Samsung Galaxy S7 Review - Een fragiele krachtpatser

Review
donderdag, 31 maart 2016 om 12:25
xgn google image
Al zeven generaties lang is de S-serie dé lijn smartphones van Samsung. De Galaxy-serie staat synoniem voor de standaard op het gebied van high-end smartphones, maar of Samsung deze lijn doortrekt lees je in de Samsung Galaxy S7 review.
De Samsung Galaxy S uit 2010 was Samsungs eerste directe aanval op de iPhone van Apple, die op dat moment al drie jaar bezig was met het ontwikkelen van smartphones. Sindsdien zijn Samsung en Apple continu in strijd om de best verkopende smartphone op de markt te brengen.
Ditmaal is het de beurt aan de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge. Wij hebben voornamelijk de Samsung Galaxy S7 getest en hadden slechts een korte tijd ook een S7 Edge in ons bezit, vandaar dat deze review zich dus vooral zal richten op de telefoon zonder de edge-zijkanten.

Schitterend, maar herkenbaar

De Samsung Galaxy S7 is werkelijk een lust voor het oog, een gebied waarop Samsung in de laatste jaren flink vooruitgang heeft weten te boeken. De eerste Samsung Galaxy S was niet om aan te zien, maar gaandeweg wist Samsung daar vooruitgang in te boeken. Met als resultaat nu dus de S7.
Of eigenlijk een geüpgradede Samsung Galaxy S6, want het verschil tussen de twee telefoons is minimaal. Samsung kiest duidelijk voor een bepaald ontwerp en houdt dit format vast voor alle telefoons van de generatie. Zo heeft de Note van deze generatie ook hetzelfde ontwerp en is de S7 nagenoeg onveranderd ten opzichte van de S6.
Voor de liefhebbers van vernieuwing erg jammer. Zeker als je ervan uitgaat dat de meeste mensen toch zitten te wachten op een mooi nieuw ontwerp en wellicht door het ontwerp de Samsung Galaxy S6 links hebben laten liggen toendertijd.
Maar wie geen rekening houdt met het uiterlijk van de voorganger zal een prachtige telefoon vasthouden die lijkt op een glasplaat met een metalen rand voor de bescherming. De rand geeft de body een solide gevoel. Wat maar goed is ook, want de glazen achterkant geeft je daarentegen niet echt het gevoel dat het toestel tegen een stootje kan.

Niet supersterk, maar wel waterdicht

De voor- en achterkant zijn dan ook glad met het resultaat dat de telefoon soms zelfs uit je handen glijdt en je weinig grip hebt als je de telefoon vasthoudt met bijvoorbeeld handschoenen aan. De telefoon geeft niet echt het gevoel goed tegen een stootje te kunnen en lijkt ook erg gevoelig voor schade.
De telefoon is voorzien met een IP68 beoordeling. Dat wil zeggen dat de telefoon stof- en waterdicht is. De telefoon kan dus tegen een flinke plas water. Sterker nog Samsung verkoopt de telefoon als water-resistent. De telefoon zou tot een diepte van 1,5 meter onderwater kunnen blijven zonder kapot te gaan. Hou er wel rekening mee dat het gebruik van je Samsung Galaxy S7 onder water altijd op eigen risico is.

Een scherm als (n)ooit tevoren

De Samsung Galaxy S7 heeft een 5,1 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Dit zorgt voor een totale pixeldichtheid van 577 pixels per inch. Een schitterend beeldscherm, maar deze is exact hetzelfde als die van zijn voorganger. Nu mag gezegd worden dat het scherm van de S6 echt fantastisch was, dus behoefte aan een upgrade was er op dit gebied niet echt.
Het scherm kan je in totaal 16 miljoen kleuren laten zien. Super handig, want de camera die Samsung in de telefoon heeft geplaatst is fenomaal. Misschien zelfs de beste in zijn soort. Wie kijkt naar foto’s die gemaakt zijn met de Samsung Galaxy S7 ziet gelijk de kleuren en de kwaliteit waarmee de Samsung objecten op de gevoelige plaat vastlegt. De camera aan de achterkant is voorzien van twaalf megapixels en een Sony Exmor sensor. Veel abracadabra, maar het zorgt wel voor de schitterende kiekjes.

