Final Fantasy 15 details - 14 Interessante onthullingen

  Het Final Fantasy 15 Uncovered evenement is deze nacht om 4 uur van start gegaan. Wij hebben de livestream gevolgd en dit zijn de grootste onthullingen met betrekking tot de Final Fantasy 15 details.

  De show, die via de livestream te volgen was, werd begeleid door Greg Miller en Tim Gettys. De twee presentatoren van KindaFunny hebben er een leuke show van gemaakt, waarbij er een tweestrijd plaatsvond tussen de fanboy en de nuchtere gamer. Het verrassende evenement van Square Enix trok op de livestream meer dan 100.000 kijkers tegelijk. Dit zijn de belangrijkste Final Fantasy 15 details die bekendgemaakt werden, in volgorde waarin ze uit de doeken gedaan werden.

  14. Horinobu Sakaguchi

  Geestelijke vader en brein achter Final Fantasy, deed niet alleen de opening van het Final Fantasy 15 Uncovered evenement, maar heeft aangegeven ook een grote rol te spelen bij de design van Final Fantasy 15. Zo stelt hij met Final Fantasy 15 terug te gaan naar de oorsprong van de franchise door het spel moeilijker te maken en vol uitdagingen te stoppen. Je zult je nooit veilig voelen en dat is precies wat Sakaguchi met de game wil veroorzaken.

  13. Trailer

  Er is een nieuwe trailer getoond die een hoop van het verhaal duidelijk heeft gemaakt. Zo zal je als hoofdpersoon de troon op moeten volgen om het licht terug te brengen in de wereld, en daarmee het kwaad uit te schakelen. Daarbij wordt al snel duidelijk dat je hiervoor titanen moet bevechten, zo groot als wolkenkrabbers. De bikkelharde real time gevechten waarbij monsters je het leven zuur zullen maken, zagen er veelbelovend uit.

  12. Cover-Artwork

  De cover-artwork van Final Fantasy 15 is bekendgemaakt. De afbeelding werd geheel in 3D toegelicht, waarbij er vooral gecentreerd wordt op het gevecht tussen goed en kwaad, de stroom van het leven en de verdrijving van het licht. De opvallende artwork is een interessant plaatje geworden dat het verhaal van Final Fantasy 15 tot zijn recht doet komen.

  11. Soundtrack

  De soundtrack van de game is bekendgemaakt, en de keuze van het nummer is een zeer opvallende. Nobuo Uematsu, componist van de vorige Final Fantasy delen, heeft dit keer niet aan de muziek van de game gewerkt. De officiële soundtrack is dit keer afkomstig van Florence and the Machine met een cover van het bekende nummer 'Stand By Me' van Ben E. King.

  10. Gameplay

  Dit is waar Final Fantasy 15 om draait, de rauwe gameplay die je in love moet zien te krijgen met de charmes van de game. Eerlijk gezegd is dat tijdens het zien van de, op Uncovered tentoongestelde, gameplay beelden wel erg goed gelukt. Zo zullen Chocobo's een grote rol spelen in de transportatie tijdens de gameplay. Stiekem kregen wij dan ook een brok in onze keel toen we deze gevederde struisvogels in volle glorie zagen verschijnen.

  Reizen gaat een van je favoriete bezigheden worden in Final Fantasy 15. Zoals eerder gezegd kan je rijden op een Chocobo, waarmee je zelfs kan driften! Maar daarnaast zal je ook kunnen cruisen in een luxe auto, die zelfs over een radio beschikt. Classic Final Fantasy Radio zal klassieke Final Fantasy nummers door je speakers doen schallen, nostalgie gegarandeerd.

  De gevechten zullen gehouden in real time combat á la Kingdom Hearts. Hierbij zal je gebruik moeten maken van een grote verscheidenheid aan vaardigheden en flitsende combo's. Extra feature is dat je gebruik kan maken van de omgeving, erg handig om torenhoge monsters af te slachten.

