Razer Thresher Review - Een pareltje zonder poespas

  Nadat je van onderaan de trap een stem hoort roepen of ‘het wat zachter kan’ breng je noodgedwongen en met tegenzin het volume maar omlaag. Een koptelefoon zou een mooie oplossing zijn geweest. Voor eenieder die deze of een soortgelijke situatie herkent en zo’n oplossing kan gebruiken, is deze Razer Thresher review heilig leesvoer.

  Want Razer is een merk dat gamers een warm hart toedraagt. Met de slogan ‘For Gamers, by gamers’ wordt dat ook niet onder stoelen of banken gestoken. De Thresher is sinds juli dit jaar wereldwijd op de markt en het zoveelste Razerproduct in een serie headsets, controllers, toetsenborden en muizen waarvan de een geslaagder is dan de ander. Heb je behoefte aan een goede headset om te genieten van hard geknal in Call of Duty WW2 of scheurende auto’s in Need For Speed Payback, dan kan dit wel eens jouw redding zijn!

  Razer Thresher review

  Kraakheldere audio in 7.1

  Op de eerste plaats komt het geluid. Je wil alles goed kunnen horen, maar ook onderscheid kunnen maken in soldaten die je van voren bestormen en stiekeme gluiperds die liever een dolk in je rug steken. Met de Razer Thresher is één ding al snel duidelijk: de audio klinkt voortreffelijk!

  Dolby surround in 7.1 is een godsgeschenk voor gamers dat tegenwoordig eigenlijk meer mag ontbreken. Niet langer hoef je te gokken of je in de richting van het geluid kijkt of er juist vandaan met stereo set-up. In plaats daarvan hoor je duidelijk wat waar gebeurt, ook details als kogels die vlak achter je hoofd tegen de muur afketsen.

  De audio is helder en zuigt je letterlijk in de game. De bass had wellicht wat harder gemogen, want deze is bijvoorbeeld meer aanwezig bij Sony’s officiële PS4-headset wanneer je hem in een speciale boostmodus zet. De Razer Thresher 7.1 heeft dat niet, waardoor de impact soms iets minder voelbaar is.

  Razer Thresher review

  'Roger that'

  Al met al is het geluid verder uitstekend en dat geldt ook voor de gesprekken met je vrienden in chatparties. Je hoort hun duidelijk tussen het bombastische geweld en mochten ze jou niet zo goed verstaan, dan is je stem eenvoudig naar voren te brengen met een aparte volumeregelaar. De aanwezige microfoon is bovendien van goede kwaliteit, ook wel zo fijn voor je vrienden.

  Fijner voor jou is dat het een unidirectionele boom mic is die bovendien buigzaam en intrekbaar is. Of je nu een brede kaaklijn hebt of niet, je kan hem hoe dan ook op perfecte afstand van je mond brengen. En na het spelen schuif je gewoon de microfoon weer in zodat er de volgende keer dat je hem uit de kast haalt ook niet op miraculeuze wijze oordopjes of oplaadkabels omheen gewikkeld zijn.

  Waar de microfoon van het standaard PlayStation 4 oordopje en sommige andere headsets ook geluiden van de televisie of omgeving opvangen, blijft dit bij de Razer Thresher beperkt. Niemand zal daarom een echo horen als jouw controller ‘uit je handen glipt’ en tegen de muur tot stilstand komt nadat je bent ingemaakt.

  Razer Thresher review

  Mooi in al zijn eenvoud

  De functies en knoppen op de koptelefoon zijn wel wat beperkt. Naast de volumeregelaar van de microfoon, die ook in te drukken is als je even naar de wc moet en wilt muten, is er nog een algehele volumeregelaar, een aan/uit-knop (wel zo handig) en een USB-poortje om de Thresher te kunnen opladen of met draad te kunnen aansluiten.

