Game of Thrones Season 8 Episode 5 - alle details die je gemist hebt

  In Episode 5 van Game of Thrones Season 8 gebeurde er zoveel dat het natuurlijk logisch is dat je niet alles hebt meegekregen. In onze breakdown beschreven we de belangrijkste gebeurtenissen uit de aflevering, in deze special lees je de kleine details, verwijzingen en hints die je misschien over het hoofd heb gezien.

  HBO

  5. Brans visioen is eindelijk waargemaakt

  In seizoen vier van Game of Thrones kreeg Bran een visioen dat jarenlang bij fans voor vraagtekens zorgde. Nadat hij een Weirwood boom ten noorden van de muur aanraakt, krijgt hij een visioen te zien dat bestaat uit meerdere hallucinaties. Een van deze hallucinaties is het beeld van een schaduw van een draak die over King’s Landing vliegt.

  Na het zien van Episode 5 van Game of Thrones Season 8 is dit iets wat erg bekend voor komt. In de allernieuwste aflevering gebeurde namelijk precies hetzelfde. Het beeld uit het visioen werd zelfs in deze aflevering precies nagemaakt. Dit bewijst dat Brans visioenen dus niet alleen op het verleden slaan, maar ook de toekomst kunnen voorspellen.

  HBO

  4. Arya en het witte paard

  Aan het einde van Episode 5 van Game of Thrones Season 8 zagen we dat Arya in de kalmte na de storm door een wit paard benaderd werd waar ze vervolgens op prachtige manier op wegreed. Iedereen vroeg zich een paar dingen af: waar kwam dit paard opeens vandaan en wat is de betekenis van deze scene?

  Hoewel dit niet met zekerheid gezegd kan worden, is er een mogelijkheid dat dit het paard van Harry Strickland was, de leider van de Golden Company. De paarden zijn namelijk bijna identiek. Nadat Drogon door de poorten van King’s Landing heen beukte, kan het zijn dat het paard naar de stad gewandeld is. Het is moment werd in ieder geval wel voorspeld. Het meisje dat door Arya geholpen werd tijdens de aanval op de stad had een knuffeltje van een wit paard in haar handen.

  HBO

  3. Het exploderende groene wildfire

  Tijdens Daenerys's spectaculaire zuivering van het volk van King’s Landing werd de hele stad met drakenvuur besproeid. Tussen de vuurzee door konden een paar grote groene explosies waargenomen worden. Deze explosies zijn de oorzaak van wildfire dat in contact is gekomen met vuur, maar wat doet al dit wildfire in de stad?

  Dit heeft te maken met de vader van Daenerys. ‘The Mad King’ liet vanwege zijn wantrouwen in zijn handlangers massale voorraden aan wildfire in King’s Landing opslaan. Tijdens de staatsgreep gaf hij de opdracht om iedereen te verbranden en de hele stad te verwoesten, maar hij werd al gauw gedood door Jaime Lannister. Het lijkt erop dat zijn wens toch nog is uitgekomen nu zijn dochter iedereen heeft verband. Zo vader, zo dochter.

  HBO

  2. Het was geen sneeuw maar as

  De veelbesproken transformatie van Daenerys naar ‘The Mad Queen’ werd al in zo vroeg als seizoen 2 naar gehint. In seizoen 2 bevonden Daenerys en aanhang zich in de stad Qarth. Hier werden haar draken ontvoerd door een magiër genaamd Pyat Pree die de draken vastketende in een toren.

  Wanneer Dany deze toren betreedt, krijgt zij een visioen te zien waarin ze zich in een verwoeste troonzaal in King’s Landing bevindt. Dit lijkt te komen door een aanval van The Night King aangezien er overal sneeuw ligt, maar nu weten wij dat dit geen sneeuw is.

  Aan het einde van Game of Thrones Season 8 Episode 5 valt er na het gevecht een flinke lading as als sneeuw uit de lucht. De volledige stad en vermoedelijk ook de troonzaal is verwoest, precies zoals in het visioen.

  HBO

  1. Varys probeerde Daenerys te vergiftigingen

  Varys staat bekend als de ‘Master of Whisperers’ en is van elk nieuwtje, roddel of gerucht op de hoogte. Hij wist er dan ook al snel achter te komen dat Jon Snow eigenlijk een Targaryen is en daarnaast het meeste recht op de troon heeft. Aangezien Daenerys zich op het verkeerde pad begon te betreden kon je, als je goed op had opgelet, zien dat Varys het plan had om Daenerys te vergiftigen.

  Dit gebeurde aan het begin van de aflevering. Wanneer een van zijn ‘Little Birds’ aan hem vertelt dat Daenerys niet eet, antwoordt hij dat ze het weer zullen proberen bij het avondeten. Later laat hij het meisje zich herinneren dat ze een grotere beloning krijgt als het risico ook groter is. Klinkt als een plan voor het ultieme verraad.

  Details die gemist hebt in Game of Thrones Season 8 Episode 5

  Dit waren de vijf details die je gemist zou kunnen heb tijdens het kijken van Game of Thrones Season 8 Episode 5. Zo zie je dat je goed moet op letten om elke verwijzing en hint naar eerdere seizoen te kunnen begrijpen. Had jij deze details gemist? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.