Razer DeathAdder Elite Review - Een waardige opvolger

  Al eerder verscheen de Razer DeathAdder, maar met de Razer DeathAdder Elite moet het nog een stapje verder gaan. Wij kregen de taak op ons om de -volgens Razer- snelste en nauwkeurigste muis op de markt uit te testen. Wil je weten of de muis wat voor jou is? Check dan onze Razer DeathAdder Elite Review.

  De "Razer DeathAdder Elite". Razer weet wel de juiste namen te bedenken voor hun producten. En dat niet alleen, want Razer staat bekend als zo'n beetje het beste merk in gaming hardware dat er is. Al eerder had het bedrijf de populaire Razer DeathAdder uitgebracht. Deze viel zeer goed bij critici.

  Nu heeft Razer besloten om deze hooggeprezen muis nog een upgrade te geven. De muis zou op alle fronten verbeterd moeten zijn en het prijsverschil tussen de originele en de Elite is relatief gezien niet heel groot. De adviesprijs van de Razer DeathAdder is 50 euro, terwijl de Elite versie 80 euro kost. Wil jij weten of de DeathAdder Elite wat voor jou is? Lees dan verder.

  Razer DeathAdder Elite Review

  Slanke en fijne body maakt een mooi design

  Laten we met het ontwerp van de muis beginnen. Razer gaming hardware heeft altijd wel een bad-ass uiterlijk. En ook hier heeft Razer gezorgd voor een strak design zonder rare of kwetsbare uitsteeksels. Dit had de DeathAdder al en de Elite versie heeft exact dezelfde body als zijn voorganger.

  Verder ligt hij heel fijn in de hand. Je hebt veel controle over de muis en de palm grip heeft nog nooit beter gevoeld. Urenlange gamesessies zijn zonder pijn in je hand mogelijk en dankzij de extra grip glijdt hij niet weg. De extra toegevoegde knoppen op de muis zitten ook op de juiste locatie. Ze zitten niet in de weg en zijn razendsnel te bereiken met de duim, zelfs dan heb je nog veel controle over de muis.

  Razer DeathAdder Elite Review

  De extra knoppen zitten op de juiste plaats

  Net als de DeathAdder, bechikt ook de Razer DeathAdder Elite over een aantal extra knoppen die de spelervaring moeten verbeteren. Wanneer je hand op de muis ligt, zitten er boven je duim twee knoppen. Bij veel muizen is het geval dat wanneer dit soort macro-knoppen er op zitten, gebruikers die vaak per ongeluk indrukken wat juist de spelervaring vermindert. Maar dankzij een apart en nauwkeurig bedacht design heeft de DeathAdder Elite dit helemaal niet.

  De knoppen bij de duim zijn bedoeld om je speelervaring te verbeteren. Je kunt namelijk zelf bepalen waar deze knoppen voor dienen. Dankzij deze knoppen zijn een aantal abillities en spells veel sneller te gebruiken en verbetert de spelervaring van de game aanzienlijk. Hoe je de knoppen instelt lees je later uitgebreider.

  Verder bevinden er boven het muiswiel ook nog twee knoppen. Deze zijn in de eerste instantie ingesteld om de gevoeligheid van de muis snel aan te passen. Maar aan de hand van de bijgeleverde Razer software kan dit worden aangepast.

  Razer DeathAdder Elite Review

  Software om je eigen instellingen te bepalen

  Bij elke muis of andere gaming hardware van Razer zit toegang tot bepaalde software. Met de software kan je bepaalde functies van het product reguleren. Je kan onder andere de eerdergenoemde extra knoppen een andere functie geven voor specifieke toepassingen of games. Zo hebben we om dit te testen World of Warcraft gespeeld.

  De knoppen boven de duim hebben we de functie gegeven om te dienen als hotkey voor abillities en spells. Het werkte prima. De software is erg makkelijk in gebruik. Iemand die games speelt op de PC zou het makkelijk moeten begrijpen.

  Op het plaatje hierboven kun je zien dat de knoppen aangegeven zijn met cijfers. Daarnaast staan balken met de functie van de knop er in. Om een knop een andere functie te geven, hoef je alleen maar op een cijfer naar keuze te klikken en vanaf daar kan je je keuze aangeven.

  Een voorbeeld: Je kiest nummer vijf, daar klik je op en vervolgens zet je daar neer dat de knop moet fungeren als de toets waar het cijfer "0" op staat. Deze knop is wat minder bereikbaar voor je hand, maar na deze instelling zit de functie van die knop dus gewoon bij je duim op de DeathAdder Elite. Simpeler kan het niet.

  Razer DeathAdder Elite Review

  De specificaties op een rijtje

  De Razer DeathAdder Elite is uitgerust met nauwkeurige sensoren en mechanische switches. De Razer 5G Optical Sensor registreert 16.000 dots per inch (DPI) met een snelheid van 450 inch per seconde (IPS). De muis biedt daarnaast een resolutienauwkeurigheid van 99,4 procent. Dit moet ervoor zorgen dat de DeathAdder Elite de snelste, gevoeligste en nauwkeurigste muis op de markt is.

  De DeathAdder Elite is ook de eerste muis die beschikt over de mechanische scrollwiel, een nieuw soort scrollwiel die Razer ontwikkeld heeft in samenwerking met Omron. Dat klinkt tof toch? Jammer is alleen dat Razer niet gespecificeerd heeft wat de functie of verbetering ervan is.

  Verder heeft de Razer DeathAdder Elite een langere levensduur dan de DeathAdder; hij zou vijftig miljoen muisklikken mee moeten gaan. Bekijk hieronder een overzicht van alle specificaties van de muis:

  • Optische sensor met registratie van 16.000 DPI
  • Versnelling tot 450 IPS / 50 g
  • Razer Mechanical Mouse Switches
  • Ergonomisch rechtshandig ontwerp met rubberen zijgrepen
  • Speciaal voor gamers ontwikkeld scroll wiel
  • Zeven onafhankelijk programmeerbare Hyperesponse-knoppen
  • Razer Chroma-verlichting met 16,8 miljoen instelbare kleurenopties
  • Ondersteund door Razer Synapse
  • 1000 Hz ultrapolling
  • Mogelijkheid om de gevoeligheid zonder onderbreking aan te passen
  • Goudkleurige USB-connector
  • Gevlochten USB-glasvezelkabel van 2,1 m
  • Omvang: 127 mm lang x 70 mm breed x 44 mm hoog
  • Gewicht: 105 g.

  Razer DeathAdder Elite Review

  Razer DeathAdder Elite - een goede aanschaf

  De Razer DeathAdder Elite is een hele goede muis. De specificaties zijn erg goed, hij heeft een hele fijne body, oogt stijlvol en bevat toegankelijke software. Verder is de muis voorzien van handige extra knoppen die je spelervaring verbeteren. Voor 80 euro is dat geen slechte deal.

  Let wel dat het een goede aanschaf is, maar als upgrade is hij vrij overbodig. Als jij gebruik maakt van de vorige versie van de DeathAdder of een ander Razer model dat nog prima werkt is het gewoon een overbodige luxe.

  9

  De plus- en minpunten

  • Ligt heel fijn in de hand
  • Handige software
  • Vrij goede prijs en kwaliteit verhouding
  • Snel en accuraat
  • Extra grip
  • Als upgrade een beetje overbodig

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.