Top 5 'stervende' acteurs - deze acteurs gingen wel erg vaak dood

  Sommige acteurs lijk je in elke film terug te zien, andere acteurs kijk je van op als ze weer eens voorbij komen. Maar er is nog een categorie acteurs waar je misschien nog niet aan gedacht had. Hierbij de top 5 stervende acteurs die wel erg vaak dood gingen als ze een rol vertolken!

  De meeste van deze acteurs zie je vaker in een film voorbij komen en zul je dan ook kennen. Maar misschien kende je hun talent om vaak dood te gaan in een van de rollen die zij vertolken nog niet. sommige acteurs maken het in dit lijstje wel heel erg bont. Het kan natuurlijk toeval zijn, maar misschien worden ze er nu juist wel op gecast.

  De films waarin de verschillende acteurs die je voorbij ziet komen zul je soms herkennen, soms misschien niet. Maar we kunnen je in elk geval beloven dat elke acteur in dit lijstje in elk geval een bekende voor je zal zijn. Hierbij dan ook zonder verdere omhaal de top 5 stervende acteurs!

  5. Leonardo DiCaprio

  Om deze top 5 stervende acteurs maar eens af te trappen met een van de meest veelzijdige acteurs in Hollywood. Van geliefde in de Titanic tot een snelle cowboy in The Quick and the Dead. Onze Leo heeft toch al behoorlijk wat sterfgevallen van zichzelf meegemaakt.

  Hoewel hij misschien niet het vaakst doodgaat in vergelijking met andere acteurs in dit lijstje kunnen we toch stellen dat Leonardo met 9 films vaker sterft dan een gemiddelde acteur. Verschillende rollen betekent natuurlijk ook verschillende sterfgevallen. Zo stierf hij in The Titanic aan onderkoeling en kreeg hij in The Departed een kogel te verteren. Mocht je nou een grondige hekel aan de acteur hebben, dan kun je altijd nog de verschillende sterfscènes achter elkaar afspelen.

  We hebben wat ons betreft in elk geval meer dan genoeg reden om deze topacteur op te nemen in onze top 5 stervende acteurs. Misschien alleen al omdat we hem als acteur van zoveel verschillende toffe rollen een warm hart toe dragen.

  4. Johnny Depp

  Hoewel je het misschien niet zou verwachten van deze triple-A ster, is hij toch bijzonder vaak doodgegaan in de verschillende rollen die hij vertolkt. Overigens is hij daar al vrij vroeg mee begonnen. Van de elf films waarin hij doodging was zijn eerste rol in Nightmare on Elm Street er een van. Johnny Depp was op dat moment pas 21.

  Hoewel de acteur inmiddels behoorlijk wat rollen op zijn conto heeft staan, waaronder natuurlijk Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean en The Mad Hatter in Alice in Wonderland, is elf personages die doodgaan toch behoorlijk. Andere bekende films waarin de Hollywood ster stierf zijn bijvoorbeeld 21 Jump Street, Public Enemies en Sweeney Todd.

  In vergelijking met andere acteurs in deze top 5 stervende acteurs is Depp misschien nog groen achter de oren. Maar de films waarin hij stierf zijn in elk geval niet de minste. Hoewel we natuurlijk niets willen spoilen, kunnen we ons indenken dat zijn rol als Grindelwald in de nieuwe Fantastic Beasts ervoor gaat zorgen dat hij twaalf keer sterft in een film.

  3. Robert De Niro

  Tja, we horen het je denken; als je zo lang meedraait in de industrie dan ga je natuurlijk vanzelf behoorlijk wat keren dood in de verschillende rollen die je vertolkt. met 19 rollen waarin de acteur sterft is De Niro niet de spanner van de kroon in onze top 5, maar verdient hij toch wel degelijk een eervolle vermelding. Met acht sterfrollen -we hebben zojuist een nieuw woord uitgevonden- meer dan de nummer vier in dit lijstje kunnen we toch stellen dat de acteur een terechte tweede plaats heeft verdiend.

