Justice League film - Alles wat we weten

  Dit jaar zullen we de tegenhangers van de Avengers in actie zien. De Justice League film is vanaf november te zien in de bioscoop. Wij zullen je alvast een voorproefje geven van wat je kunt verwachten van de Justice League film, zodat je niet voor al te veel verrassingen komt te staan!

  Een deel van de informatie is gebaseerd op geruchten, een ander deel is bevestigd door Warner Bros of de acteurs. We proberen alles zo op te schrijven zodat er geen verwarring ontstaat over de feiten en geruchten. Ben je er klaar voor? Dan gaan we beginnen bij het heldenteam.

  De helden in de Justice League film

  De Justice League film zal vol zitten met helden. In Batman v Superman kregen we al een klein voorproefje van de meeste helden, maar veel is nog niet over ze bekend. We zullen dus kort induiken op de geschiedenis van het team. Laten we beginnen bij de leider van de Justice League, Batman.

  Iedereen kent Batman onderhand wel, hij is op dit moment namelijk één van de bekendste DC Comics superhelden. In de DC Extended Universe zagen we hem al meerdere keren langskomen, in zowel Batman v Superman als in Suicide Squad was hij al te zien. In beide films had hij al heel wat interesse in het vormen van een superheldenteam en in de Justice League film gaan zullen we gaan zien hoe hij de groep bij elkaar krijgt.

  Daarnaast hebben we Wonder Woman (Gal Gadot). Wonder Woman is een Amazon warrior prinses, een vrouwelijke strijder geschapen door oppergod Zeus. In Batman v Superman kregen we al de eerste beelden van haar goddelijke krachten te zien en in Justice League zullen deze nog meer aanwezig zijn. Ook zal ze Bruce Wayne helpen met het samenstellen van de Justice League.

  Dan hebben we The Flash, waarschijnlijk wel bekend van de TV-serie met dezelfde naam. We hebben het hier alleen over een andere versie van de superheld, gespeeld door Ezra Miller. Uit de eerste beelden die we van het personage hebben gezien, kunnen we opmaken dat Barry Allen een sociaal ongemakkelijk persoon is, maar wanneer hij zijn outfit aan heeft zal hij volledig uit zijn schulp kruipen. Hiervan zagen we al een klein stukje, toen we The Flash in actie zagen in Suicide Squad.

  Dan hebben we Aquaman (Jason Mamoa), de man die met vissen kan praten. In ieder geval, dat is hoe Batman hem beschouwt. We zagen hem al eerder voorbijkomen en in Justice League gaan we nog veel meer van hem zien. Vooral zijn afkomst gaat uitgelegd worden in de film, want daar zullen we in de standalone Aquaman film meer van zien.

  Cyborg (Ray Fisher) zal voor het eerst groot in beeld komen. De half mens, half Cyborg is eigenlijk niet erg uitgebreid behandeld in de DC Extended Universe, ook in de trailer komt hij niet echt naar voren. Toch zal hij een belangrijke rol gaan spelen, vooral zijn connectie met de ‘Mother Boxes’ zal belangrijk zijn voor het verhaal in Justice League.

  Tot slot hebben we natuurlijk Superman. Superman is in Batman v Superman overleden, maar het einde van de film liet al zien dat dit waarschijnlijk niet het geval was. Ook toen de acteur van Superman, Henry Cavill, een foto op zijn Instagram plaatste van (waarschijnlijk) een zwarte Superman outfit, kwamen er geruchten naar boven. De film zal zich waarschijnlijk houden aan de ‘The Death of Superman’ stripboeken.

  De schurken in de Justice League film

  De helden komen natuurlijk niet zonder reden bijeen. Er is een grote vijand nodig die de helden of aarde aanvalt, waardoor het team in actie moet komen. We weten al het een en ander over de schurken waar het team tegen zal gaan vechten.

  Uiteraard is de grote vijand van de DC Comics superhelden Darkseid. Volgens verschillende bronnen zullen we alleen tijdens het begin van de film te maken krijgen met Darkseid. In een belangrijke scène zullen we gaan zien hoe Darkseid van de aarde wordt verdreven.

  Blijkbaar heeft hij zijn lesje niet geleerd en probeert hij het nog eens. Hiervoor stuurt hij eerst een scout, in de vorm van Steppenwolf. Steppenwolf is de oom van Darkseid en zal naar geruchten de grote vijand van de Justice League worden. Game of Thrones-acteur Ciaran gaat de rol van Steppenwolf op zich nemen en dus kunnen we heel wat van het personage verwachten.

  Ook is duidelijk geworden dat we in de Justice League film de eerste beelden van Deathstroke zullen gaan zien. Deathstroke zal worden gespeeld door Joe Manganiello, die te zien was in de Magic Mike films. Hoe groot zijn rol gaat zijn, is niet bekend. Wel weten we dat dat Deathstroke de vijand gaat spelen in de stand-alone Batman film, het zou dus kunnen gaan om een kleinere rol.

  Tot slot kunnen we meer gaan zien van Lex Luthor. Aan het einde van Batman v Superman zagen we hoe Lex naar Batman schreeuwde: “De bel heeft al gerinkeld en zij hebben het gehoord”. Het zou hier heel goed kunnen gaan om de eerder genoemde Steppenwolf en de voorbode dat Lex hem zal gaan helpen. Dit is echter nog maar een gerucht en dus kunnen we er nog maar weinig van maken.

  Het verhaal van de Justice League film

  Als we alle aanwijzingen met elkaar verbinden, dan komt het verhaal er ongeveer zo uit te zien:

  We gaan zien hoe Darkseid van aarde wordt verdreven door de Amazons en waarschijnlijk het Green Lantern Corps. Hier gaan we dus ons eerste beelden krijgen van de Green Lantern. Daarna zien we dat Darkseid toch de aarde in handen wil hebben en dus Steppenwolf naar aarde stuurt om te bekijken hoe de planeet er uitziet.

  Nu Superman van de aarde is verdwenen, hebben Steppenwolf en Darkseid vrij spel om aarde over te nemen. Steppenwolf komt naar de aarde nadat hij het bericht van Lex Luthor heeft gekregen. Hij neemt zijn leger mee om de aarde over te nemen.

  De Justice League gaat hem tegenhouden en zal oog in oog komen te staan met een van de sterkste personen in het universum. Waarschijnlijk zal het de Justice League in eerste instantie niet lukken om Steppenwolf te verslaan, dit is het moment waar Superman voor het eerst weer verschijnt in zijn zwarte kostuum. Het team verslaat Steppenwolf en op dat moment verschijnt Deathstroke en daar start het gevecht tussen Batman en Deathstroke.

  Dit is natuurlijk nog niet bevestigd, dus het is slechts een aanname van wat wij denken dat het verhaal zou kunnen zijn. Zijn jullie het met ons eens? Of denken jullie dat het verhaal totaal anders wordt? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.