De splinternieuwe muis wordt geleverd met aangesloten USB-draad. Je krijgt, zoals je waarschijnlijk wel verwacht, geen disk meer met de software voor de muis: om de M04 in te stellen zul je het internet moeten aanspreken. De prijs online varieert van 58 tot 80 euro.

  De Siege M04 beschikt over zeven knoppen die gemakkelijk in te stellen zijn via de te downloaden software. Alle knoppen hebben namelijk eigen geheugen. Op die manier kun je de muis volledig aanpassen naar jouw smaak. Wil je bijvoorbeeld dat de linkermuisknop gebruikt wordt om rechts te klikken dan kan dat: alles is mogelijk.

  Siege M04 Review

  Strak design

  De muis ziet er prachtig uit, niet te chique en niet te gewoontjes. Delen van de zijkanten van de M04 zijn van rubber gemaakt, zodat je een betere grip hebt op de muis. Ook zul je op die vlakken geen vingerafdrukken tegenkomen.

  De overige knoppen klikken fantastisch weg en zouden volgens de maker Creative elk 50 miljoen kliks mee moeten kunnen. In de testtijd voor deze review was daar helaas geen vinger voor te vinden om die uitspraak te testen.

  Siege M04 Review

  Hoge instelbare DPI

  De Dots Per Inch oftewel DPI van de M04 liegt er niet om, want met twaalfduizend DPI is de muis ontzettend precies. Voor het browsen op internet of het tikken van een studieverslag is dat natuurlijk niet nodig, maar voor het gamen kan dat heel handig van pas komen. Het kan net het verschil maken tussen een headshot of een gemist schot.

  Wil je dat de DPI minder wordt? Dan kun je dat via de knop onder het scrollwiel snel veranderen met drie verschillende standen. Het aantal DPI is in te stellen via de software van Creative, dus als de twaalfduizend je iets te snel gaat, kun je dat allemaal aanpassen aan je eigen gemak.

  Naast de hoge DPI is ook de polling rate van de M04 hoog. De polling rate is de hoeveelheid scans die de computer uitvoert om te checken wat je met de muis doet. Waar veel gamingmuizen een polling rate hebben van 500Hz, ligt die van de M04 twee keer zo hoog.

  Door de polling rate van 1000Hz laat de muis eens per milliseconde zijn positie weten aan de computer. Door de hoge rate is er geen lag te bespeuren tussen het bewegen van je muis en de beweging op je beeldscherm.

  Bijna 17 miljoen kleuren

  De verlichting op en rondom de muis is een mooie toevoeging. Met bijna 17 miljoen kleuren tot je beschikking, kun je de verlichtingskleur precies zo instellen als jij het wil. Alle kleuren van de regenboog zitten er in.

  Maar daar houden de aanpassingsopties voor de M04 nog niet op. Wil je de kleur in een rondje rond de muis laten circuleren? Dat kan ook, linksom of rechtsom. Vind je die ene kleur een beetje saai worden en wil je meerdere kleuren? In een paar klikken in de meegeleverde software en het is voor elkaar.

  Siege M04 Review

  Minpuntjes aan de muis

  Ondanks de handige functies en het strakke design, kleven er ook kleine minpuntjes aan de muis. Zo is het geluid van het scrollen relatief hard als je het vergelijkt met andere muizen. Zeker voor een bedrijf als Creative, dat gespecialiseerd is in geluidsproducten, had dit zachter kunnen en moeten zijn.

  Als je bijvoorbeeld met een koptelefoon op speelt, hoor je het geluid van het scrollen niet. Maar mocht je in een stille kamer met andere mensen aan het gamen zijn, kan dat geluid voor omstanders redelijk irritant worden.

  Een ander minpuntje aan de muis is de knop aan de linkerkant. Hoewel de muis niet klein oogt kunnen mensen met kleinere handen moeite hebben met het ‘vinden’ van die buitenste knop. De andere knoppen klikken wel heerlijk weg en liggen goed in de hand.

  Siege M04 Review

  Biedt waar voor je geld

  Het strakke design in combinatie met de prachtige lichtcombinatie die onder en naast de muis te vinden is, maken deze muis tot één van de betere muizen in de prijsklasse. De knop die net niet lekker geplaatst is en het harde geluid tijdens het scrollen kunnen daar maar weinig negatiefs tegen inbrengen. Zeker voor een prijs van 58 euro.

  8

  De plus- en minpunten

  • Strak design
  • DPI is snel en makkelijk aan te passen
  • Lichtsysteem is een mooie toevoeging
  • Relatief hard geluid bij het scrollen
  • Buitenste knop niet fijn geplaatst

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.