  Eigenlijk zouden we twintig rollen moeten zeggen, want Vito Corleone sterft natuurlijk ook in The Godfather, maar de rol van oude Godfather wordt niet vertolkt door De Niro. De oudere maffiabaas wordt natuurlijk gespeeld door de legendarische Marlon Brando wanneer hij het loodje legt. Dat is dan ook de reden dat we deze rol niet hebben meegerekend in dit lijstje van top 5 stervende acteurs.

  Maar de overige rollen waarin De Niro sterft zijn ook niet de minste. Wat dacht je bijvoorbeeld van zijn rol in Heat? Waarin de acteur een gewelddadige bankovervaller speelt en uiteindelijk een kopje kleiner wordt gemaakt door zijn tegenspeler Al Pacino. Of zijn rol van Senator McLaughlin in Machete, waarbij je naar de manier van sterven eigenlijk niet meer hoeft te raden.

  Het mag duidelijk zijn, Robert De Niro gaat vaak dood in de verschillende rollen die hij vertolkt. Genoeg reden in elk geval om hem op te nemen in onze top 5 stervende acteurs!

  2. Sean Bean

  Het mag dan misschien een cliché zijn door te zeggen dat Sean Bean vaak doodgaat in films, maar het is simpelweg de waarheid. Zo heeft de acteur natuurlijk de rol van Boromir vertolkt en elke zichzelf respecterende filmliefhebber of boekenlezer weet hoe het met dat personage eindigt.

  Het is bij Bean zelfs zo erg dat de acteur zelfs in een game het loodje legt. Hij vertolkte de stem van Martin Septim in The Elder Scrolls IV: Oblivion. Dit belangrijke personage geeft aan het einde van de game (spoilers!!) zijn leven om de wereld te redden.

  Sean Bean mag dan misschien een bekende zijn in lijstjes zoals deze, de acteur staat natuurlijk niet alleen daarom bekend. Zo kan hij natuurlijk ook eenvoudigweg de sterren van de hemel acteren en kennen we hem van zoveel toffe films dat ze niet eens op twee handen te tellen zijn.

  Het mag dan meer dan terecht zijn dat we Sean Bean hebben opgenomen in deze top 5 stervende acteurs. Gelukkig is het niet datgene waaraan we de acteur zullen herinneren. Er is nog een acteur die vaker stierf in een film dan deze. En laten we stellen dat die ook niet een van de minste is!

  1. Christopher Lee

  Jawel! Wijlen de legendarische Christopher Lee hoort ook in dit lijstje thuis. De legendarische acteur kent net als de nummer 3 op dit lijstje zoveel verschillende rollen dat hij vanzelf het paar keer het loodje moet leggen in een film.

  Van The Man with the Golden Gun, waarin hij een kogel van de beste Britse spion moet verteren tot Saruman in The Lord of the Rings, die door een behoorlijke val het loodje legt. De acteur is op genoeg verschillende manieren aan zijn eind gekomen.

  Helaas is Christopher Lee niet meer onder de levenden, maar dat maakt natuurlijk niet dat we niet meer op zijn verschillende personages kunnen terugkijken. Zo zul je hem misschien ook nog kennen van zijn rol als Count Dooku in de minst populaire Star Wars prequel trilogie. Hoewel de trilogie misschien minder populair is, is zijn rol wel een van de toffere uit de films en, je raadt het al, ook met Count Dooku loopt het slecht af in de films.

  Christopher Lee sterft in totaal in 42 van de door hem vertolkte rollen en dat is ruim het dubbele van het aantal waarin de nummer 2, Sean Bean, sterft. Natuurlijk is het aantal keer dat de acteur in zijn rollen niet het belangrijkste waaraan we hem zullen herinneren. Op de eerste plaats kunnen we waarschijnlijk allemaal wel met recht zeggen dat de acteur gewoon verschrikkelijk goed was in wat hij deed.

  Natuurlijk zijn deze acteurs niet de enige die in dit lijstje zouden kunnen, maar dit zijn wat ons betreft toch de meest opvallende. Stuk voor stuk hebben ze hun plaatsje in deze top 5 stervende acteurs verdiend. Van de manier waarop ze sterven, tot het aantal keren dat ze als een personage sterven, allemaal hebben ze wel een speciale reden om opgenomen te worden in dit lijstje. Al met al is Christopher Lee wat ons betreft een meer dan terechte nummer 1.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.