Secretlab TITAN Evo Gaming Chair Review

Review
zaterdag, 20 april 2024 om 9:00
secretlab tital evo 2022 review xgn 3
Als je vaak achter een bureau zit om te gamen of om te werken, dan is het belangrijk dat je goed zit. Niemand zit te wachten op rugpijn na een gamesessie of verkrampte schouders door een slechte houding. Secretlab is gespecialiseerd in gamingstoelen zoals de TITAN Evo serie. Brengt deze stoel verlichting en comfort? Hoe deze stoel zich verhoudt lees je in deze Secretlab TITAN Evo Review.

Eén stoel voor iedereen

‘Ongeëvenaarde ergonomische ondersteuning’. Het is een van de kreten die op de website van Secretlab te vinden is. Het bedrijf richt zich met zijn stoelen op kwaliteit, comfort en een gezonde werkhouding. De stoel is overigens niet alleen bedoeld voor gamers, maar ook voor bijvoorbeeld hybride werkers die met regelmaat thuis aan de slag gaan.
Naast bekende en onbekende gamers, worden de stoelen namelijk gebruikt door onder andere Hans Zimmer, componist achter de soundtracks van Hollywood producties zoals Dune, Insterstellar en Inception, en de DJ deadmau5.
Vanaf 524 euro heb je een Secretlab TITAN Evo in huis. Daarmee is het merk niet de goedkoopste wat betreft stoelen, maar dat wordt goed gemaakt op veel andere vlakken, te beginnen met de vele versies van de stoel die er zijn bij de aanschaf. De mogelijkheden zijn eindeloos van kunstleer tot stof en van zwart tot knalroze.
Los van kleurencombinaties zijn er talloze patronen te vinden. Ben je fan van Max Verstappen? Dan kun je met de Red Bull variant uit de voeten. Daarnaast zijn er verschillende e-sports en speciale game edities te vinden, zoals de Team Liquid versie en een Diablo IV editie.
De Secretlab TITAN Evo gamingstoel is echt voor iedereen
De Secretlab TITAN Evo gamingstoel is echt voor iedereen

Eerst een half uurtje klussen

De Evo gamingstoel wordt geleverd in een enorme doos die behoorlijk wat weegt. Voordat je lekker kunt zitten, moet je dan ook eerst even tillen (doe dit met twee personen) en klussen. Het valt op dat de stoel slim en stevig verpakt is. Kosten noch moeite is gespaard om op dit gebied al een luxe uitstraling mee te geven.
Elk element is netjes met schuim of een stevige plastic hoes beschermt, het nodige gereedschap wordt in een doosje meegeleverd en er is een enorm pamflet met daarop een duidelijke installatiehandleiding beschikbaar. IKEA kan hier nog wat van leren.
De stoel laat zich verbazingwekkend makkelijk in elkaar zetten. De wielen zijn zonder al te veel kracht in de stalen stevige poot te klikken, net als de hydraulische basis van de stoel. Wat opvalt is dat alles degelijk aanvoelt, maar dat er een redelijk simpele bescherming voor de basis meegeleverd is die een beetje uit de toon valt bij de kwaliteit van de rest van de stoel
Na het in elkaar zetten van de basis, zijn de rugleuning en de zitting aan de beurt. Deze met wat schroefwerk in minder dan tien minuten te monteren. Wat er dan nog rest is het aan elkaar zetten van de stoel en de poot en het afdekken van de schroeven met magnetische onderdelen.
Een kind kan bijna de was doen, al heb je bij sommige stappen zoals het overeind zetten van de stoel om de poot eraan te zetten misschien twee personen nodig. De stoel is namelijk niet licht (37 kilogram).

Flexibiliteit ten top

Na de montage is het tijd om de Secretlab TITAN Evo naar je eigen wens (en naar je lichaam) aan te passen. De stoel is ongelooflijk uitgebreid. Naast standaardopties zoals het instellen van de hoek van de leuning en de hoogte van de stoel en zijn armleuningen, zijn er allerlei extra opties te vinden. Bij de armleuningen is het bijvoorbeeld mogelijk om deze te draaien en zelfs om deze verder uit elkaar te zetten.
Een erg aangename verstopt optie is de instelbare lendesteun. Dit interne mechanisme biedt extra steun die via draaiknoppen aan de zijkant van de stoel aangepast kan worden. Daardoor is de leuning geschikt voor elke rug, krom of recht.
De magneten die Secretlab bij de stoel ingezet heeft, zorgen ervoor dat verschillende onderdelen, zoals de armsteunen, makkelijk uitwisselbaar zijn. Dit is makkelijk als er bijvoorbeeld iets vervangen moet worden. Ondanks dat er met magnetische verbindingen gewerkt wordt blijft alles stevig op zijn plek zitten.
De armsteunen zitten met magneten op hun plekDe armsteunen zitten met magneten op hun plekDe Secretlab Evo heeft een mooie kuipvorm in de zittingDe Secretlab Evo heeft een mooie kuipvorm in de zittingVia de knoppen aan de zijkanten kun je de lendesteun van de rugleuning instellenVia de knoppen aan de zijkanten kun je de lendesteun van de rugleuning instellen

Alsof je op een wolkje zit

Om je hoofd wat extra comfort te bieden wordt er ook een magnetisch kussentje bij de TITAN Evo gamingstoel geleverd. Deze kan als het ware op de stoel ‘geplakt’ worden en blijft dan net zo stevig op zijn plek zitten als de armsteunen.
Ondergetekende ging met de Secretlab TITAN Evo stoel aan de slag die voorzien is van kunstleer. De bekleding voelt zacht en wat koud aan, zelfs als je een tijdje zit. De zitting is daarbij lekker diep, zodat de rand van de stoel steun biedt aan de volledige bovenbenen.
Doordat de stoel compleet van een stevig schuim voorzien is, voelen zowel de zitting als de rugleuning erg comfortabel aan In het geval van de rugleuning is er een soort kuip gevormd, waardoor ook de schouders wat extra steun krijgen. In combinatie met de eerdergenoemde lendesteun zorgt het voor een ergonomisch geheel, waarbij je na langere tijd nog steeds heerlijk op zit.

Secretlab TITAN Evo Gamingstoel Review – Misschien wel de laatste gamingstoel die je koopt

Wat betreft comfort en ergonomie is er alles behalve gebrek bij de Secretlab TITAN Evo stoel. De stoel is niet alleen prettig om op te zitten, maar voelt ook ongelooflijk stevig aan op elk vlak, behalve de beschermkoker voor de hydraulische steun onder de stoel. Hoewel het een hele complete en fijne stoel is, betaal je wel wat meer dan bij de gemiddelde gamingstoel. Maar voor dat geld heb je wel een stoel die je jarenlang van een gezonde houding voorziet.

Cijfer: 9.0