Tien lange filmreeksen waar je in de vakantie eindelijk tijd voor hebt

Article
zaterdag, 03 augustus 2019 om 8:40
tien lange filmreeksen waar je in de vakantie eindelijk tijd voor hebt 153101 3
Een goede film sowieso al leuk, maar het wordt nog veel leuker als de vervolgen ook goed zijn. Helaas heb je voor veel goede film franchises eigenlijk nooit tijd om ze helemaal te kijken. Maar het is vakantie, dus kun je nu eindelijk gaan zitten voor deze lange filmreeksen!

10. Mission: Impossible

Met zes films is Mission: Impossible zeker niet de langste reeks op de lijst, maar het is toch een heel respectabel aantal. Er komen in de nabije toekomst ook nog eens zeker twee films bij. Als je alle avonturen van Ethan Hawke wil zien gaat er dus behoorlijk wat tijd in zitten.
Niet alle Mission: Impossible films zijn absolute toppers, maar regelrecht slechte films zitten er gelukkig ook niet bij. Geen koning van de lange filmreeksen, dus, maar als je van actie en spionage houdt is het zeker de tijd waard. Datzelfde geldt trouwens ook voor als je gewoon heel groot fan bent van Tom Cruise.

9. X-Men

Niet alle X-men films zijn goed, dat is een gevaar van lange filmreeksen. Daar heeft de ontvangst van Dark Phoenix ons helaas aan herinnerd. Toch heeft deze franchise heel wat succesvolle jaren achter de rug. Nee, niet alle X-men films zijn goed, maar er zijn er wel genoeg vermakelijk om af en toe in ieder geval delen van de reeks op te zetten.
Recente toppers uit de X-Men continuïteit zijn onder andere de Deadpool films en Logan, dus die drie zijn zeker het kijken waard. Ook zou je er voor kunnen kiezen om alle films nog eens te kijken. Misschien zie je dan Dark Phoenix, of juist de rest van de reeks, in een nieuw licht.
153103

8. The Godfather

Misschien vraag je je af wat de Godfather-trilogie op een lijst met lange filmreeksen te zoeken heeft. Het zijn toch maar drie films? Dat klopt, maar die drie films zijn allebei super lang (spoiler: dit gaan we nog een keer zien op deze lijst). Dus hoewel het niet zoveel films omvat, is The Godfather wel degelijk iets waar je normaal gesproken maar net de tijd voor moet hebben.
In een vakantie kun je die tijd een stuk makkelijker vinden. Dus, ga ervoor zitten en laat je ruim 9 uur lang trakteren op ‘s werelds beroemdste mafia-drama. Zorg er wel voor dat je niet in slaap valt, je weet nooit wat voor verschrikking er naast je op de bank ligt als je wakker wordt.
153105

7. Harry Potter

Behoeft Harry Potter nog introductie? In de tien jaar tussen het begin en einde van de films was er geen ontkomen aan de avonturen van ‘the boy who lived’. Nog steeds kun je eigenlijk niet om de tovenaarswereld heen, zeker niet nu die ook in onze eigen wereld te zien is.
Allemaal leuk en aardig, maar wie heeft er in het dagelijks leven tijd om acht films te kijken met minimale onderbrekingen? Niemand, dus is dit misschien één van de lange filmreeksen die je op je lijstje moet zetten om in de vakantie te kijken. Voor wie de boeken beter vindt is de vakantie overigens ook geen ongeschikt moment om naar Zweinstein te gaan.
153106

6. Rocky

Het ontbreekt de Rocky-films niet aan lof. Deze serie over de grootste underdog die de boks-wereld ooit gekend heeft, heeft meerdere Oscarnominaties binnengesleept. De eerste film heeft er zelfs drie gewonnen. Fantastische films, dus, maar wie heeft tijd om ze allemaal te kijken?
Er zijn maarliefst zes films met Rocky zelf in de hoofdrol. Dat is op zich al meer dan genoeg om om deze lijst met lange filmreeksen te komen en dan komen er ook nog de twee Creed-films bij. De teller staat op zo’n vijftien uur aan beeldmateriaal. Om het hele levensverhaal van Rocky Balboa nagenoeg aan één stuk te kijken moet je haast wel vakantie hebben.
153107

