Razer Wolverine Tournament Edition Review - Niet zo heel bijzonder

  Voor wie zich niet wil wagen aan de 'gewone' apparatuur van de PlayStation en Xbox is er een uitweg: pro controllers. Van onder andere Razer wel te verstaan. In deze Razer Wolverine Tournament Edition review lees je wat wij vinden van deze controller voor de Xbox One!

  Een mond vol: de Razer Wolverine Tournament Edition controller. De Xbox controller, die je voor een prijs van 124,99 euro kan oppikken, ziet er zo goed als hetzelfde uit als de gewone controller, maar valt vooral op door de lichtjes die rondom de X van Xbox bovenaan op de controller zitten. Een leuke cosmetische bijvoeging die verder niet zoveel toevoegt aan deze spelbediener voor de professionele gamers.

  De controller beschikt naast deze cosmetische toevoeging ook over de specificaties die je kan verwachten van een controller. Zo kun je rekenen op een 3.5mm jack plug voor je hoofdtelefoon en alle standaard knoppen en sticks.

  Als we het notitieblok verder afstruinen dan kunnen we meteen het grootste punt afvinken voor waar zo'n controller aan moet voldoen: de knopjes op de achterkant. Vier om precies te zijn. Deze knoppen kun je helemaal aanpassen naar hoe jij ze wil bedienen.

  Dit zorgt meteen voor een aantal voordelen: wanneer jij bezig bent met een potje Call of Duty kun jij ervoor kiezen om één van deze knoppen te laten dienen als de X-knop. Met deze knop kun je je geweer herladen en aangezien je dit knopje nu ook aan de achterkant hebt, hoef je je duim niet te verplaatsen.

  RAZER Wolverine Tournament Edition review

  Pak 'm beet!

  Zo'n simpele beweging van de duim scheelt natuurlijk slechts een paar milliseconden, maar op het gebied van professioneel gamen kan dit in samenwerking met andere factoren van doorslaggevend niveau zijn. Eén van deze andere factoren is de grip en laat de controller daar nou net in uitblinken.

  De Razer Wolverine Tournament Edition kun je namelijk heerlijk beet pakken dankzij de rubberen grip. De controller ligt comfortabel in de hand, vooral in vergelijking met de nieuwste Xbox One controllers, waarbij de grip vrij snel minder wordt na een tijdje spelen.

  De grip is alleen niet iets waar je 124,99 euro voor neer moet leggen, want er zijn meer pro controllers op de markt dan alleen deze versie van Razer. Neem bijvoorbeeld de Xbox One Elite Controller van Xbox zelf; je legt 25 euro meer neer maar, dan krijg je ook meer. Zo kun je onder andere de triggers aan de achterkant verwisselen en ook de D-pad aanpassen. Iets duurder, maar ook iets meer het geld waard.

  RAZER Wolverine Tournament Edition review

  Terug naar vroeger

  Een ander verschil dat je meteen op zal merken als je de Elite Controller en de Razer Wolverine Tournament Edition naast elkaar legt, is dat de controller van Razer met draad komt. Je kunt in tegenstelling tot de Elite Controller niet draadloos aan de slag gaan met gamen.

  Dit om ervoor te zorgen dat controller ten alle tijden verbonden is met de console. Niet per sé nodig, want tenzij de batterijen op zijn zal dit niet gebeuren. Het doet een beetje denken aan vroeger, toen draadloos nog nauwelijks op de markt was.

  RAZER Wolverine Tournament Edition review

  Razer Wolverine Tournament Edition review - Eigen keuze

  Je moet voor jezelf de afweging maken of de controller het bedrag 124,99 euro waard is. Voor iets meer geld haal je namelijk de Elite controller in huis die meer waar geeft voor je geld. Mocht je niet zo vaak gamen, maar de controller wel graag aanschaffen, dan raden we dat ondanks de heerlijke grip af. Het is niet voor niets een controller voor de pro's onder ons, bij wie het digitale leven binnen luttele seconden aan een zijde draadje kan hangen.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Heerlijk grip
  • Prima voor de pro gamer
  • Kan niet draadloos
  • Duur
  • Elite controller van Xbox heeft meer mogelijkheden

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.