  Ook zal Final Fantasy tjokvol zijmissies zitten. In de gameplay beelden was namelijk te zien dat een gezin met de auto was gestrand en hulp nodig hadden. Maar we zouden geen echte gamers zijn, als we niet gewoon door zouden rijden. Laters!

  9. Gebieden

  Toen de onthulling met betrekking tot de gebieden werd gedaan, konden wij wel een teiltje gebruiken. De kaken gingen hangen van verbazing, dit kon gewoon niet echt zijn. Gigantische steden, mysterieuze wouden en een spetterende zee zo ver het oog reikt. Alles, maar dan ook echt alles, is zo ongelofelijk gedetailleerd.

  Het mooiste aan deze beeldschone wereld, is het feit dat het leeft. Dag en nacht wisselen elkaar af, waarbij er een heel ander licht op het universum geschenen wordt. Tegemoetkomend verkeer, babbelende mensen en zelfs een zeemeeuw die aan zijn dagelijkse patrouille naar voedsel bezig was, alles lijkt een eigen leven te hebben.

  8. Personages

  Wat is een game zonder een aantal karakteristieke personages waar je een band mee kan opbouwen? Final Fantasy 15 deed ons kennismaken een een zes-tal belangrijke figuren, die met volle zekerheid de show zullen stelen. De protagonist, en het personage dat je onder handen neemt, is Noctis. Deze knul moet zijn koninkrijk terug zien te krijgen en de troon bestijgen, maar daar krijgt hij gelukkig hulp bij.

  Ignis is de rechterhand van Noctis, en vormt zijn adviseur en geweten. Gladio kon net zo goed de naam gladiator krijgen, deze spierbundel is de lijfwacht van het gemeenschap. De vierde man uit het gezelschap waar je mee reist is Prompto. Dit personage heeft geen royale afkomst, maar komt gewoon mee voor het plezier.

  Personages die ook naar voren kwamen, waren King Regis en Luna. King Regis is de koning en vader van Noctis. Luna is de verloofde van Noctis.

  7. Final Fantasy Brotherhood

  Final Fantasy 15 laat het niet alleen bij een game. Zo is er namelijk aangekondigd dat er een vijfdelige anime serie uit zal komen met de naam Final Fantasy Brotherhood. Deze serie zal het genootschap van Noctis en zijn vrienden volgen, waarbij de serie een hoop achtergrond informatie zal geven over onder andere hun geschiedenis en het sterker worden van de vriendschap.

  Alle vijf de afleveringen zullen voor de release uitgebracht worden. De eerste aflevering is vanaf vandaag zelfs al te bekijken, dus vooral doen want het zag eruit alsof het de moeite waard is.

  6. Final Fantasy Kingsglaive

  Al overrompeld bij het nieuws dat er een anime serie komt? Ga er dan nog maar even goed voor zitten, dit zal je namelijk a helemaal uit je stoel blazen. Het Final Fintasy universum komt namelijk met een echte computer gegenereerde speelfilm! De film is al 2 á 3 jaar in productie en is waarschijnlijk een van de best bewaarde geheimen ooit.

  De film krijgt de naam Kingsglaive en zal zich afspelen in de tijd dat Noctis het ouderlijk thuis verlaten heeft. Het verhaal focust zich vooral op koning Regis en Luna Freya, die in gevaar komen aangezien niet iedereen het met de macht van de koning eens is. Bij mogelijk gevaar komt de Kingsglaive om de hoek kijken, de elite-eenheid van de vorst. De film zal dan ook als protagonist Nyx hebben, een van deze Glaives.

  Deze film wordt niet zo maar weer een gimmick. Zo is vannacht de aankondiging gedaan dat de voice-acting al is afgerond, die niet door bepaald de minste acteurs is vervult. Onder andere gerenommeerde acteurs als Sean Bean (Koning Regis) en Aaron Paul (Nyx) stelen in Kingsglaive de spotlights. De film zal dit jaar nog uitkomen en is beschikbaar als download, stream of Blu-Ray.

