Foto: V-Moda

Omdat we hier koptelefoons bespreken die je op straat kan dragen, hebben we als criteria dat het een closed back koptelefoon moet zijn, aangezien die geen geluid lekken in het openbaar, en het een bepaalde mate van vervoerbaarheid moet hebben. Een drie meter lange kabel die je niet los kan koppelen is niet bepaald handig voor onderweg. Daarnaast kijken we uiteraard ook naar het uiterlijk en geluid van een koptelefoon. Schrik alleen niet van de prijzen, want wie een mooie headphone wilt hebben moet diep in de buidel tasten.

5. V-Moda Crossfade M100

De V-Moda Crossfade is een aggressief ogende koptelefoon, dankzij de brushed metal oorschelpen en rode accenten op een zwart met grijs kleurenpalet. Maar niet alleen het uiterlijk is agressief, ook het geluid van de Crossfade komt binnen met veel bombarie. Met een sound signature die is afgestemd op de lage bastonen is dit een echte koptelefoon voor de basshead.

De V-Moda Crossfade is daarnaast qua marketing gericht op DJ’s en dat lijkt ons een zeer geschikte doelgroep. De noice cancellation is van hoog niveau, waardoor er weinig geluid van buiten de muziek komt verpesten. De focus op bastonen komt daarnaast ook goed tot recht bij elektronische muziek. Maar de echte kers op de taart voor DJ’s is de de mate waarin je de V-Moda kan opvouwen en mee kan nemen in een handige hoes, want veel compactere koptelefoons ga je niet snel meemaken.

De V-Moda Crossfade M100 is te koop voor 199 euro.