De beste Star Wars villains volgens jullie!

  Rode lazerzwaarden, donkere helmen en kwaadaardige plannen. De slechteriken in Star Wars mogen er zeker zijn. Wij vroegen in de poll van vorige week wat jullie de beste Star Wars villains vinden en dit is de uitslag!

  Lucasfilm Ltd

  5. Boba Fett

  Ondanks de beperkte tijd die Boba in de films te zien is, heeft deze premiejager een flink aantal van de stemmen gekregen. In de boeken (en games) krijgt de speciale kloonsoldaat wel meer aandacht, maar in de films blijven zijn avonturen (vooralsnog) onderbelicht.

  Wie een probleem heeft, kan in negen van de tien gevallen aankloppen bij de ‘zoon’ van Jango Fett. Zeker als het probleem in kwestie Han Solo heet. Jammer genoeg voor Boba eindigt zijn leven niet zo heldhaftig als dat van zijn vader. In plaats van onthoofd te worden door Mace Windu, eindigt Boba als tussendoortje voor de Sarlacc in de woestijn van Tatooine.

  Lucasfilm Ltd

  4. General Grievous

  Een robot met vier lazerzwaarden is een kracht om rekening mee te houden. Zeker als deze slechterik jouw schip in de ruimte bespringt en vrolijk begint met het aftakelen van jouw ruimtejager.

  De geniale General Grievous staat daarom op de vierde plaats in de lijst met beste Star Wars villains volgens jullie. Waar de cyborgstrijder flink wat Jedi om zeep heeft geholpen, is hij uiteindelijk niet opgewassen tegen Obi-Wan Kenobi. Gelukkig maar, want als het aan Grievous lag, zou elke planeet onder de duim van robots komen.

  Lucasfilm Ltd

  3. Darth Sidious

  ‘Good, let the anger flow through you!’ Darth Sidious is niet alleen ontzettend krachtige Sith Lord, hij blijkt ook nog eens een meester in vermommingen. Want voor een periode van vele jaren is hij het hoofd van de Galactische Senaat geweest. Totdat het moment rijp was en hij uit de kast kwam als zijnde Darth Sidious.

  Op het allerlaatste moment komen de Jedi achter de snode plannen van de engerd, maar het mag niet baten. Zelfs Samuel L. Jackson als Mace Windu kan het pure kwaad niet tegengaan en sterft in het heetst van de strijd. Dat kan natuurlijk alleen als Sidious een van de beste Star Wars villains is!

  Lucasfilm Ltd

  2. Darth Maul

  Met een zwarte mantel, hoorntjes op het hoofd, een tatoeage op het gezicht en een dubbel lazerzwaard is Darth Maul simpelweg een badass. Als rechterhand van Darth Sidious heeft hij een behoorlijk krachtig duo tegenover zich in The Phantom Menace: Obi-Wan Kenobi en zijn meester Qui-Gon Jinn.

  Zelfs met zijn dubbele lazerzwaard weet Maul het uiteindelijk niet te redden tegenover de twee Jedi, maar in de boeken leeft hij wel degelijk voort. Hij zal later zelfs een mogelijkheid tot wraak nemen op Obi-Wan krijgen. De rode Zabrak vinden we daarom terecht terug op plaats nummer twee in de lijst met beste Star Wars villains volgens jullie! Mocht je Darth Maul nog terug willen zien op blu-ray, dan kan je de film hier kopen.

  Lucasfilm Ltd

  1. Darth Vader

  De lijn tussen goed en kwaad is flinterdun. Dat blijkt als Anakin Skywalker in de verleiding komt en de overstap maakt van Jedi naar Sith. De leerling van Obi-Wan was de grootste hoop voor de Republiek om het gevaar van de Sith in te perken, maar dat mislukt.

  In plaats van de krachten voor de goede kant te gebruiken, wordt Skywalker de nieuwe leerling van de nummer drie in de lijst met beste Star Wars villains volgens jullie. Darth Sidious heeft de jonge knul gemanipuleerd, wat hem uiteindelijk duur zal komen te staan. Maar het is nooit te laat voor verlossing!

  De beste Star Wars villains volgens jullie!

  Niet alleen op het witte doek zijn er flink wat slechteriken te onderscheiden. Ook in boeken en games komen er genoeg foute personages naar voren. Onze vraag aan jullie is dan ook of er daar nog eentje van bepaalde herinneringen naar boven haalt. Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.