Mario Kart 8 DLC Pack 2 Review - Nieuwe banen, nieuwe namen

Review
vrijdag, 24 april 2015 om 13:35
xgn google image
Nintendo is de laatste tijd lekker bezig als het gaat om DLC. Naast nieuwe personages en kostuums voor Super Smash Bros. for Wii U, krijgt ook Mario Kart 8 nu alweer zijn tweede DLC pakket. Zijn deze nieuwe goodies nummer 1 of blijven ze ergens achteraan hangen? Lees het in de Mario Kart 8 DLC pack 2 review!
Mario Kart 8 is een game die bij veel Wii U eigenaren al sinds de release vorig jaar niet meer uit hun Wii U weg te slaan is. Vooral het supertoffe eerste DLC pakket, dat eind vorig jaar verscheen, droeg hier aan bij. Een crossover van F-Zero en The Legend of Zelda was een geniale ingeving van Nintendo.
Mario Kart 8 DLC pack 2 review

50cc’s meer

Nu doet Animal Crossing ook een duit in het zakje van Mario Kart 8. In dit tweede DLC pakket krijgen we namelijk drie nieuwe personages (Villager, Isabelle uit Animal Crossing en Dry Bowser), vier nieuwe karts (+ onderdelen) en maar liefst acht nieuwe banen. De ultieme vraag is natuurlijk of al dit nieuws genoeg is om terug te keren naar Mario Kart 8.
De DLC komt tegelijk uit met een gratis update, die de 200cc modus toevoegt. Het zijn dan misschien maar 50cc’s meer dan 150cc, dat maakt helemaal niets uit. De 200cc modus voelt namelijk ongelooflijk snel aan vergeleken met de andere modi, en het verandert de manier waarop je de game speelt. Het deed ons realiseren dat Mario Kart een remknop heeft, die je normaal gesproken nooit gebruikt!
Maar of het nou echt een totaal vernieuwende geweldige modus is voor Mario Kart 8, dat niet. Gelukkig komt 200cc in een gratis update en word je online niet gedwongen om dit te spelen.
Mario Kart 8 DLC pack 2 review

Nieuwe banen, nieuwe namen

Je kan bij het starten van de eerste race al zien dat Nintendo veel moeite heeft gestopt in de presentatie van dit nieuwe DLC pakket. Hoewel de nieuwe personages qua gameplay niet bijster veel toevoegen (het blijft tenslotte Mario Kart), is de presentatie geweldig. De Animal Crossing personages hebben allerlei leuke visuele effecten bij het uitvoeren van stunts en Dry Bowser spuwt zelfs vuur tijdens zijn luchtacrobatiek.
Allemaal leuk en aardig, maar dé reden waarom je deze DLC aanschaft is natuurlijk de acht nieuwe banen. We kunnen met zekerheid zeggen dat dit misschien een paar van de beste banen ooit in Mario Kart geschiedenis zijn.
Oude tracks als Baby Park en Neo Bowser City zijn net zo leuk als voorheen, maar hebben een fantastische visuele revisie gehad. We stonden versteld van de geweldige presentatie bij de baan Ribbon Road, oorspronkelijk van de GBA game Mario Kart Super Circuit. Er is zó veel aan de hand in de achtergrond, dat we soms zelfs even wilden stoppen om de omgeving te bekijken.
Verreweg de tofste tracks van de DLC zijn Big Blue, Animal Crossing en Super Bell Subway. Deze gloednieuwe tracks zijn niet alleen qua presentatie , maar ook qua gameplay en muziek stuk interessanter. De Animal Crossing baan verandert bijvoorbeeld bij elke speelsessie van seizoen en bij Super Bell Subway rijd je door een metrostation. Je scheurt over de rails, met van twee kanten metro’s waar je ook nog op kunt rijden.
Mario Kart 8 DLC Pack 2 review

Mario Kart 8 DLC pack 2 review – Tijd om terug te keren

In andere woorden, de nieuwe banen, personages en karts in Mario Kart 8 zijn je zuurverdiende stuivers meer dan waard. 8 pleuro voor deze goodies is dan ook echt een koopje! Als je eerder niet al een reden had om terug te keren naar deze toffe racegame, dan heb je die nu wel. Wij zullen in ieder geval nog wel even zoet zijn met deze fantastische nieuwe banen.
We hopen ook echt dat er in de toekomst nog andere Mario Kart DLC komt met nog meer crossovers. Wat dacht je van bijvoorbeeld Star Fox, Metroid of Pokémon? Het enige wat we nu nog kunnen zeggen is: we willen meer, Nintendo!
Cijfer: 8