Edge biedt een randje meer

Voor een meerprijs is ook de Samsung Galaxy S7 Edge verkrijgbaar. De telefoon met het Edge-randje werkt intern precies hetzelfde als de tegenhanger met een volledig vlak scherm, maar heeft een groter scherm en is voorzien van een iets betere batterij. Het scherm heeft een diagonale afmeting van 5,5 inch en een accucapaciteit van 3600 mAh, 600 mAh meer dan de normale Galaxy S7.
De Samsung Galaxy S7 Edge maakt gebruik van de zijkanten van het scherm om de gebruiker extra functionaliteiten te bieden. De zijkant van de S7 is uitgebreid ten opzichte van het S6 Edge toestel. Nu is het mogelijk om tien apps in de Edge zijkant te plaatsen en tevens is het mogelijk om sneltoetsen te plaatsen naar verschillende functies in apps. De Edge functies werkten eerder al prima, maar zijn nu nog beter uitgevoerd.
Wie dus handig gebruikt maakt van de toevoegingen van Edge kan veel efficiënter aan de slag met de telefoon. Raadzaam is dan ook om alleen een Edge toetsel aan te schaffen als je zeker weet dat je gebruik gaat maken van de feature.

Camera behoort tot de beste in zijn soort

Cameraspecialist DxOMark onderwerpt alle smartphonecamera’s aan een grondige test, letterlijk elk onderdeel. De Samsung Galaxy S7 kreeg van de website een score van 88 en heeft daarmee de best geteste camera voor smartphones die op dit moment verkrijgbaar is. Maar de fotos die de Samsung Galaxy S7 maakt vereisen niet per se een getraind oog om de kwaliteit van de camera te ontdekken.
Video is voor de S7 ook geen enkel probleem. De telefoon legt bewegend beeld vast in 4K op 30fps, Full HD tot wel 60 frame per seconde en kan met een resolutie van 720p video opnemen tot wel 240 frames per seconde. Perfect dus voor eenvoudige slow motion met een beeldvertraging van 1/8 seconde. Dus 1 seconde in het echt wordt weergeven in 8 secondes in beeld.
Intern heeft de Samsung Galaxy S7 in Europa een Exynox 8890 Octa-core processor, waar vier processoren goed zijn voor 2.3GHz en de vier overige voor 1.6GHz. De GPU is een Mali –T880 MP12 en zorgt samen met de CPU en een 4GB RAM werkgeheugen voor een vloeiende snel werkende telefoon.
De inhoud van het ding zorgt voor een goed werkende telefoon die je vrijwel nooit in de steek zal laten. Tenzij je de telefoon heftig gebruikt. Alleen dan is het niet CPU of de GPU die je in de steek laat, de batterij zal het vrij snel laten afweten.

Zo leeg

Want de Samsung is voorzien van een onvervangbare batterij met 3000mAh. Een fikse verbetering ten opzichte van de Samsung Galaxy S6, maar nog steeds zul je je telefoon twee keer per dag op moeten laden bij veel gebruik. Dit is zonder enige twijfel het grootste minpunt aan de Samsung Galaxy S7.
Het gaat dan niet eens zo zeer om het spelen van spelletjes, maar wie lekker aan het internetten is met een hoge schermhelderheid ziet de procenten gewoon verdwijnen, sneller dan je liever zou hebben of misschien gewend zal zijn van andere merken zoals Apple. Ter compensatie is de telefoon dan weer wel snel op te laden. Enige voorwaarde die hierbij komt kijken is dat je hem dan niet kunt gebruiken. In dit geval is de telefoon in maximaal twee uur terug op 100%.

Samsung Galaxy S7 review - Eigenlijk een Galaxy S6 Deluxe

De Samsung Galaxy S7 is een telefoon die veel leunt op de successen van zijn voorganger. Samsung heeft met de S7 gekozen voor een conservatieve aanpak en heeft niet besloten om flink uit te pakken met innovatieve nieuwe features. De telefoon had wat dat betreft net zo goed Samsung Galaxy S6 Deluxe kunnen heten.
Uiteraard neemt dat natuurlijk niet weg dat de Samsung Galaxy S7 een geweldig telefoon is die voldoet aan alle verwachtingen van een high-end smartphone en doet zijn titel als vlaggenschip van Samsung zeker eer aan. Raadzaam voor de klunzige mensen onder ons om je gloednieuwe Samsung Galaxy S7 wel te voorzien van een hoesje. Of een verzekering.
Cijfer: 8.5

Populair Nieuws

Laatste Reacties