Top 10 Disney prinsessen - De beste Disney prinsessen aller tijden!

  Grote jurken, perfect vallende lokken, veel zingen en kunnen praten met dieren. Dat is hoe je de standaard Disney prinses omschrijft. Van de klassieke Disney prinsessen tot de nieuwere varianten: dit is onze top 10 beste Disney prinsessen!

  Walt Disney Studios

  10. Pocahontas (Pocahontas)

  Pocahontas is de eerste Disney prinses die gebaseerd is op een echt persoon. Ze is een meisje dat komt uit een Indianenstam, waar haar vader het hoofd van is. Dat maakt haar dus de prinses van haar stam. De film speelt zich ook af in de geschiedenis.

  Pocahontas' moeder is overleden, en ze heeft haar vrije wil en instelling overgenomen van haar moeder. Binnen de stam staat ze bekend als het rustige en slimme meisje met veel wijsheid. In de film wordt Pocahontas verliefd op Engelsman John Smith. Ze is de enige binnen de stam die geen angst heeft voor vreemden of buitenlanders. En dit zondert haar af van alle andere Disney prinsessen, daarom is ze zo leuk!

  Disney

  9. Vaiana (Vaiana)

  Vaiana is dochter van de stamleider op Hawaii. Ze gaat op avontuur de zee op, samen met halfgod Maui, om haar eiland te redden. Vaiana kan communiceren met de zee en ze kan heel goed voor zichzelf zorgen, ze heeft geen man nodig die haar komt redden. Sterker nog, ze wordt niet eens verliefd in deze film. Meer een heldin dan een typische Disney-prinses dus, maar dat is juist wat haar zo leuk maakt.

  Vaiana is lekker onafhankelijk en doet waar ze zelf zin in heeft. Ze noemt zichzelf dan ook liever geen prinses, maar Maui vertelt haar dat ze dat wel is: ze draagt namelijk een jurk een heeft een dier als sidekick.

  Disney Enterprises

  8. Tiana (The Princess and the Frog)

  Tiana is opgevoed als een harde werker. Ze moet werken voor haar geld en haar voeten horen op de grond. Als kind was Charlotte haar beste vriendin: een verwend meisje met een rijke vader. Charlotte gelooft dat als je een kikker kust, je verandert in een prinses. Tiana vindt dit maar vies en gelooft er niks van.

  Een aantal jaar later is Tiana hard aan het werk voor haar toekomst, ze wil namelijk haar eigen restaurant openen. Maar op een avond hoort ze dat het pand wat ze hiervoor wilde kopen al is verkocht en haar dromen spatten in een keer uiteen.Tiana ziet een ster en doet een wens. Zodra ze haar ogen opent, staat er een kikker op het balkon. Zou ze hem dan toch een kus moeten geven? Ze doet het en verandert zelf ook in een kikker. Een kikkerprinses, dus.

  Tiana moet ervoor zorgen dat zij en prins Naveen weer in mensen veranderen. De prins weet niet zo goed hoe hij dit moet aanpakken en wil zijn handjes niet vies maken, dus Tiana lost het op. Nog een onafhankelijke prinses! Tiana is een harde werker en blijft lekker normaal, ondanks dat ze een prinses is.

  Disney

  7. Vanellope von Schweetz (Wreck-It Ralph)

  Voor wie haar niet kent: Vanellope is het kleine meisje uit Wreck it Ralph. Ze heeft haar eigen videospelletje Sugar Rush, en speelt dit dan ook altijd. In de film helpt ze Ralph tijdens zijn zoektocht. Maar dan is ze toch niet echt een prinses? Dat zou je denken, maar Wreck it Ralph 2 bewijst het tegendeel.

  Laatst heeft Disney de nieuwe trailer van Wreck it Ralph 2 vrijgegeven, waarin we ook een prinsessenreünie zien. De prinsessen vragen zich af of Vanellope ook een prinses is, en dan komen ze erachter dat het kleine meisje toch wel veel gemeen heeft met de prinsessen. Kan ze met dieren praten? Nee. Heeft ze dan wel magie? Nee, ook niet. Is ze gered door een grote sterke man? Ja, dat wel! Vanellope is dus een prinses.

  Disney

  6. Doornroosje (Sleeping Beauty)

  Wie kent Doornroosje niet? Dit sprookje gaat over het meisje dat wordt vervloekt bij haar geboorte, en door drie feeën wordt meegenomen en opgevoed. Ze hopen de vloek nooit uit te laten komen, maar op haar zestiende verjaardag komt de vloek dan toch uit: Doornroosje valt voor altijd in slaap. Alleen de kus van haar prins kan haar wakker maken.