  De koptelefoon uit deze Razer Thresher 7.1 review was de blauwe PS4 variant en kwam met USB-kabel, aansluitkabel voor je controller en dongel voor draadloze verbinding zonder lag. Xbox One eigenaren kunnen hem in het groen krijgen. Er is ook een Thresher Ultimate editie, waar een standaard bij zit dat tevens als hub en oplader dient.

  Dat er geen opties aanwezig zijn om de audio anders af te stellen, voelt toch wel een beetje als een gemiste kans. Echte audiofielen komen hier wat tekort aangezien je het slechts moet doen met de volume. De bass harder kan zetten kan bijvoorbeeld niet. De Thresher is met weinig opsmuk lekker rechttoe rechtaan, om het maar zo te stellen.

  Razer Thresher review

  Comfort op de eerste plaats

  Wat betreft het uiterlijk kunnen we in de Razer Thresher 7.1 review kort zijn: hij ziet er niet heel bijzonder uit, maar biedt prima comfort. De metalen beugel aan de bovenkant zorgt voor stevigheid en flexibiliteit. Deze is ook af te stellen om de koptelefoon in te korten of langer te maken. Eronder zit een band waar je hem op laat rusten tijdens het dragen, dus de Thresher zit altijd comfortabel.

  De oorkussen zijn groot genoeg om je hele oren te bedekken en zonderen daarmee het omgevingsgeluid heel goed af. Zelfs op laag volume zijn pratende mensen naast je op de bank amper te horen. De kussens zijn bovendien van zacht kunstleer en traagschuim, waardoor ze ook na lange sessies niet gaan knijpen, zelfs voor mensen met een bril.

  Qua looks is de koptelefoon niet de mooiste op de markt, maar het is toch een flinke stap vooruit vergeleken met de Razer Kraken. De blauwe kleur is aanwezig als rand om de oorkussens en aan de zijkanten als logo, dat helderblauw licht geeft wanneer de Thresher aanstaat. Door bovenstaande designkeuzes weegt hij bovendien iets meer dan 400 gram, dus je hoeft gelukkig niet de nek van een Dwayne Johnson te hebben.

  Razer Thresher review

  Probleemloos draadloos

  De Razer Thresher heeft zoals eerder genoemd een draadloze verbinding, wat dus betekent dat hij op een batterij draait. Maak je daar geen zorgen over, want Razer belooft een batterijduur van zo’n zestien uur. Tijdens onze Razer Thresher 7.1 review leek dat ook wel te kloppen.

  Met de draadloze verbinding merken we overigens geen haperingen, storingen of andere vervelende problemen op. De audio komt zelfs van grote afstand nog helder en zonder lag binnen, zoals je mag verwachten van een koptelefoon van deze prijsklasse. Het is namelijk een behoorlijk duur dingetje vanaf 159 euro. Naast de PS4 biedt de headset ook ondersteuning voor de PC, waarop de audio wel verder af te stellen is met Razer Surround.

  Razer Thresher review

  Razer Thresher review - comfort en kwaliteit voor echte gamers

  Met de Razer Thresher 7.1 weet je waar je aan toe bent. Heldere 7.1 surround sound, comfort en goede afscherming van omgevingsgeluid. De intrekbare en buigzame microfoon is prima en brengt je stem goed over. Vooral op het gebied van comfort scoort de Thresher punten vanwege de zachte oorkussens, het gewicht en de fijne vorm.

  Het gebrek aan instelopties is wel een beetje jammer. Deze zijn namelijk beperkt tot volume van de audio en de microfoon en het muten. Ook moet je er flink wat geld voor over hebben. De draadloze verbinding is wel fijn en werkt via USB-dongel eenvoudig en zoals zou moeten. Al met al is deze koptelefoon een echte aanrader voor de enthousiaste gamer!

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Audiokwaliteit in 7.1
  • Fijne microfoon
  • Veel comfort
  • Wireless werkt prima
  • Geluiddempend!
  • Batterijduur
  • Weinig instelopties
  • Iets te weinig bass
  • Hoge prijs

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.