5. Star Trek

Het idee om een serie die wordt stopgezet door te laten gaan met een film is niet uniek. Zeldzamer is het dat die film praktisch een serie op zich wordt. In twaalf jaar tijd wist de Star Trek franchise maarliefst zes films uit te brengen (en dan hebben we het even niet over de rest van de films).
Zes films valt wel mee vergeleken met sommige van de lange filmreeksen op deze lijst, maar die films staan niet op zichzelf. De personages zijn al bekend uit de originele Star Trek serie, dus als écht het verhaal van Captain Kirk van begin tot eind wil volgen moet je die serie ook in zijn geheel zien. Normaal gesproken zul je daar weken over doen, maar zo in de vakantie kun je gewoon een flinke marathon houden.
153108

4. James Bond

Met aanzienlijk meer dan 20 films is de James Bond serie de langste van de lange filmreeksen op deze lijst. Gelukkig kun je deze films redelijk goed los van elkaar zien. Op zich is het in dit geval dus niet zo’n probleem dat de reeks lang is. Af en toe een filmpje tussendoor kan altijd wel.
Als je toch een marathon wil houden kom je alleen wel in de knoop. Niet alleen is de hele reeks meer dan 20 films, één enkele bond-acteur kan al heel wat kijk-uren opleveren. Met name een Sean Connery of Roger Moore marathon duurt wel even. Goed materiaal voor de vakantie dus.
153109

3. Marvel’s Infinity Saga

Dat het MCU op een lijst met lange filmreeksen staat zal je niet verbazen. Deze reeks heeft maar een paar films minder dan James Bond, in minder dan een vijfde van de tijd dat die erover gedaan heeft. Ook deze films zijn los van elkaar vaak redelijk goed te zien maar de informatie die je van Iron Man tot Endgame moet onthouden is enorm.
Een goede reeks om zoveel mogelijk achter elkaar te kijken dus. Zeker nu we weten dat de thuis releases van Endgame in de nabije toekomst liggen. Er is een goede kans dat je in april geen tijd had om alle MCU films te kijken voor je naar Endgame ging, maar nu kun je de tijd nemen om alles te zien. Van een nietsvermoedende Tony Stark in Afghanistan, tot aan een epische strijd met Thanos: het is behoorlijke reis geweest waarvoor je nu eindelijk de tijd hebt om hem in zijn geheel te zien.
153110

2. The Lord of the Rings

Peter Jackson’s Lord of the Rings-trilogie is misschien wel de beste boekverfilming die wij kennen. In tegenstelling tot veel andere boekverfilmingen neemt deze trilogie de tijd om niet te veel te hoeven schrappen. Dat betekent dat de films lang zijn. Héél lang, zelfs zonder extended edition.
Zo fijn als het is om flink tijd te kunnen besteden in Middle-earth, het is ook lastig. Soms weet je al nauwelijks wanneer je een film van twee uur moet kijken, laat staan één van ruim vier uur (want ja, zo lang duurt de Extended Edition fan Return of the King). De oplossing ligt voor de hand: gebruik je vakantie ervoor. Je hebt vast wel ergens een uurtje of elf over, toch?
153111

1. Star Wars

Je vroeg je vast af waar Star Wars bleef. Wat lange filmreeksen betreft viel het bij Star Wars allemaal nog wel mee toen het één trilogie was. Toen werden het er twee. Nu zijn we aan de derde bezig en zijn er meerdere andere films die aansluiten op de hoofdreeks. We kunnen wel zeggen dat je behoorlijk wat tijd in Star Wars kunt steken.
Star Wars is misschien niet de langste reeks op de lijst, of zelfs onbetwist de beste. Toch zijn we bereid om deze op nummer één te zetten. De reden is eigenlijk vrij eenvoudig, als je niet onder een steen hebt geleefd. Aan het einde van dit jaar komt The Rise of Skywalker uit. Niet het einde van de franchise, maar wel een punt achter een belangrijk hoofdstuk. Is er een beter moment om alle Star Wars films te kijken dan nu, in deze vakantie?

Welke lange filmreeksen kijk jij deze vakantie?

Houd jij er ook van om in de vakantie veel films te kijken? Laat weten of je van plan was om één van de lange filmreeksen op onze lijst te kijken! Hebben we je op een idee gebracht, of heb je een eigen aanvulling? Laat vooral van je horen!