  Doornroosje is een typische prinses, namelijk een lief meisje dat met dieren praat, veel zingt en danst, hopeloos verliefd is en grote roze jurken draagt. Ze is heel dun en haar blonde lokken vallen perfect. De typische prinses dus en daarom houden we van Doornroosje!

  Walt Disney Productions

  5. Belle (Beauty and the Beast)

  Belle, oftewel Beauty, is het Franse meisje uit de klassieke Disney film. De meest gewilde man uit het dorp is verliefd op haar, maar ze heeft geen interesse in zijn stoere machogedrag. Ze ziet niks in hem, en leest dan ook veel liever boeken. Ze is heel slim, rustig en openminded.

  Als ze gevangen wordt genomen door het beest, wordt ze na een tijdje verliefd op hem. Want ze ziet hem niet als het lelijke en gruwelijke beest zoals de rest van de wereld hem ziet, maar Belle kijkt daar doorheen en ziet alleen zijn lieve karakter (cliché). Dat is een les die we kunnen leren van Belle. Ze is heel aanstekelijk, anders dan andere prinsessen en gewoon simpelweg leuk.

  Walt Disney Animation Studios

  4. Anna (Frozen)

  Anna is dochter van de koning en koningin van Arendelle, en het kleine zusje van ijskoningin Elsa. Toen de twee meisjes nog maar klein waren, overleden hun ouders en leefden ze gescheiden van elkaar. Anna heeft haar zus lange tijd niet gezien en was heel eenzaam. Maar toch is het de meest optimistische prinses van allemaal! Anna laat zien dat je altijd vrolijk kan zijn.

  Volgens Anna kan alles en is niets te gek. Een beetje impulsief, maar daar leert ze ook in. Ze wordt verliefd op Hans en is van plan om na een dag al met hem te trouwen. Als haar zus wegloopt uit Arendelle, gaat ze er zonder twijfel achteraan in de ijskoude sneeuw. Kortom: Anna is gewoon heel vrolijk, altijd blij en niets is haar te gek.

  Walt Disney Studios

  3. Ariel (The Little Mermaid)

  Ariel is de zeemeermin uit de kleine zeemeermin. Ze is een van Titan's dochters: de koning van de zee. Maar Ariel heeft genoeg van de zee en wil naar het land. Ze vindt een heks die haar droom waar kan maken en haar benen kan geven in plaats van een staart. Daar zegt ze geen nee tegen. Maar de deal is niet zonder risico's: want als ze niet voor zonsondergang terug is in de zee, verliest Ariel haar stem.

  Ariel pakt haar kans en gaat naar het land, ook al zorgt dat voor een fikse ruzie met haar vader. Lekker eigenwijs, dus. Ariel is nog een typische Disney prinses met rood haar wat perfect valt (zelfs onder water) en een mooie vin in plaats van een jurk. Ook praat ze met dieren en zingt ze veel. Ariel is lekker eigenwijs, maar wel heel leuk!

  Disney

  2. Rapunzel (Tangled)

  Rapunzel is de prinses die haar hele leven is opgesloten in een toren. Ze heeft prachtig lang blond haar, en later blijkt zelfs dat haar blonde lokken magische krachten hebben. Rapunzel verveelt zich in de toren, en op een dag besluit ze, tegen moeders wil in, naar buiten te gaan en zichzelf naar beneden te laten zakken uit de toren. Voor het eerst voelt ze het gras onder haar voeten en geniet ze eindelijk van een leven buiten de toren.

  Maar deze actie komt niet zonder gevolgen, want het blijkt dat de prinses nogal wat moeite heeft met voor zichzelf zorgen in de grote boze buitenwereld. Maar ze ontmoet allerlei mensen die haar hierbij helpen en ze weet zichzelf te redden. Ze leert onafhankelijk te zijn en voor zichzelf zorgen. We houden van Rapunzel!

  Walt Disney Productions

  1. Jasmine (Aladdin)

  En de leukste Disney prinses is Jasmine! Ze is de prinses uit Aladdin, die eigenlijk helemaal geen prinses wil zijn. Ze zingt niet zo veel, draagt in plaats van een pofjurk een oosters pakje en heeft een stoere tijger als sidekick. En ook al woont ze in een paleis is ze niet verwaand. Het tegenovergestelde zelfs.

  Ze is een van de weinige prinsessen die om haar volk geeft, en het helemaal niet leuk vindt om prinses te zijn. Sterker nog, ze heeft er een hekel aan en probeert haar koninklijke leven te ontvluchten. Maar zonder succes natuurlijk, en dan wordt ze verliefd op Aladdin, de zwerver die ervan droomt om prins te worden. Ze kijkt door zijn grote ego heen en wordt verliefd op hem.

  Jasmine is de leukste prinses omdat ze zo lekker anders is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.