Mortal Kombat 11 Aftermath review - Hét moment om in te stappen!

Review
zondag, 07 juni 2020 om 11:00
aftermathf1591177491
Vorig jaar bracht NetherRealm Studios ons Mortal Kombat 11; de meest bloedige telg in de franchise ooit. Nu, een jaar later is de rook van de strijd opgetrokken en is het tijd voor de grootste uitbreiding ooit in Mortal Kombat 11 Aftermath. Er is nieuw bloed te vergieten en veel meer, maar de prijskaart die eraan hangt is flink.
Mortal Kombat 11 begon vorig jaar met 24 karakters (inclusief Shao Kahn en Frost). Dat was al een ruime line-up aan vechtersbazen om bloed mee te vergieten. In de Kombat Packs die volgden zijn er nog zeven karakters toegevoegd aan dat rijtje om elkaar mee in de haren te vliegen en is het nodige aan skin-packs en andere content naar de game gekomen om dat in stijl te kunnen doen.

Drie versies

Deze content is mondjesmaat aan de game toegevoegd, maar nog nooit kende de game zo’n grote update als de Aftermath DLC. Mortal Kombat Aftermath is dan ook niet zomaar een contentpakket, maar zorgt ervoor dat de game meteen met nieuwe versies in de schappen terecht komt. Allereerst is er de Mortal Kombat 11 Aftermath DLC voor mensen die de game en de contentpakketten al hebben. Deze digitale upgrade kost 39,99 euro in de PlayStation Store en de Microsoft Store.
De tweede versie is de Mortal Kombat 11 Aftermath + Kombat Pack-bundel die in de PlayStation Store 49,99 euro kost. Ideaal als je de eerdere pakketten nog niet gekocht hebt, maar wel de game hebt. De laatste versie is het complete pakket genaamd Mortal Kombat 11 Aftermath Kollection. Dit pakket is de game en alle content en is voor 59,99 euro te downloaden in de PlayStation Store.
Het prijsverschil tussen de verschillende versies is erg klein, waardoor je de game eigenlijk voor een tientje krijgt als je alle content erbij neemt. Dit maakt het hele pakket aantrekkelijk voor iedereen die de game nog niet heeft. Als je de game al hebt is, maar de Kombat Packs niet gekocht hebt, is een upgrade al net zo aanlokkelijk. De grote vraag is hoe veel content biedt Aftermath je voor de 40 euro die je neertelt? Het antwoord is: behoorlijk wat.
aftermath 2 f1591177429

The story goes on

De grootste toevoeging is die aan het verhaal. Aftermath wordt het verhaal direct na het originele einde van Mortal Kombat 11 opgepakt om je ongeveer drie uur mee te nemen naar nieuwe gebeurtenissen die de tijdlijn van Mortal Kombat wederom door elkaar schudden. Grote hoofdrolspeler in het nieuwe verhaal is Shang Tsung die Liu Kang net op tijd voor ‘een grote ramp’ behoedt.
De tovenaar wordt door Sheeva en niemand minder dan Fujin, de broer van Raiden bijgestaan. Het plan van Shang Tsung is om de kroon van Kronica in het verleden te bemachtigen, nog voordat ze deze zelf krijgt. Hiervoor ga je op pad met het drietal, terwijl Liu Kang, Raiden en de anderen een ander deel van het plan uitvoeren. Onderweg kom je een aantal bekende gezichten uit Mortal Kombat 11 tegen, maar ook een heel aantal van de DLC-karakters, zoals Sindel, die later toegevoegd zijn aan de game. Op die manier heeft NetherRealm deze slim in de gebeurtenissen van het verhaal verweven en datzelfde geldt voor twee van de drie nieuwe karakters in de DLC.
deadpoolf1591177367

