Sennheiser URBANITE XL Wireless Review - Draadloos genot

  Het Duitse bedrijf Sennheiser heeft drie nieuwe broertjes op de markt gebracht onder de naam URBANITE. Eerder schreven we al over de URBANITE XL maar nu is het tijd voor de Sennheiser URBANITE XL Wireless review.

  Het Duitse bedrijf is een ongekend grote naam in de wereld van headsets. Met de URBANITE serie richt het bedrijf zich op comfort en style. In de review over de URBANITE XL beschreven we een oorgasme in skinny jeans en de URBANITE XL Wireless doet dit nog eens over. Maar dat lees je allemaal in de Sennheiser URBANITE XL Wireless review.

  Sennheiser URBANITE XL Wireless Review 1

  Black beauty

  De Sennheiser URBANITE XL Wireless is gecreëerd met maar één doel. Jouw oren verwennen met een ongekend geluid. Maar daarvoor moet eerst jouw hart veroverd worden en dat doet de URBANITE XL Wireless door middel van een strak zwart design. Waar de URBANITE XL nog over een breder aanbod aan kleuren beschikt ontbreekt dat bij de URBANITE XL Wireless.

  Desondanks ziet de headset er strak uit. De zwarte spijkerstof bovenop de headset schetst een kwalitatieve uitstraling die versterkt wordt door de metalen scharnieren, strakke plastic vormgeving, fluwelen oordoppen en een rubberen schuif systeem. Het zwart met witte design is een beetje basic maar ziet er wel ontzettend goed uit

  Sennheiser URBANITE XL Wireless Review 2

  Bijna vlekkeloos

  De strakke zwarte kleuren worden versterkt met netjes afgewerkte witte randen. Dat er over het design niet veel te klagen is, is dus wel duidelijk. Maar het inklapmechanisme mag niet verloren gaan onder het strakke zwarte design. En gelukkig is dat ook niet zo, het design gaat bijna vlekkeloos samen met het inklapsysteem.

  We zeggen 'bijna' omdat de URBANITE XL Wireless een aantal punten heeft die als onpraktisch ervaren kunnen worden. Zo kunnen de oordoppen niet logisch ingeklapt worden aangezien één van de twee oordoppen opgetild moet worden zodat de andere kant naar binnen kan. De oordoppen kunnen tegelijkertijd naar binnen worden geduwd maar voelt dat ongemakkelijk aan. De uiteindes klappen daarbij op elkaar wat uiteindelijk krassen op zal gaan leveren, en de scharnieren hebben een grote ruimte waarbij de huid van een vinger vast kan komen te zitten, pijnlijk dus.

  Sennheiser URBANITE XL Wireless Review 3

  Draadloos

  De Sennheiser URBANITE XL Wireless is absoluut niet slecht, in tegenstelling, de headset is beter dan zijn broertje en menig andere headset. Dat komt voornamelijk door de draadloze verbinding, die optimaal werkt, en de bijgeleverde bedrading voor wanneer de batterij leeg is. Geen korte vasthangende bedrading maar simpelweg een bluetooth verbinding waarna muziek gestreamd kan worden. De verbinding is dan ook erg stabiel, werkt praktisch en er was geen storing te vinden.

  De draadloze verbinding werkt erg praktisch, maar er moet wel even gewend worden aan de besturing. Op de rechter oordop zit een schuifje die op uit, aan en bluetooth kan. De symbolen spreken voor zich aangezien de headset hiermee in- en uitgeschakeld kan worden en verbinding kan maken met een nieuwe bluetooth apparaat. Achter op de oordop zit een klein touchscreen waarmee het volume hoger kan, één keer drukken om op pauze te zetten en twee keer drukken om naar het volgende nummer te gaan.

  Het touchscreen oppervlakte voelt fijn aan en is erg gevoelig. In sommige situaties raakte iemand anders in de drukke tram de headset aan of bij het verzetten van de headset werd er op pauze gedrukt. Een simpele druk op de knop en het nummer speelt weer verder, maar het geeft wel aan dat het touchscreen oppervlakte erg gevoelig is. De headset wordt overigens opgeladen via een usb kabel naar micro usb en wanneer de batterij op is kan altijd nog de bijgeleverde standaardkabel aangesloten worden.

  Sennheiser URBANITE XL Wireless Review vrijheid

  Optimale geluidsmassage

  De toevoeging van de draadloze verbinding is uitstekend te combineren met openbaar vervoer en dagelijkse activiteiten, maar een headset wordt aangeschaft vanwege het geluid. Sennheiser is daar gelukkig geen kleinschalig bedrijf in en levert een waar oorgasme waarbij de oren verwend worden met een geluidsmassage. De hilarische video introductie, boven dit artikel, van de URBANITE serie richt zich tot de consument en het feit dat het geluid een puur genot is. Het bedrijf heeft zoals het ook omschrijft absoluut The World’s foremost EAR LOVER ontwikkeld.

  De URBANITE XL Wireless heeft net als zijn broertje een frequentiereactie van 16-22000 Hz. Het meest intense luistergenot wordt gecreëerd door de massieve basklanken en helderheid door middel van een minimale harmonische vervorming. Het geluid van de URBANITE XL Wireless gaat diep en klinkt uitstekend. Na het gebruiken van de headset wil je niks anders meer.

  Vrijheid

  Het geluid op de Sennheiser URBANITE XL Wireless is uitstekend en het design is vlekkeloos, maar het draagcomfort moet ook uitstekend zijn. In vergelijking met de URBANITE XL is deze beter vanwege het feit dat er geen obstructie aanwezig is wat betreft bedrading, ondanks dat de bedrading alsnog aangesloten kan worden. De rubberen hoofdband voelt eveneens zacht aan en zit stevig op het hoofd maar drukt niet op het hoofd. De oordoppen gaan uitstekend over de oren heen en drukken de oren ook niet bij elkaar.

  De zachte oordoppen voelen uitstekend aan en kunnen meerdere uren gedragen worden. Bij sommige headsets levert dit vaak geïrriteerde oren op, maar de combinatie tussen geluid en zachte oordoppen zorgt voor een optimaal draagcomfort. Daarnaast zijn de oordoppen er af te halen waardoor de fluwelen stof schoongemaakt kan worden.

  Sennheiser URBANITE XL Wireless Review 5

  Sennheiser URBANITE XL Wireless Review - Domineert

  De zwarte schoonheid van Sennheiser weet je hart te veroveren door de ultieme combinatie van stijl, draagcomfort en optimale geluidprestaties. De dikke sound zorgt ervoor dat je de headset niet meer af wilt doen en de optimale draadloze verbinding door middel van Bluetooth 4.0 geeft je een ultiem vrij gevoel. De batterij duur van de URBANITE XL Wireless is ook niet slecht met maar liefst 14 dagen aan standby tijd.

  Op een paar kleine punten na is de Sennheiser URBANITE XL Wireless dominerend tegenover andere headsets. Het opklapmechanisme had iets effectiever gemogen en veiliger, maar zijn absoluut niet storend. De overweging tussen de Sennheiser URBANITE XL en URBANITE XL Wireless is ervan afhankelijk of de consument 279 euro neer wil leggen voor een extra draadloze verbinding en dat ook daadwerkelijk gebruikt. Wij zouden het wel weten, kopen die handel!

  9

  De plus- en minpunten

  • Draadloos
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
  • Perfect geluid
  • Draag comfort
  • Unieke stijl
  • Grote oordoppen
  • Lange batterij duur
  • Inklapsysteem niet optimaal
  • Weinig kleurkeuze

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.