Logitech G533 Wireless Gaming Headset Review - Pak je voorsprong

  Communicatie is enorm belangrijk in games. Vooral wanneer er online heftige competitie plaatsvindt. Je teamgenoten moeten je goed kunnen verstaan en als je aan het winnen bent, komt er soms wel eens wat trashtalking bij kijken. Misschien kan de nieuwe headset van Logitech je hier wel bij helpen? Lees het nu in de Logitech G533 Wireless Gaming Headset review!

  Naast communicatie is natuurlijk ook geluid erg belangrijk. Je wilt precies kunnen horen waar je vijanden zitten of je gewoon zo goed mogelijk in kunnen leven zonder gestoord te worden door de echte wereld. Laten we daarom eerst een kijkje nemen naar de geluidskwaliteit van de Logitech G533 Wireless Gaming Headset en even volledig ontsnappen aan de werkelijkheid.

  Hij zit linksachter je!

  Om gelijk met de deur in huis te vallen: de G533 maakt gebruik van Logitechs Pro-G audio drivers en DTS Headphone:X 7.1 Surround Sound. Dat klinkt allemaal heel indrukwekkend en waar het op neer komt is dat de headset geluid van hoge kwaliteit heeft en je goed kunt horen waar het geluid vandaan komt. En dit laatste is heel erg handig in online games.

  Om het uit te testen speelden we games als Overwatch en Battlefield 1. Actievolle games waar je van alle kanten aangevallen kunt worden. De Surround Sound van de Logitech G533 werkt subliem. Je kan precies horen waar je vijand zich bevindt en er tijdig op reageren. Nog even en iedereen gaat je wallhacker noemen.

  Het geluid dat uit de headset knalt, klinkt ook goed. Je kunt het volume hoog opvoeren zonder dat het pijn gaat doen aan je oren of dat het geluid gaat kraken. Er is wel een nadeel: het geluid in sommige games klinkt nogal hol, maar dat ligt niet in zijn geheel aan de headset. Om daar dieper op in te gaan, moeten we even een kijkje nemen naar de software die je kunt downloaden.

  Logitech G533 Wireless Gaming Headset review

  Logitech Gaming Software

  De Logitech Gaming Software moet je even downloaden via de website van Logitech zelf, maar deze is erg handig om erbij te hebben. Met name doordat je er enigszins het soms aanwezige holle geluid mee kan oplossen. In de bovenstaande afbeelding kun je de equalizer zien. Er zijn enkele vooraf ingestelde equalizers, maar je kan ook zelf aan de slag.

  Helaas zijn de vooraf ingestelde equalizers niet genoeg voor alle games. Voor sommige games moet je dus zelf een aparte equalizer aanmaken en aan de slag gaan met de geavanceerde equalizer om het soms wat holle geluid weg te krijgen. Het kan een hoop moeite kosten en is niet bepaald makkelijk voor mensen van beginnersniveau.

  Verder kun je in de Logitech Gaming Software zien hoe lang je batterij nog meegaat en kun je de 7.1 Surround Sound testen en enigszins aanpassen. De software is overigens niet nodig om gebruik te maken van de headset. Wanneer je de USB die Bluetooth verzendt in je computer stopt, kun je al direct aan de slag. Een handige aanvulling is de software wel!

  Logitech G533 Wireless Gaming Headset Review

  Alpha station, do you copy?

  Laten we dan nu een kijkje nemen naar de microfoon van de Logitech G533 Wireless Gaming Headset. Deze maakt ook weer gebruik van een mooi staaltje techniek. Ten eerste is de microfoon geluidswerend. Dat klinkt misschien een beetje gek voor iets wat juist geluid moet vangen, maar wat je wilt is dat de microfoon alleen het juiste geluid vangt: jouw stem.

  Door een Micro Pop filter worden de meeste omgevingsgeluiden geweerd. Niemand zal je die zak Doritos horen opentrekken of in de microfoon horen hijgen wanneer je het warm hebt. De microfoon pakt wel goed het geluid van je stem op en de kwaliteit daarvan is ook uitstekend. Tijdens het testen van de microfoon kregen we meerdere verraste reacties op de helderheid van het stemgeluid.

  Een laatste pluspuntje aan de microfoon is dat hij automatisch uitgezet wordt wanneer je hem inklapt. Desondanks zit er nog steeds een knopje achterop de headset om je microfoon zelf te muten, mocht je daar meer aan gewend zijn. Op de microfoon van de Logitech G533 Wireless Gaming Headset valt eigenlijk weinig aan te merken.

  Logitech G533 Wireless Gaming Headset Review

  Heerlijk, lichtgewicht design

  Nu zijn er nog een paar dingetjes om langs te lopen. Een paar laatste specificaties en natuurlijk het design. Het design van de G533 is goed in elkaar gezet. De oorkleppen bedekken je oren volledig en doordat de gehele headset maar 350 gram weegt kun je het uren volhouden zonder dat het gaat irriteren aan je hoofd of oren. De kussens op de oorkleppen en de hoofdband helpen daar natuurlijk ook bij.

  Achterop de headset zit nog een aan/uit-knop en een knop om het volume aan te passen. De headset maakt automatisch verbinding met de USB-stick. De headset is compatibel met computers en de PlayStation 4. Vergeet in beide gevallen overigens niet om in je geluidsinstellingen je uitvoer ook naar 7.1 te zetten. Of 7.1 headset, als het even kan.

  De headset behaalt een afstand van ongeveer 15 meter, maar het geluid begint al wel iets eerder dan dat met kraken. Je kunt er in ieder geval probleemloos een verdieping mee omlaag lopen om wat eten uit de keuken te halen. De batterij zelf gaat ongeveer 15 uur mee. Daarna moet je hem via USB opladen, maar de headset is tijdens het opladen gewoon bruikbaar.

  Het enige nadeel van de batterij is het irritante piepje wanneer deze leeg begint te raken. Vanaf ongeveer 15 procent resterende batterij en volgens de Logitech Gaming Software nog twee uur resterende tijd, krijg je elke 2,5 minuut een dubbele piep te horen. Begrijpelijk, maar iets minder vaak dan elke 2,5 minuut had de boodschap ook prima overgebracht.

  Logitech G533 Wireless Gaming Headset Review

  Het geld meer dan waard

  Met een prijskaartje van 150 euro is de Logitech G533 Wireless Gaming Headset het geld echt wel waard. Het geluid en de microfoon werken beide uitstekend, alleen klinkt in sommige games het geluid wat hol. Dit kun je gelukkig oplossen met de Logitech Gaming Software. Hiervoor heb je wel een beetje verstand nodig van equalizers, dus het instapniveau kan wat hoog liggen.

  Het design is simpel, mooi en licht. Je kunt de headset uren op hebben zonder dat het gaat irriteren. De batterij houdt het aardig lang vol en je kunt er bijna het hele huis mee door lopen. Nu had alleen dat akelige gepiep bij een lege batterij wel wat minder vaak voor mogen komen. Desondanks is het een goede aankoop voor menig gamer.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Lichtgewicht, mooi design
  • Uitstekende microfoon
  • 15 uur batterij, 15 meter afstand
  • Handige, optionele software...
  • ...Met een ietwat hoog instapniveau
  • In sommige games wat hol geluid
  • Irritante piepjes bij lege batterij

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.