Drie nieuwe vechtersbazen

Shang Tsung was al eerder te downloaden, maar zijn handlangers in de verhaallijn niet. Fujin en Sheeva zijn dan ook twee van de drie nieuwe karakters die MK 11 Aftermath met zich meebrengt. Deze twee karakters zijn oude bekenden uit de franchise en een ontzettend sterke toevoeging aan een al sterke line-up. Fujin is als God van de Wind een sneller karakter met ontzettend veel combomogelijkheden. Sheeva is een Shokan-krijgster die met vier armen voor flink wat extra pijn kan zorgen. Ze is namelijk niet het type dame dat de hele dag haar nagels lakt, maar veegt letterlijk de vloer aan met iedereen die haar bedreigt. Ze heeft door haar extra armen bovendien veel meer worpen tot haar beschikking en schuwt er niet voor om iemands hoofd als springkussen te gebruiken.
Het derde karakter in Aftermath is niemand minder dan RoboCop. Hij wordt vertolkt door Peter Weller, de acteur uit de originele films. RoboCop heeft zijn complete arsenaal bij zich van geweren tot raketwerpers om je het leven zuur te maken. Hoewel hij wat langzaam en houterig aanvoelt, past hij prima in het rijtje gastkarakters naast Terminator en Joker.
mk11 sheevaf1591177287

Terugkeer van oude features en levels

Aftermath heeft niet alleen een toevoeging op het verhaal en een drietal nieuwe karakters. Ook is er een verzoek van veel fans ingewilligd door NetherRealm Studios. Met de nieuwe content komt namelijk een tweetal oude features terug naar de franchise die bovendien gratis zijn voor iedereen. De eerste feature werd al enigszins aangekondigd met de komst van Joker naar de game. Een van zijn fatalities lijkt namelijk op een friendship, maar eindigt toch in een flink bloedvergieten door de clown.
Nu is de friendship echt teruggekeerd om iedereen aan het einde van een knokpartij met een glimlach te sparen. Ieder karakter heeft een friendship die zonder voorwaarde ingezet kan worden in plaats van een fatality. Zo zet Sheeva haar vier armen in om je een symfonie op glazen te geven, trekt Scorpion een enorme teddybeer naar zich toe en brengt Shang Tsung zijn Mortal Kombat 2 friendshipnaar deel 11 met een vrolijke regenboog.
Naast de friendship is een wat bloedigere oude feature teruggekeerd. In sommige levels is het namelijk mogelijk om je tegenstander aan zijn einde te helpen door het level in te zetten voor een extra pijnlijke ondergang. Dit is toegevoegd in de twee van de drie nieuwe levels die de game kent; de met zuur gevulde Dead Pool en Retrocade, een soort eerbetoon aan de arcadehallen van weleer. In een ander, al bestaand Mortal Kombat level, namelijk de Shaolin Trap Dungeon is ook een stage fatality mogelijk.
Jammer genoeg is de stage fatality maar in drie levels mogelijk, maar hopelijk voegt NetherRealm Studios hier snel een paar nieuwe levels aan toe. Potentie is er namelijk genoeg!
mk11 friendship kanof1591177223

Mortal Kombat 11 Aftermath Review – Geen vriendschappelijke prijs

Mortal Kombat 11 Aftermath biedt een hele berg goede content die voor een deel gratis beschikbaar zal zijn voor iedereen met de game. Het overgrote deel van Aftermath wordt opgeslokt door de drie uur durende verhaallijn die op een indrukwekkende manier afgesloten wordt. Daarnaast kun je aan de slag met drie nieuwe karakters en meer.
Toch moet gezegd worden dat de prijs van alleen het DLC-pakket juist door de gratis onderdelen voor iedereen uit balans is. In de digitale schappen kost een karakter ongeveer zes euro, waardoor je alleen voor de drie uur verhaal en een paar skins uiteindelijk ruim 30 euro betaalt en dat voelt als een rib uit je lijf. Als je de game, die wij destijds al met een dikke 8,5 beoordeelden, nog niet hebt, dan is nu wel hét moment om in te stappen en je klaar te maken voor flink wat knokpartijen!
Cijfer: 8

Populair Nieuws