OPPO Reno Review - Prachtig toestel met goede features

  Het Chinese bedrijf OPPO is razend populair. Met een vijfde plaats van meest populaire smartphone-merken kun je bijna niet meer om de telefoons heen. De lancering van de Reno-series onlangs in Zürich was een belangrijk moment voor OPPO, waar het bedrijf drie nieuwe telefoons uit heeft gebracht. Lees hier de review van de nieuwe OPPO Reno.

  Eigen foto

  Gebruikers van het Android-besturingssysteem hebben een grote keuze als het gaat om toestellen. De een gaat voor Samsung, de ander voor Huawei en weer iemand anders kiest een telefoon van het merk OPPO. Dit laatstgenoemde merk heeft alweer een nieuwe serie aan telefoons op de markt gebracht. De Reno-serie kent drie verschillende modellen, waarvan er twee voor Nederland: de OPPO Reno en de OPPO Reno 10x Zoom. In deze review zullen we ons focussen op de OPPO Reno.

  5G

  De OPPO Reno is beschikbaar sinds 10 mei en ligt in de winkels voor een prijs van 499 euro en de OPPO Reno 10x Zoom zal in juni te koop zijn. Nu zijn dit maar twee van de toestellen uit de Reno-serie, maar dit zijn dan ook gelijk de belangrijkste. De derde telefoon, namelijk de OPPO Reno 5G zal niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Dit komt doordat deze smartphone gebruik maakt van een 5G netwerk, wat nog niet in Nederland beschikbaar is.

  OPPO wil als één van de eerste een compleet netwerk van 5G-smartphones gaan aanleggen. Hiermee wordt begonnen in Zwitserland en later zal dit worden uitgebreid naar Engeland. Of OPPO ook de overstap gaat maken naar Nederland is niet zeker, eerst is het afwachten op een stabiel 5G-netwerk in ons klein kikkerlandje.

  Oppo Reno Unboxing

  The Unboxing

  Het eerste wat je natuurlijk altijd doet als je een nieuwe telefoon hebt aangeschaft is het openmaken van de doos. Wat een fijne ervaring is dat. Wanneer je het doosje van de OPPO Reno langzaam maar zeker open krijgt zien we een prachtig naadloos scherm dat vrijwel de gehele voorkant bedekt. Dit betekent ook dat er geen notch te zien is op de OPPO Reno. Hier zullen we later verder op ingaan.

  In de doos zitten verder de standaard benodigdheden als een Sim Ejector pin, USB-C oplader en oordopjes om muziek mee te luisteren. Wel is het jammer om te zien dat nog steeds geen enkele partij ervoor heeft gekozen om draadloze oordoppen mee te leveren bij hun telefoons. Ook zul je veel papierwerk vinden als een Quickstart Guide en wat veiligheidsvoorschriften. De dikke draad van de USB-C oplader is zeer fijn en voelt stug aan, waardoor je deze waarschijnlijk voor een zeer lange tijd kunt gebruiken.

  Oppo Reno

  De OPPO Reno is een prachtplaatje

  Het eerste wat je zal opvallen een de OPPO Reno is, wat wij hierboven al hadden genoemd, het scherm. Met een Screen to Body-ratio van 93% is de voorkant vrijwel alleen scherm. Dat scherm is een genot om naar te kijken. Met 2340 bij 1080 pixels heb je bij de OPPO Reno een geweldig scherm met veel details en mooie opvallende kleuren. Netflix kijken is dus geen straf op de smartphone.

  Het amoled-scherm van de OPPO Reno heeft een hoog contrast en is energiezuiniger dan een LCD-display, waardoor de prijs gelijk een stukje omlaag kan. De telefoon heb je namelijk al voor maar 499 euro in huis, wat een zacht prijsje is in de tijd dat je vaak boven de 1000 euro betaalt voor een high-end smartphone.

