Top 10 beste telefoons van 2018 - Het beste voor in je broekzak

Article
zaterdag, 15 december 2018 om 12:00
top 10 beste telefoons van 2018 het beste voor in je broekzak 142623 2
Dit zijn de tien beste telefoons van 2018 die jij in je broekzak wilt steken. Het jaar nadert haar einde en bracht een scala aan fantastische telefoons met zich mee. Wij zetten de tien beste mini-computers in broekzakformaat voor je op een rijtje!
Om de tien beste telefoons van 2018 te selecteren hebben we gelet op een aantal verschillende factoren. Denk aan de prestaties van de telefoons, accuduur en bijvoorbeeld de prijs. Niet een geheel onbelangrijke factor als je op zoek bent naar een telefoon. Het moet je namelijk niet een godsvermogen kosten.

10. iPhone XR

Op de tiende plaats van de beste telefoons van 2018 is de iPhone XR geëindigd en dat is zeker geen slechte prestatie. Zoals je in onze iPhone XR review al kon lezen was Pieter erg te spreken over de telefoon dankzij het grote scherm en de A12 Bionic chip. Die zorgen namelijk voor prima prestaties op de telefoon en dat voor een lagere prijs dan je van Apple gewend bent.
De telefoon gaat dankzij die prestaties ongeveer negen tot tien uur mee en er zijn dan ook maar weinig minpunten te vinden. Het komt voornamelijk door het LCD-scherm, want die is beduidend minder dan die van de iPhone X. Daarnaast mag de prijs dan een beetje minder zijn, het is nog steeds niet een budgetprijs (want die ligt op 859 euro) en er zijn dan ook verschillende telefoons die minder kosten en toch beter zijn.
142624

9. Oppo RX 17 Pro

De beste telefoons van 2018 zijn dit jaar niet alleen gevuld met bekende namen, want Oppo is ook van de partij. De Oppo RX 17 Pro heeft haar plekje verdiend dankzij een uitstekende camera met een nachtmodus om bij weg te dromen. Het snelle opladen van de telefoon is fantastisch, want na 35 minuten is de telefoon volledig opgeladen van nul naar honderd procent.
Daarnaast gaat de batterij ook nog eens dagen mee, waardoor de telefoon perfect is voor langdurig gebruik. Het enige nadeel is dat de prestaties wat minder zijn wanneer je de telefoon langdurig gebruikt. Dit merk je vooral als je een app opstart, maar voor de prijs van 599 euro heb je een prima telefoon in handen.
142625

8. Honor 10

De Honor 10 heeft een plekje weten te bemachtigen op de beste telefoons van 2018 lijst dankzij de fantastische prijs en de kwaliteit die je daarvoor terugkrijgt. Voor maar 399 euro heb je een telefoon in handen met een supersnelle processor en een goede camera. Wat de telefoon nog aantrekkelijker maakt, is de prachtige behuizing die van de Honor 10 dan ook een prachtplaatje maakt.
Het is dan ook jammer dat het prachtplaatje niet zo praktisch is, want ondanks dat het er allemaal mooi uitziet voelt de telefoon glad aan. Je bent soms zelfs bang dat de telefoon uit je hand glijdt en dat moet je niet willen. Daarnaast is de accuduur niet zo geweldig en staat de telefoon vol met onnodige apps die je niet zal gaan gebruiken. De prijs is wat deze telefoon zo aantrekkelijk maakt en met een hoesje erom is de telefoon al snel een stuk praktischer en daarom staat de Honor 10 in de lijst met beste telefoons van 2018.
142626

7. LG G7 ThinQ

Dit jaar wist LG ook een goede indruk te maken met de release van de LG G7 ThinQ. Je betaalt bijna net zoveel als voor een iPhone XR (namelijk 850 euro), maar dan heb je ook wel wat. De telefoon heeft namelijk geweldige audiofuncties en voelt ook wel duur aan dankzij de glazen achterkant.
De telefoon heeft wat dat betreft veel weg van een aantal andere telefoons op deze lijst met enkele kenmerken, zoals de glazen achterkant, de dubbele camera in het midden, een notch en natuurlijk een vingerafdrukscanner. Het zorgt voor een geweldige high-end telefoon die alleen geplaagd wordt door de hoge adviesprijs en wat onhandige software. Daarom staat de telefoon niet hoger op deze lijst met beste telefoons uit 2018.
142627

6. ASUS ROG Phone

Als we het hebben over de beste telefoons uit 2018 kunnen we de ASUS ROG Phone niet vergeten, want die wist dit jaar een goede indruk achter te laten. De telefoon is speciaal ontwikkeld voor gamers en dat is te merken, aangezien de telefoon een externe ventilator heeft om de telefoon niet warm te laten worden. Het resultaat is verbluffend, want de telefoon blijft dan ook tijdens elke game lekker koel en je hoeft dus niet bang te zijn voor zweetvlekken op je nieuwe telefoon.
Dat is alleen niet wat het één van de beste telefoons van 2018 maakt, want dat heeft met de processor te maken die voor goede prestaties zorgt. Het maakt dan niet eens meer uit dat de telefoon een beetje groter is dan misschien gewend bent en dat het apparaat wat lomp oogt. Het enige waardoor je aan de telefoon kunt gaan twijfelen is het prijskaartje, want de telefoon kost 899 euro en dat is nogal prijzig.
142629

