Nieuwe bioscoopfilm Searching - Op zoek naar Margot (Geen spoilers!)

Article
donderdag, 13 september 2018 om 18:00
searching movie hoe kon margot verborgen blijven geen spoilers 138632 1
In de spectaculaire film Searching is het de missie van alleenstaande vader David Kim om zijn dochter te vinden. Dat gaat alleen een stukje moeilijker dan gedacht, want Margot was niet helemaal eerlijk tegen haar vader over wat ze allemaal uitspookte. Toch zijn er een aantal manieren waarop David sporen van zijn dochter terug wist te vinden. We hebben deze op een rijtje gezet.
Let op! Aangezien Searching pas net in de bioscoop te zien is en de film om het mysterie van Margot draait, staan er geen spoilers in dit artikel. Er wordt alleen gesproken over mogelijke manieren waarop vermissingen opgelost of zelfs voorkomen kunnen worden.

Vraag naar details

Vaak zijn we vaag naar onze familie als ze ons vragen stellen over ons dagelijkse leven. Ook onze vrienden kunnen soms wel eens kortaf zijn. Wanneer je van iemand een vaag antwoord krijgt, is het verstandig om door te vragen tot je een beter beeld hebt van wat er speelt. Het is belangrijk om de details te weten van wat er gaande is, zodat iemand in geval van nood sneller gevonden wordt.
Wanneer iemand je bijvoorbeeld vertelt over een reis, maar niet zegt waarheen of hoe lang deze precies duurt, zorg dan dat je de details krijgt. Als je dit doet, lijk je misschien wat overbezorgd maar dat moet je niet weerhouden. Je kunt beter overbezorgd zijn dan dat je – zoals de vader van Margot – achteraf spijt hebt.
138633

Bewaar een geheim

Je hoeft geen Sherlock Holmes te worden, maar probeer inzicht te krijgen in geheimen van goede vrienden of familie. Dit betekent niet dat je in iemands spullen moet gaan neuzen, maar juist dat je open moet zijn tegenover anderen. Wanneer jij je persoonlijke geheimen met een ander deelt, zal diegene jou ook eerder in vertrouwen nemen. Wees dus niet bang om aan iemand die je vertrouwt je geheimen te vertellen. Margot en haar vader waren niet open over hun gevoelens, en ook Margot klasgenoten wisten van niks. Dat heeft ervoor gezorgd dat de zoektocht naar Margot een stuk langer duurde.
138634

Beveiligde Social Media

Het bewaren van geheimen gaat tegenwoordig niet alleen meer via gesprekken, want het kan nu ook via social media zoals Facebook en dat is dan ook iets wat de film Searching aanhaalt. Social media is een groot onderdeel van de huidige maatschappij en weerspiegelt vaak een deel van iemands leven. Je kunt natuurlijk ook zelf bepalen voor wie je social media posts zichtbaar zijn en dat heeft zijn voordelen.
Maar zorg er wel voor dat je op elk platform bevriend bent met minimaal één iemand die jij vertrouwt. Zo kunnen jullie betrokken blijven in elkaars leven en aan de bel trekken als er iets aan de hand lijkt te zijn.
138635

Alleen op de wereld

De goede manier waarop je een verlegen klas- of studiegenoot kunt helpen is door interesse te tonen in die persoon. Je kunt bijvoorbeeld een gesprek beginnen als diegene afgezonderd zit. Misschien weet die persoon gewoon niet zo goed hoe hij of zij vrienden moet maken.
In de trailer van de film Searching zie je Margot ook alleen zitten. Niemand helpt haar op dat moment door op haar af te stappen. Neem dit niet als voorbeeld maar probeer ook bevriend te raken met personen die verlegen zijn en wellicht houd je er vervolgens ook nog een mooie vriendschap aan over.

Origineel perspectief

Searching is de laatste tijd ook flink in de spotlights gekomen doordat de film wel op een erg bijzondere manier in beeld gebracht wordt en vanuit een origineel perspectief verteld wordt. Dat is één van de redenen waarom je Searching moet kijken. Technologie, digitalisering en social media spelen een belangrijke rol in de film. Het verhaal in Searching wordt namelijk vertelt via beelden op een laptop, tablet en mobiele telefoon. Maar de film is veel meer dan dit dankzij een ijzersterk en ontroerend verhaal dat je binnen de eerste vijf minuten al natte ogen bezorgd.
De film Searching draait nu in de bioscopen en is zeker de moeite waard om te zien.