Men in Black International Review (4K Blu-ray) - Tegenvallend toneelstukje

  Met Men in Black zette Will Smith zich definitief op de kaart als groot filmacteur. De film was dan ook een groot succes en is nog steeds geliefd door velen. Over de vervolgen, Men in Black 2 en 3, zijn fans en critici minder positief en helaas weet Men in Black International ook niet te imponeren. Lees het in de Men in Black International review.

  Sony Pictures Entertainment

  Die eerdergenoemde Smith maakt geen onderdeel uit van Men in Black International, maar draait om een nieuw dynamisch duo bestaande uit agent H (Chris Hemsworth) en agent M (Tessa Thompson). Samen moet het duo een dodelijke vijand genaamd de Swarm tegenhouden, voordat deze de aarde vernietigt.

  Slap plot

  Het is het type verhaallijn wat in elke Men in Black-film centraal: één of andere alien zoekt een wapen of hebbedingetje op onze aarde, want daarmee kan hij terug naar zijn soortgenoten om vervolgens de aardbol op te blazen. Het verhaal van schrijvers Art Marcum en Matt Holloway is dan ook geen hoogtepunt van de film.

  Meestal is dit nog een beetje te verdoezelen met wat fantastische humor, geweldige en spannende actiescènes en de onderlinge chemie tussen de hoofdrolspelers. Maar waar de eerste Men in Black nog enkele scherpe grappen had en ons onderdompelde in een geheime wereld waar aliens vrij ronddwalen, daar ontbreekt het in Men in Black International aan. De film is totaal niet grappig en zelfs kort grinniken zit er niet in.

  Sony Pictures Entertainment

  Sterke chemie

  En dat is jammer, want met Chris Hemsworth en Tessa Thompson heeft regisseur F. Gary Gray een spectaculair duo dat uitstekend kan samenwerken. De chemie tussen deze twee hebben wij natuurlijk al gezien in Thor: Ragnarok en die film is het perfecte voorbeeld hoe goed de twee kunnen samenwerken, want het plezier in Ragnarok spat in ervan af.

  In Men in Black International is die chemie nog steeds aanwezig, maar toch krijg je het gevoel dat de twee acteurs zijn getemd door de regisseur. Niet te veel improviseren, maar gewoon braaf het saaie en voorstelbare script volgen en je lijnen oplezen. En daar baal je als filmkijker van, want je weet gewoon dat Thompson en Hemsworth beter kunnen.

  Sony Pictures Entertainment

  Parijs en Londen

  Om toch een beetje inzicht te geven in het verhaal van de film volgt hier een korte samenvatting. Agent H en zijn meerdere High T (Liam Neeson) hebben drie jaar geleden de zogenaamde Swarm tegengehouden en komen nu een nieuw kwaad tegen in de vorm van energieslurpende aliens. H moet met agent in opleiding M deze aliens stoppen.

  Daarvoor reist het duo Parijs en Marrakesh, waar het duo realiseert dat een spion de Men in Black is binnengedrongen en de boel saboteert vanbinnen uit. Niks is wat het lijkt en al snel volgt het riedeltje dat niemand te vertrouwen is, behalve je naaste collega. Samen vinden H en M een superwapen dat de aarde met de knip van een vinger kan vernietigen.

  Sony Pictures Entertainment

  Veel extra’s

  Het grootste probleem bij het plot is dat je nergens wordt verrast. Geen enkele twist zal jou echt verbazen en uiteindelijk kabbelt de film maar wat voort en eindigt het met één van de meest voorspelbare slechteriken in de Men in Black filmgeschiedenis. Gary Gray had veel meer met deze film kunnen doen, helemaal met Hemsworth en Thompson als leidende acteurs.

  Toch heeft de regisseur wel ergens veel aandacht aan besteed: de tal van extra’s. Met meerdere achter de schermen, de geschiedenis van de serie, een korte samenvatting van de andere films en hoe de stunts zijn gedaan ben je wel even zoet. Het verbaast je alleen dat je in deze stukjes het plezier ziet, de liefde van de cast voor de film en dat je dit vervolgens niet ziet in Men in Black International.

  Sony Pictures Entertainment

  Men In Black International Blu-ray Review – Matige boel

  Het geheel van Men in Black International is dan ook niet sterk. Het plot is saai en voorspelbaar, evenals de slechterik, en de kenmerkende humor van de franchise is compleet afwezig. Dan kan zelfs de sterke chemie tussen Hemsworth en Thompson de boel niet redden. En met twee van zulke klasse acteurs is dat een doodzonde.

  4.5

  De plus- en minpunten

  • Chemie tussen Hemsworth en Thompson
  • Veel toffe extra's
  • Saai plot
  • Voorspelbare slechterik
  • Geen sterke humor

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.