Sennheiser Ambeo Smart Headset Review - De toekomst van geluidsopname

  Met de Sennheiser Ambeo Smart Headset kun je met je iPhone 3D-geluid opnemen. Sennheiser wil de mogelijkheid om 3D-geluid op te nemen aanbieden aan de consument. Wat wij van de headset vinden lees je in deze Sennheiser Ambeo Smart Headset review.

  De Ambeo Smart Headset wordt geleverd in een witte doos die je kunt openklappen. Hierdoor kun je de oordoppen al bewonderen in de doos. In de doos zitten natuurlijk de oordoppen met daarbij nog twee verschillende maten oordoppen. Ook zit er een beknopte handleiding en een boekje met veiligheidsvoorschriften in. Ten slotte zit er een wit opbergetui met een Sennheiser logo in de verpakking. Voor deze Sennheiser headset betaal je 249 euro en dat is best prijzig.

  Het design van de Sennheiser Ambeo Smart Headset

  De Sennheiser Ambeo Smart Headset is wit. De in-ear headset heeft een speciaal ontwerp, waardoor de oortjes heel goed in je oren blijven zitten. Ze zitten comfortabel en het geluid is hierdoor ook heel stabiel. Door dit speciale ontwerp lijkt deze headset wel een beetje op een sport-headset, maar daar is hij niet per se voor bedoeld.

  Op beide oordoppen zit een microfoon waarmee 3D-geluid kan worden opgenomen. Deze microfoons zijn allebei grijs en vallen daarom best wel op tegen de witte oordoppen. Toch stoort dit niet, omdat er verschillende andere grijze details op de headset zitten, zoals het Sennheiser logo.

  Sennheiser Ambeo Smart Headset foto

  Groot bedieningspaneel

  De kabel van de Ambeo Smart Headset is 1.35 meter lang, waardoor je de oordoppen nooit zomaar uit je oren trekt. Tijdens deze review valt het meteen op dat de Sennheiser Ambeo Smart Headset een groot bedieningspaneel heeft. Dit ziet er een beetje groot en onhandig uit, maar het is juist heel handig om de oortjes te besturen.

  De Sennheiser oordoppen kunnen alleen gebruikt worden met een iPhone, iPad of iPod. Er is dan ook geen jack-aansluiting aanwezig, maar een Apple Lightning aansluiting. Het nadeel is hierdoor dat je iPhone niet kan worden opgeladen als je deze oordoppen wil gebruiken. Er is nog niets bekend over een eventuele releasedatum van de Android-variant van de Sennheiser Ambeo Smart Headset, maar Sennheiser is hier zeker mee bezig.

  Besturing en features

  Op het bedieningspaneel van de Ambeo Smart Headset zitten verschillende knoppen om muziek af te spelen of 3D-geluid op te nemen. Het volume van de muziek kan harder en zachter worden gezet met de plus en min knop. Door een keer op de middelste knop te klikken zet je de muziek op pauze. Door twee keer op deze knop te drukken ga je naar het volgende nummer.

  Met de grote witte knop op het bedieningspaneel kun je noise-cancelling aan of uit zetten. Ook is er een functie genaamd transparant-hearing, waardoor je je omgevingsgeluiden juist beter hoort. Dit kan handig zijn in het verkeer. Ook zit er bovenaan de kabel nog een extra microfoon voor telefoongesprekken.

  Bedieningspaneel

  Grijze knop

  De grote grijze knop wordt gebruikt om het niveau van de audio-opname aan te passen. Er kan worden gekozen om het geluid op te nemen op het niveau zoals het daadwerkelijk is. Daarnaast kun je ervoor kiezen om het geluid op een minder hard niveau op te nemen. Het geluid meteen versterken is dus niet mogelijk.

  Opnemen van 3D-audio

  Voor deze review wisten we al dat de belangrijkste functie van de Sennheiser Ambeo Smart Headset is het opnemen van 3D-audio. Dit kan worden gedaan door middel van de twee microfoons die op de oordoppen zitten. 3D-audio is volgens Sennheiser de toekomst van geluid en de oordoppen zijn bedoeld voor de consument. Het 3D-geluid dat je kunt opnemen met deze headset is van zeer hoge kwaliteit. Hierover kun je meer lezen in onze special over 3D-geluid van Sennheiser.

  Het is ook zeer gemakkelijk om de audio op te nemen. De headset neemt namelijk automatisch in 3D op wanneer je de oordoppen aan je telefoon koppelt. Wanneer je begint met filmen op je iPhone gaat er een rood lichtje branden op het bedieningspaneel. Dit betekent dat je op dit moment 3D-geluid aan het opnemen bent.

  Om de opgenomen 3D-audio te beluisteren heb je de Ambeo Smart Headset niet nodig. Het geluid kan namelijk worden afgespeeld op elke stereo headset. De Ambeo Smart Headset is dus duidelijk bedoeld voor de producent van eigen content. Met de opkomst van bijvoorbeeld YouTube en Instagram zijn er tegenwoordig heel veel mensen die hun eigen content creëren. Deze mensen kunnen de kwaliteit van hun audio verhogen met de Sennheiser Ambeo Smart Headset.

  Muziek afspelen met de Ambeo Smart Headset

  In deze review wordt duidelijk dat het afspelen van muziek is niet de belangrijkste functie van deze Sennheiser Ambeo Smart Headset. Toch is het geluid dat wordt afgespeeld door deze oordoppen van zeer hoge kwaliteit, zoals we eigenlijk van Sennheiser gewend zijn. Het verhogen en verlagen van het volume, het pauzeren van nummers en het doorklikken naar het volgende nummer kan allemaal zeer gemakkelijk met het bedieningspaneel.

  De Transparent Hearing functie zorgt ervoor dat je het geluid van de buitenwereld kunt horen, terwijl je muziek luistert. Dit kan handig zijn wanneer je op de fiets zit en toch het verkeer om je heen moet kunnen horen. De oortjes zijn niet per se bedoeld om te gebruiken tijdens het sporten, maar door het speciale ontwerp vallen de oordoppen niet uit je oren. Ze zijn dus prima te gebruiken tijdens het sporten, al zijn ze hiervoor wel wat aan de dure kant.

  Microfoon

  De conclusie van de Sennheiser Ambeo Smart Headset Review

  De Sennheiser Ambeo Smart Headset is revolutionair op het gebied van 3D-geluid voor de consument. Het lijkt alsof het ontwerp speciaal is gemaakt voor het sporten, maar dit is zo gemaakt voor een optimale geluidskwaliteit. Het ontwerp is mooi strak wit, maar het bedieningspaneel is aan de grote kant. Wel is het paneel heel gemakkelijk te gebruiken om audio op te nemen en muziek af te spelen.

  De mogelijkheid om 3D-audio op te nemen met je iPhone is uniek en echt iets voor de toekomst. De headset is te koop voor 249 euro en dit is wel aan de dure kant. Maar wanneer je je geluid met de beste kwaliteit wil opnemen, is deze headset het helemaal voor jou. Als je alleen muziek wil afspelen met jouw headset kun je ook voor de JBL E55BT of deze andere headsets gaan!

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Goede geluidskwaliteit
  • Makkelijk te bedienen
  • Opnemen van 3D-geluid
  • Bedieningspaneel is erg groot
  • Werkt niet met Android
  • Prijzig

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.