Minecraft Story Mode Season Two Epsiode 3 Review - Jailhouse Block

  Het spannende avontuur van Minecraft Story Mode Season Two zet zich voort. Inmiddels is het alweer tijd voor de Minecraft Story Mode Season Two Epsiode 3 Review: Jailhouse Block, en lezen we hoe het er aan toe gaat met Jesse en alle avonturen.

  In episode 3 Jailhouse Block krijg je te maken met het zogeheten Sunshine Institute. Nou, zo’n zonnetje is het daar niet kunnen we je vertellen, want het is eigenlijk een gevangenis voor vervelende mensen, onderverdeeld in meerdere lagen. Het is een compleet doolhof en aan jou, Jesse, de taak om jezelf daaruit te krijgen. En je opgesloten vrienden wil je het liefst ook meenemen uiteraard.

  Oude aardsvijand

  Je vijand is nog altijd the Admin, zoals ook in episode 1 en 2. En iedereen in het “zonnige” instituteel is compleet gebrainwashed. Want wat Admin zegt, dat moet je doen. Telltale zou Telltale niet zijn als je niet de mogelijkheid zou hebben om opties te kiezen in dialogen.

  In episode 3 pakt dat vooral uit in je wel of niet rebels opstellen ten opzichte van de aartsvijand en diens volgers. Alleen al om die reden is het interessant om de episode nog een keer te spelen, maar dan om andere keuzes te maken.

  Wat Minecraft Story Mode Season Two episode 3 vooral goed doet is de balans in de gameplay elementen. Telltale games, en zo ook dit tweede Minecraft seizoen, bestaat altijd uit een paar dingen: gesprekken voeren, puzzels oplossen (waarbij items gevonden moeten worden om te kunnen bouwen) en vechten. Waar die balans af en toe zoek is in de verschillende episodes is die in dit seizoen perfect.

  En het mooie is dat je ergens halverwege zo’n tof gevecht meemaakt dat je het gevoel hebt aan het einde van de aflevering te zijn omdat het zo groots wordt aangepakt, en dan zit je nog maar op de helft. Goed gedaan Telltale.

  Minecraft Story Mode Season Two Epsiode 3 Review afbeelding 2

  Matige dialogen

  Al heeft de episode ook zijn mindere kanten. En dat zijn toch wel de dialogen, eigenlijk hét ingrediënt waar Telltale het van moet hebben. Ze zijn een beetje suf en niet heel memorabel. Zelfs als je continu kiest voor de wat meer rebelse kant van Jesse is de aflevering op momenten vrij saai.

  Kom op, je bent opgesloten in een gestoord systeem! En elke verdieping lager wordt een verdieping erger! Maar die angst en gestoordheid komt niet helemaal tot zijn recht. Zonde.

  Daarbij geldt ook dat deze episode op een nieuwe personage na, niet echt iets nieuws laat zien. Het kabbelt een beetje voort en doet alles al wat je eerder gedaan hebt. Wat toffe gesprekken zouden de sleur eruit kunnen halen, maar losgezien van af een toe een leuke grap, gebeurt dat helaas niet.

  Misschien dat het er ook mee te maken heeft dat je een hele episode opgesloten zit in het zelfde instituut en dan is het wellicht lastig om 1,5 uur lang dezelfde kwaliteit aan te bieden. Net zoiets dat het altijd een uitdaging is voor regisseurs om een film met als locatie een rechtbank non-stop interessant te houden.

  Minecraft Story Mode Season Two Epsiode 3 Review afbeelding 2

  Minecraft Story Mode Season Two Epsiode 3 Review - Gemiste kans

  Al met al is de Minecraft Story Mode Season Two Epsiode 3 leuk om te spelen, maar toch ook wel lichtelijk saai. Wat toffe gevechten, alsook de introductie van een nieuwe personage, weten nog net te voorkomen dat je toch door blijft spelen.

  Maar het is zonde om te zien dat er met de dialogen niet wat meer is gebeurd. Zo’n tof concept had veel beter uitgewerkt kunnen worden!

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Een tof gevecht
  • Prima balans in gameplay-elementen
  • Af en toe een leuke grap
  • Niet echt iets vernieuwend
  • Dialogen klein beetje suf

  Minecraft Story Mode Season 2

  Verkijgbaar vanaf 11 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.