  Oppo Reno Camera

  Notch-loos design en een aparte camera

  Doordat de OPPO Reno geen notch heeft voor de selfie-camera heeft het Chinese bedrijf iets anders moeten verzinnen om foto’s te kunnen maken van je onderkin. OPPO heeft de complete selfie-camera en flits verplaatst naar de bovenkant van de telefoon, waar deze als een soort haaienvin uit je telefoon komt. Dit mechanisme werkt zeer goed en is een leuke feature om te laten zien aan anderen. Ook is hierdoor de vingerprintscanner in het scherm geplaatst. Hier is dus geen extra knop voor gemaakt. Ook kun je met de haaienvin de telefoon ontgrendelen met gezichtsherkenning.

  Nu zou je denken dat zo’n pop-up camera snel kan beschadigen, maar OPPO heeft een aantal slimme dingen bedacht om dit te voorkomen. Als eerste kan de haaienvin minimaal 200.000 keer gebruikt worden zonder het optreden van slijtage. Hiernaast klapt de camera snel in als er drukt op wordt uitgevoerd. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je de telefoon laat vallen of als je deze te snel in je broekzak stopt. Deze feature werkt feilloos en is dan ook één van de unieke features van de OPPO Reno.

  Om iets dieper op de camera in te gaan: wat een mooie kiekjes kun je maken! Met een 16 megapixel frontcamera maak je haarscherpe selfies en de 48 megapixel dubbele camera op de achterkant is een absoluut beest. De tweede genoemde camera wordt vergezeld door een 5 megapixel diepte-sensor, waardoor professionele portretfoto’s een eitje zijn voor de OPPO Reno. De camera neemt ook nog eens 4K-video’s op met 60 FPS.

  Foto met de Oppo Reno

  Het gebruiksgemak van de OPPO Reno

  De OPPO Reno draait op Android 9.0 (Pie) en zal niets verrassends brengen aan Android-gebruikers. Wat opvalt aan het gebruiksgemak van de OPPO Reno is dat de telefoon redelijk fors is van formaat. Nu is dit voor mensen met grote handen geen probleem, maar voor de rest van de populatie zou dit nog wel eens voor krampachtige handjes kunnen zorgen. Ook ligt de OPPO Reno door het grote formaat iets zwaar in de hand.

  De OPPO Reno komt gepaard met een accu van 3765 mAh, die de hele dag meegaat. Geen enkele keer hebben wij tussendoor op een dag de telefoon moeten opladen. Mocht het dan uiteindelijk tijd zijn om deze aan de USB-C lader te leggen is dit ook zo gepiept. De speciale VOOC-lader zorgt ervoor dat de OPPO Reno binnen een uur opgeladen is tot 100%. Het enige minpunt aan het opladen van de Reno is dat dit niet draadloos kan gebeuren. OPPO kiest tot nu toe nog steeds voor een aluminium achterkant, waardoor draadloos opladen niet mogelijk is.

  Oppo Reno selfie

  OPPO Reno Review - Een krachtpatser voor een zacht prijsje

  Samengevat is de OPPO Reno een beest van een telefoon, zowel in specificaties als in formaat. Met het prachtige scherm, goede camera en de snelle oplaadtijd is dit een must-have voor Android-gebruikers. Jammer is wel dat de telefoon redelijk fors en zwaar in de hand ligt. Ook was het wenselijk geweest om de telefoon draadloos te kunnen opladen, maar daarvoor moeten we toch echt aansluiten bij Apple.

  De OPPO Reno ligt nu in de winkels liggen voor 499 euro en heeft 256GB opslaggeheugen. De OPPO Reno 10x Zoom al vanaf juni de winkels gaan sieren. Beide toestellen komen in de kleuren Ocean Green en Jet Black.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Prachtig scherm
  • Leuke camera-feature
  • Snel opladen dankzij VOOC-kabel
  • Haarscherpe foto's
  • Lange batterijduur
  • Zachte prijs voor sterke telefoon
  • Geen draadloos opladen
  • Vrij fors en zwaar
  • Gemiste kans bij de draadloze oordopjes

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.