Sennheiser URBANITE XL Review - Oorgasme in skinny jeans

  Het Duitse bedrijf Sennheiser is toch wel één van de grootste en bekendste op het gebied van headsets. Met de nieuwe Sennheiser URBANITE XL richt het bedrijf zich op onder andere comfort, style en niet te vergeten het uitstekende geluid. Lees hier de Sennheiser URBANITE XL review!

  De Sennheiser URBANITE komt in drie versies, de Sennheiser URBANITE, Sennheiser URBANITE XL en Sennheiser URBANITE XL Wireless. Wij gingen aan de gang met de Sennheiser URBANITE XL en URBANITE XL Wireless. De Sennheiser URBANITE XL Wireless review lees je overigens in een aparte review. De Sennheiser URBANITE XL is voornamelijk opvallend vanwege het strakke design.

  Sennheiser URBANITE XL Review 1

  Skinny Jeans Design

  Een echte man houdt van een strak design waarbij de vormgeving zorgvuldig is onderhouden. De Sennheiser URBANITE XL valt perfect in deze categorie met een ruime keuze waarbij de kleur afhankelijk is van het toestel. Wij mochten aan de gang met de Denim Galaxy headset, die strak in een spijkerstofje geperst zit wat het design erg goed doet. Voor de Galaxy/LG/HTC/Sony en overige toestellen is er overigens nog een zwarte variant en alleen de iPhone/iPad/iPod variant beschikt nog over andere kleuren zoals een bruine zandkleur, olijfgroen, rood en blauw.

  Het houdt natuurlijk niet op bij alleen een strakke spijkerstof, we hebben het wel over een Sennheiser. De headset heeft een kwalitatieve uitstraling ondanks dat er erg veel plastic materiaal te zien is. Het schuifmechanisme heeft een rubberen band en ziet er aan de zijkant ook strak uit. De oordoppen zijn van een fluwelen stof gemaakt en voelen prettig op de oren net als de hoofdband die van zacht rubberachtig materiaal gemaakt is.

  Sennheiser URBANITE XL Review 4

  Onhandig

  Het strakke design gaat niet verloren onder het inklapmechanisme. Aan de zijkanten zitten metalen scharnieren die ervoor zorgen dat de headset naar binnen toe ingeklapt kunnen worden. Het design gaat daarrdoor dus niet verloren, maar wel het praktische gedeelte. Wat gezien moet worden als positief punt wordt al snel gezien als onhandig inklapbaar geheel.

  Wanneer de headset ingeklapt wordt voelt het niet volledig ingeklapt. Er is geen logica in hoever de oordoppen naar binnen geduwd kunnen worden aangezien één van de twee oordoppen opgetild moet worden zodat de andere kant naar binnen kan. Het voelt onhandig aan, de uiteindes klappen op elkaar wat uiteindelijk krassen op gaat leveren en daarnaast kan de vingerhuid verstrikt raken in het scharnier wat uiteindelijk ook een aantal keer gebeurde.

  Sennheiser URBANITE XL Review 5

  Oorgasme

  Het onhandige opbergen vergeet je echter al gauw wanneer er geluid uit de oordoppen komt, want er komt een zuiver en geweldig sound uit de Sennheiser URBANITE XL. Zonder overdrijven, er ontstaat uiteindelijk echt een oorgasme door het comfort dat versterkt wordt met een heerlijk geluid. Je oren worden verwend met een massage van geluidsgolven zoals we die gewend zijn van Sennheiser. Het bedrijf omschrijft de URBANITE XL niet voor niks als The World’s foremost EAR LOVER.

  De URBANITE XL heeft een frequentiereactie van 16-22000 Hz op de hoofdtelefoon en de microfoon heeft een frequentiereactie van 100-10000 Hz, wat een uitstekende sound oplevert. Het meest intense luistergenot wordt gecreëerd door de massieve basklanken en helderheid. Je trakteert jezelf op een stevig oorgasme!

  Sennheiser URBANITE XL Review sound

  Comfort

  De Sennheiser URBANITE XL bezit dus een uitstekend design en geluid, maar biedt de headset ook een uitstekende comfort? Deze vraag kunnen wij simpel beantwoorden met een volmondig JA! De rubberen hoofdband voelt zacht aan en zit stevig op het hoofd maar drukt de headset niet volledig in je hoofd. De oordoppen gaan uitstekend over het gehele oor heen en drukken eveneens de hoofdband niet in het hoofd.

  De headset zit qua draagcomfort uitstekend in elkaar. De kabel is echter wel erg kort met een lengte van 1.2 meter en kan maar op één manier in de headset. Daarnaast zit de afstandsbediening erg hoog, maar beschikt wel over een microfoon en drie knoppen. Een overweging die gemaakt moet worden is de overstap naar de Wireless variant die geen enkel probleem heeft met bedrading en maar tevens wel aangesloten kan worden met een kabel.

  Sennheiser URBANITE XL Review 2

  Sennheiser URBANITE XL Review - Beauty & Brains

  De schoonheid die Sennheiser in een strakke spijkerstof heeft gestopt is niet alleen een beauty maar bezit ook de brains, die zich uiten in een heerlijk geluid. Sennheiser heeft namelijk een basprofiel toegevoegd dat in de lage frequentie haar helderheid behoudt en daarnaast een intens oorgenot geeft. Het strakke design kan alleen al doorslaggevend zijn voor een aanschaf.

  Op een paar kleine punten na is de Sennheiser URBANITE XL perfect te noemen. Zo had het mechanisme wat veiliger mogen zijn voor de vingers, had de kabel wat langer gemogen en had er een beter opberg- of inklapsysteem bedacht moeten worden. De punten zijn echter zo minuscuul dat een overstap naar de Sennheiser URBANITE XL Wireless al een probleem minder oplevert. Maar een hoge kwaliteit mag ook wel verwacht worden voor ruim 229 euro.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Goede prijs kwaliteit verhouding
  • Perfect geluid
  • Draag comfort
  • Unieke stijl
  • Grote oordoppen
  • Veel kleurkeuze
  • Inklapsysteem niet optimaal
  • Korte bedrading

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.