  5. Audi R8

  Een kleine onthulling, maar wel het benoemen waard is de productie van een special Final Fantasy auto! Een samenwerking tussen Audi en Square Enix heeft ervoor gezorgd dat een stijlvolle Audi R8 omgetoverd wordt naar ongekende Final Fantasy mogelijkheden. Er zal er maar een gemaakt worden, dus wil je deze auto voor de deur hebben staan dan zal je vast diep in de buidel moeten tasten.

  4. Justice Monsters Five

  Als je Blitzball van Final Fantasy X nog kent, dan weet je dat minigames vanzelfsprekend hun intrede zullen doen in het aankomende deel van de franchise. Zo zal je sowieso arcadegames op een soort flipperkast kunnen spelen.

  Maar het blijft niet alleen bij minigames in het spel, want Justice Monsters Five is aangekondigd. Wat eerst bleek als een ingame minigame te zijn blijkt een smartphone game te worden. In dit spelletje voor op de kleinere schermen in moet je iconische FF XV monsters verslaan met pinballs. Het zag er zeer verslavend uit, en naar alle waarschijnlijkheid wordt dat het ook.

  3. Platinum verhaallijn

  Opeens werd Mat Kishimoto op het podium geroepen om zijn verhaal te doen, om ons een kwartier later met gedachten van ongeloof achter te laten. Final Fantasy 15 krijgt namelijk een onafhankelijke verhaallijn die de naam ‘Platinum’ krijgt. Hier valt je pet van af, maar de content zal ook groot in omvang zijn en he-le-maal gratis.

  In Platinum zal je met een jongere Noctis spelen die in een droom wakker wordt. Samen met een soort prairievos als knuffelige kameraad zal je een geheel los staand avonturier beleven die Final Fantasy vanuit een heel ander oogpunt bekijkt. In de Platinum add-on zal je in ieder geval kristallen moet verzamelen om Noctis te laten veranderen in vreemde wezens, waaronder een enorme zebra-giraffe.

  Mocht je Platinum uitspelen, zal je de compagnon vrij spelen voor de originele Final Fantasy 15. Square Enix trok nog een troefkaart, want de demo van Platinum gaat vanavond al online voor Xbox One en PS4.

  2. Final Fantasy 15 Ultimate Collector’s Edition

  Bij een epische game hoort vanzelfsprekend ook een epische editie voor de echte fans. Naast de standaard game zal je daarom de Final Fantasy 15 Deluxe Edition en de Final Fantasy 15 Ultimate Collector’s Edition kunnen aanschaffen. Hierbij krijg je een hoop exclusieve extra’s waarmee je menig gamer jaloers zult maken. Meer over deze edities kan je lezen in het artikel dat de inhoud van deze edities toelicht.

  Je moet alleen wel snel zijn met het aanschaffen van deze edities, want er zijn er slechts 10.000 in omloop. Je zult een exemplaar kunnen kopen op de site van Square Enix, vanaf morgenochtend 6 uur.

  1. Final Fantasy 15 releasedatum

  De onthulling waar iedere Final Fantasy geïnteresseerde naar uit keek werd tot het laatst bewaard. Final Fantasy director Hajime Tabata mocht de officiële aankondiging van het naderende Final Fantasy deel aan de wereld brengen. De datum verscheen in beeld en er volgde een daverend applaus, de game zal namelijk uitkomen op 30 september dit jaar nog! En geloof ons, Final Fantasy 15 wordt een titel om heel goed in de gaten te houden na al deze aankondigingen.

  Tot zover alle Final Fantasy 15 details die tijdens het evenement getoond werden. Veel van deze informatie kan je terug vinden op onze site, met nog wat extra details.

  Final Fantasy XV

  Verkijgbaar vanaf 29 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.