OPPO RX17 Neo Review - Prima smartphone met een aantal leuke extra's

  De OPPO RX17 Pro en RX17 Neo zijn uitgebracht. Ditmaal is het tijd om de budget variant, de OPPO RX17 Neo, te testen. OPPO beweert dat deze smartphone, van 350 euro, een snelle gezichtsherkenning en een goed werkende verborgen vingerafdruksensor heeft. Of dat daadwerkelijk zo is kun je teruglezen in deze OPPO RX17 Neo review.

  De RX17 Neo is de budget smartphone van OPPO. OPPO is het op een na grootste merk in China en wil met de nieuwe RX17 smartphones de Europese markt betreden. Of dat succesvol gaat zijn moet nog blijken, maar wij kunnen alvast wel vertellen wat we van de OPPO RX17 smartphones vinden. Lees vooral verder voor de OPPO RX17 Neo review en lees onze OPPO RX17 Pro review als je alles wil weten over het duurdere model van OPPO.

  In de doos van de OPPO RX17 Neo

  De OPPO RX17 Neo kost in Nederland 350 euro. De smartphone is verkrijgbaar in twee kleuren: Mocha Red en Astral Blue. Dit zijn beide hele vrolijke kleuren die op de achterkant van de telefoon overlopen. Dit is een kwestie van smaak, maar wij vonden dit niet heel mooi. Een optie waarbij je een zwarte of witte telefoon zou kunnen kiezen is voor ons wel gewenst.

  De smartphone wordt in een wit doosje geleverd. Hierin zitten de OPPO RX17 Neo, een oplader, oortjes met een 3.5mm aansluiting, veiligheidsvoorschriften en een hoesje. Want het hoesje wordt netjes door OPPO meegeleverd. Fijn voor de klunzen onder ons die hun nieuwe smartphone al laten vallen wanneer ze op weg zijn om een hoesje te kopen. Helaas wordt er geen SuperVOOC oplader meegeleverd, zoals bij de OPPO RX17 Pro.

  Achterkant

  Mist de te gekke functies van de RX17 Pro

  Een van de toffe functies van de OPPO RX17 Pro was het SuperVOOC opladen. Hiermee laad jij je telefoon binnen 35 minuten volledig op. Het prijsverschil tussen de RX17 Pro en RX17 Neo (250 euro) is hier duidelijk te merken. De RX17 Neo heeft namelijk ruim twee uur nodig om volledig op te laten. Dat is niet erg, maar wel even slikken wanneer je de RX17 Pro of fast charge van Apple gewend bent.

  Dat wil niet zeggen dat de batterij van de OPPO RX17 Neo meteen slecht is. De 3500 mAh batterij houdt het nog altijd een dag vol. Dat terwijl er minimaal twee uur Netflix op werd gekeken, vier uur muziek werd geluisterd, mails werden gecheckt en berichten werden verstuurd. Over de batterij van de OPPO RX17 valt dus zeker niet te klagen.

  Een andere functie die bij de OPPO RX17 Neo ontbreekt is de Ultra Night Modus. Deze modus was bij de RX17 Pro fenomenaal, maar ook hier is bij de budget-versie flink op bezuinigd. De RX17 Neo heeft nog wel een 25 megapixel camera, waarmee jij toffe selfies maakt om je Instagramaccount wat op te fleuren. Aan de achterkant zijn de camera’s net wat minder en anders gepositioneerd.

  Waar er bij de RX17 Pro twee camera’s in het midden zitten, heeft de OPPO RX17 Neo twee camera’s - 16 en 5 megapixel - links bovenaan het apparaat. Toch kun je voor 350 euro zeker niet klagen over de prestaties van de nieuwste smartphone van OPPO.