5. Huawei Mate 20 Pro

De ROG Phone is alleen niet de enige telefoon met een hoog prijskaartje, want de Huawei Mate 20 Pro kan er ook wat van. Die kost 999 euro en in ruil daarvoor krijg je een prachtige telefoon met een indrukwekkende camera die veel opties geeft. De foto's die je met de telefoon kan maken zijn indrukwekkend.
Toch heeft de telefoon wat problemen als het aankomt op geluid, dus het is aan te raden om een bluetooth koptelefoon of oortjes te gebruiken. We noemen bluetooth met een reden, want de telefoon bevat geen 3,5mm poort meer. De accuduur van het toestel is fantastisch en de telefoon laadt supersnel op en daarom staat de Huawei Mate 20 Pro in de lijst met beste telefoons van 2018.
142630

4. Google Pixel 3 XL

Je gebruikt Google tegenwoordig voor veel meer dan alleen om iets op internet op te zoeken, want het bedrijf maakt ook telefoons. De meest recente daarvan is de Google Pixel 3 XL die je voor 949 euro kunt kopen. Een hoog prijskaartje, maar daar krijg je dan ook wel wat voor. Draadloos opladen, een notch en een fantastische camera.
Daar blijft het niet bij, want de camera heeft een functie die Top Shot heet. Daardoor worden er razendsnel ontzettend veel foto’s genomen en hoef je alleen nog maar de beste uit de reeks te kiezen. Ook oogt de Google Pixel 3 XL mooi en zijn de specificaties om van te smullen. Daarom heeft de Google Pixel 3 XL een plekje verdiend op de lijst met beste telefoons in 2018.
142631

3. Samsung Galaxy S9

Net als de eerdere telefoons op deze lijst met beste telefoons van 2018 heeft de Samsung Galaxy S9 fantastische hardware en beschikt de telefoon over een uitstekende camera. Vooral het foto’s maken in de nacht is fantastisch, maar dat mag ook wel met een prijskaartje van 849 euro. Het is wat dat betreft ook de enige grote verbetering ten opzichte van de S8, maar de basis van die telefoon is natuurlijk al sterk.
Het scherm is nog steeds prachtig en de processor snel. Er mogen dan wel geen grote verschillen zijn, maar dat hoeft ook niet als de kwaliteit al goed is, zoals bijvoorbeeld aan de speakers te merken is. Het geluid is nog steeds van de bovenste plank en blaast je nog net niet van je stoel. En dan doelen we niet op het feit dat je de muziek misschien te hard aan hebt staan.
142632

2. iPhone XS Max

Waar de iPhone XR op de tiende plaats te vinden is, staat de grotere en betere broer hoger op de lijst met beste telefoons in 2018. Specifiek hebben we gekozen voor de iPhone XS Max door het grotere scherm dat een plezier is om naar te kijken dankzij het Super Retina HD-display die HDR-beelden ondersteunt. Op het 6,5 inch scherm zien beelden er mooi uit en dat zie je bijvoorbeeld wanneer je foto’s neemt met de camera op het toestel.
Er kan bovendien niets worden aangemerkt op de bouwkwaliteit van Apple en het is dan ook vreemd dat de telefoon inlevert op het snelle opladen. Dat gaat met de meegeleverde oplader namelijk een stukje trager dan bij andere telefoons en dat is jammer, aangezien de batterijduur ook minder is in vergelijking met eerdergenoemde smartphones op deze lijst. Voor de kwalitatieve hoogstandjes op alle andere vlakken betaal je natuurlijk wel flink, namelijk 1259 euro tot maximaal 1659 euro voor de variant met 512 GB opslag.
142633

1. OnePlus 6T

Als er één telefoon dit jaar heeft bewezen de strijd aan te kunnen gaan met Apple dan is het wel de OnePlus 6T. In vrijwel elk opzicht lijkt de OnePlus 6T de nieuwste iPhones te kopiëren, terwijl de telefoon kiest welke gevechten er gewonnen kunnen worden. Zo heeft de telefoon technisch gezien een stapje voor op kracht, snelheid en het opladen, maar levert de telefoon een klein beetje in op de kwaliteit van het scherm.
De camera is vrijwel even goed en in specifiek één opzicht weet het toestel innovatie te brengen. De OnePlus 6T is namelijk de eerste telefoon met een vingerafdrukscanner onder het scherm en dat is noemenswaardig. Wat misschien nog wel meer aandacht verdient, is de prijs van de telefoon. Je betaalt er namelijk 559 euro voor en dat maakt het een ware vlaggenschip-moordenaar.

De beste telefoons van 2018 zijn niet mis

Dankzij de beste telefoons van 2018 wil je bijna jouw telefoon uit het raam gooien om een nieuwe te halen. We raden het alleen sterk af om dat te doen, want dan heb je geen telefoon meer. Als je wel aan een nieuwe telefoon bent, kun je dankzij de beste telefoons van 2018 in ieder geval makkelijk een keuze maken.