OPPO Reno 5G onthulling - Games streamen met 5G

De OPPO Reno 5G smartphone oogt vanaf het eerste moment indrukwekkend en dat is niet zo gek. Met een scherm-to-body ratio van 93,1 procent is scherm vrijwel het enige wat aan de voorkant ziet. Ook de achterkant is niet mis aangezien deze beschikt over een triple-lenscamera die gebruik kan maken van een 10x Hybrid Zoom. Onder de klep zit onder andere een Snapdragon 855 GPU en een 4065mAh-batterij die je dankzij VOOC Flash Charge 3.0 supersnel kunt opladen.

De belangrijkste feature: 5G

De OPPO Reno 5G smartphone is het eerste toestel van OPPO die de mogelijkheid biedt om te verbinden met een 5G-netwerk. Middels een 5G-netwerk, oftewel de vijfde generatie van het mobiele netwerk, kan een telefoon als de Reno 5G flink wat meer gegevensdoorvoer toepassen in combinatie met een stuk minder vertraging. Het verbetert dus je netwerkverbinding op de telefoon.

Dit brengt vele mogelijkheden met zich mee, zoals op naadloze wijze streamen naar je smartphone en onderling contact tussen je smartphone en bijvoorbeeld een AR-bril. Eigenlijk gaat 5G nog veel verder dan dat, want de technologie is belangrijk voor auto's, de medische tak en nog veel meer. Ook zit er een leuk voordeel in voor gamers en dat is de mogelijkheid om games te streamen naar je smartphone, waardoor je AAA-games gewoon onderweg kunt spelen. Dit is ook wat Google wil doen met Stadia bijvoorbeeld en in Zürich kregen we inzage in hoe die toekomst er mogelijk uit gaat zien.