  Oplader

  RX17 Neo doet wat hij moet doen

  De OPPO RX17 Neo is voor 350 euro namelijk een hele degelijke smartphone. De telefoon heeft een Snapdragon 670 processor, waarmee je de meeste dagelijkse taken op je smartphone makkelijk uit kunt voeren. Zware grafische games zullen heel lastig worden en zelfs een game als Pokémon Go voelt wat trager aan op deze smartphone. Maar heel eerlijk, hiervoor moet je deze smartphone ook niet gaan gebruiken.

  De Snapdragon 670 zorgt er samen met 4GB RAM en 128GB opslagruimte voor dat je telefoon de nodige apps die handig zijn voor het dagelijks gebruik - WhatsApp, YouTube, 9292, Netflix - prima kunt gebruiken. Er kunnen genoeg afleveringen van de nieuwste Netflix series worden gedownload en het wisselen tussen apps gaat over het algemeen vlekkeloos. Die Netflix series kun je vervolgens afspelen op het prachtige waterdrop scherm.

  Voorkant

  Een mooi OLED scherm

  Het scherm is namelijk ook een van de voordelen aan deze budget smartphone. Voor een iPhone XR met een LCD scherm betaal je al 850 euro, terwijl je voor de OPPO RX17 Neo met OLED scherm 350 euro betaalt. Het screen-to-body ratio is maar liefst 91.5 procent, want er is geen home button meer aanwezig. Dat is vooral fijn tijdens het kijken van films, video’s en series.

  Op het grote 6.4 inch waterdrop scherm - met een zeer kleine notch - kun je jouw favoriete YouTubers, Twitch-streamers en Netflix-series kijken in 2340 x 1080 FHD+ resolutie. Zo worden je onaangename treinritjes met altijd weer die ongewenste vertraging een stukje beter. En het scherm is zeker niet het enige pluspunt aan deze smartphone.

  Met hoesje

  De extra features van de RX17 Neo

  De nieuwste iPhones - van ruim 1200 euro - hebben het niet, maar deze OPPO RX17 Neo van 350 euro heeft het wel. De RX17 Neo kent een verborgen vingerafdruksensor in het scherm. Je ontgrendelt je smartphone door deze toevoeging op drie mogelijke manieren. Ten eerste met de verborgen vingerafdruksensor, gezichtsherkenning of met een toegangscode.

  Het lijkt alleen wel dat de software op de OPPO RX17 Pro beter is dan op de RX17 Neo, want wij kregen tijdens het testen het idee dat het bij de budget smartphone vaker niet lukt. Tijdens het testen van de OPPO RX17 Pro hebben we geen enkel probleem gehad met beide ontgrendelingsmethodes, maar bij de RX17 Neo kregen we het idee dat beide features een stuk minder consequent werkten.

  Onderkant

  OPPO RX17 Neo review - Net wat meer dan je verwacht voor 350 euro

  Voor 350 euro is de OPPO RX17 Neo een uitstekende smartphone. Je maakt mooie foto’s met zowel de frontcamera als de camera’s aan de achterkant. Daarnaast kijk je al je video’s op het mooie 6.4 inch waterdrop OLED scherm. Met de Snapdragon 670, 4GB RAM en 128GB opslagruimte doe je wat je moet doen, maar de zwaardere features zal de RX17 Neo niet aankunnen.

  De OPPO RX17 Neo maakt geen gebruik van SuperVOOC, maar de batterij gaat wel meer dan een dag mee. Ook de Ultra Night Modus is niet beschikbaar, maar de camera maakt overdag nog steeds mooie foto’s. De gezichtsherkenning en verborgen vingerafdruksensor zijn twee enorme pluspunten voor een telefoon van deze prijs. Al met al is de OPPO RX17 Neo een prima aankoop voor 350 euro!

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Mooi design
  • 3.5mm aansluiting
  • OLED Waterdrop scherm
  • Verborgen vingerafdruksensor
  • Geen SuperVOOC
  • Geen Ultra Night Modus
  • Niet geschikt voor gaming
  • Niet 'echt' budget

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.