Top 5 ondergesneeuwde games Q1 2017 - Dit heb je gemist

Article
zaterdag, 01 april 2017 om 11:00
xgn google image
Als gamer is er altijd wel iets om te spelen: er zijn duizenden titels waar je uit kunt kiezen. Toch verdwijnt een groot deel van de games uit zicht, nadat AAA-titels ze doen ondersneeuwen. Daarom werpen wij in dit artikel even een blik op de top 5 ondergesneeuwde games Q1 2017.
Bah, sneeuw in de lente? Uiteraard bedoelen we dit in de figuurlijke zin. Games sneeuwen wel vaker onnodig onder, maar na het lezen van deze special ben je over deze titels ook weer op de hoogte. Alle games in dit artikel verschenen tijdens het eerste kwartaal van dit jaar.

5. Styx Shards of Darkness

We beginnen deze top 5 ondergesneeuwde games met Styx Shards of Darkness. Het gaat hier om een stealth game waarin je met de goblindief Styx in Assassin’s Creed-achtige gameplay langs verschillende vijanden moet sluipen om vaak dingen te stelen. In de game is het voornamelijk handig om zo stil mogelijk langs vijanden te sluipen; wanneer je gespot wordt zijn vijanden namelijk in vele gevallen te groot in aantal en bovendien te sterk.
Styx Shards of Darkness sneeuwt voornamelijk onder doordat het personage niet zo bekend is. Desalniettemin is deze stealth game erg welkom in een periode waarin we even geen soortgelijke games als Assassin’s Creed hebben. Als jij dus uitkijkt naar de mogelijke Assassin's Creed televisieserie of als je niet kunt wachten op Assassin’s Creed Empire, is Styx Shards of Darkness een leuke game voor tussendoor.
Dat de game wat populariteit mist merk je wel in de co-op. Zo is het moeilijk om online een goede match te vinden met een vreemde speler. Er worden niet voldoende matches aangeboden om vliegensvlug samen met een andere speler aan de slag te kunnen gaan. Gelukkig kun je het spel ook online met een vriend spelen.
In onze eigen review scoorde Styx Shards of Darkness maar liefst een 8.0. Ook bij andere media wist de game goed te scoren. Zo kreeg de game gemiddeld een 7,5 op metacritic.
108458

4. Fast RMX

Door de jaren heen hebben we al een heleboel racegames voorbij zien komen. Fast RMX is één van deze games. De titel verscheen op de Nintendo Switch, wat mogelijk ook één van de redenen is waarom de game ook een beetje is ondergesneeuwd. Niet alleen gaat het hier om een redelijke niche, ook heeft bij lange na nog niet iedere gamer een Nintendo Switch in huis. Zo is er meer vraag naar de console dan Nintendo waar kan maken.

De game is uitgebreider dan soortgelijke games als Fast Racing Neo. Fast RMX is niet voor niets een spirituele opvolger van de futuristische racegame F-Zero. Je kruipt achter het stuur van een ruimtevoertuig en probeert door zoveel mogelijk bochten te scheuren.
De game werd met een 8.5 beoordeeld in onze review. De game krijgt dit cijfer door de grote hoeveelheid content die het spel kent. Er zijn veel modi, tracks en voertuigen. Ook op metacritic wist de game gemiddeld een 8,0 te scoren.
108459

3. Yakuza 0

Alhoewel het je eerste indruk kan zijn dat Yakuza 0 zomaar een mafia-game is, kan deze game erg verrassend uitpakken. In de game maken we kennis met verschillende rivaliserende Japanse criminele organisaties. In dit open world action avontuur volg je de verhaallijnen van twee personages. Een van deze personages wordt verdacht van een moord.
De game is voornamelijk ondergesneeuwd omdat het een typisch Japanse game is. De game wist zelfs de nummer 1 van meest verkochte games in Japan te behalen. De franchise is in Japan enorm populair, maar heeft moeite om in het westen boven het maaiveld uit te steken.
Yakuza 0 werd enkele jaren geleden al uitgegeven in Japan. Later kwam het spel ook uit in andere Aziatische landen. In januari dit jaar is de game pas in het westen uitgebracht.
In onze review beoordeelden wij Yakuza 0 met een 8,5. Dit cijfer heeft deze Playstation 4-exclusive voornamelijk te danken aan haar toffe verhaal en content. Zo valt er een heleboel te ontdekken tijdens het spelen van dit mafia-avontuur.
108460

2. Nioh

In Nioh ga je op avontuur in een action role-playing game. Je doorstaat verschillende missies in een interessante setting. Zo speelt het verhaal zich af in de jaren ’60 van Japan. Hier is een soort van landjepik aan de gang tussen verschillende landsheren. Iedereen wil natuurlijk de meeste macht op anderen uitoefenen.
Het is interessant om te zien hoe een prachtige titel als Nioh toch in de schaduw van grote triple A-producties valt. Team Ninja, het team achter Nioh, heeft eerder ook de Ninja Gaiden games gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goed ontvangen games als Ninja Gaiden Sigma op de PlayStation. Deze game kreeg een 8.3, maar raakte ook vrij ondergesneeuwd.

Je raad het vast al: ook Nioh wist hoog te scoren in de reviews. Wij gaven de game maar liefst een 9.2 in onze review. De game bevat een goed verhaal en is lekker uitdagend. Het combat systeem is ook erg uitgebreid. Ook op metacritic wist Nioh hoog te scoren. De game kreeg gemiddeld maar liefst een 8,8.
108461

1. NieR Automata

De game die dit kwartaal toch wel de eerste plek van meest ondergesneeuwde games wist te behalen, is NieR Automata. Het gaat hier om een action role-playing game waarin je het opneemt tegen robots. De mensen zijn door een buitenaards ras van de aarde verdreven en vanaf de maan probeer je de dierbare aarde te heroveren.
NieR Automata is een vervolg op de eerder verschenen NieR. Je hoeft daarentegen het eerdere deel niet eerst te hebben gespeeld om dit spel te begrijpen. Het is interessant te zien hoe zowel NieR als NieR Automata redelijk zijn ondergesneeuwd. NieR werd toentertijd al geprezen om haar verhaal, toch hebben maar weinig gamers van de game gehoord.
Ook over NieR Automata zijn media lovend. De game scoorde maar liefst een 9,5 in onze NieR Automata review. Daarmee komt het cijfer wel erg dicht in de buurt van AAA-titels als The Legend of Zelda: Breath Of The Wild. NieR krijgt dit cijfer omdat het een groot universum neer weet te zetten, met een mysterieus en daarbij interessant verhaal.