Logitech G502 Lightspeed review - Maakt alle verwachtingen waar

  Of je nu voor het eerst in aanraking komt met een first person shooter game of je een doorgewinterde eSports-veteraan bent, je hebt profijt van goede gaming gear. De Logitech G502 Lightspeed is een gaming muis voor iedere gamer. Lees in deze Logitech G502 Lightspeed review of het iets voor jou is!

  Meteen wanneer je de Logitech G502 Lightspeed uit de verpakking tevoorschijn tovert, valt op dat de muis enorm lijkt op de wereldwijd, razend populaire Logitech G502. Jarenlang werd er door de community gevraagd naar een draadloze variant van deze krachtpatser. Nu is het dan eindelijk zo ver, want de Logitech G502 Lightspeed is aangekondigd in de LEC Studio’s in Berlijn. Met een adviesprijs van 149,99 euro is het geen goedkope gaming muis, maar voor dit bedrag krijg je wel een krachtig staaltje hardware.

  Prachtig strak design van de G502

  Het design van de Logitech G502 Lightspeed is over het algemeen zwart. De beide zijkanten van de muis geven meer grip, omdat het van een ander materiaal is gemaakt en er ribbels op zitten. Zelfs op de meest spannende momenten kunnen zelfs zweethanden jou de Victory Royale niet meer uit handen nemen. Verder is de Logitech G502 Lightspeed helemaal zwart met als enige uitzondering het Logitech-logo op de achterkant. Dit logo is niet zwart, omdat de muis gebruik maakt van RGB-verlichting.

  Dit wil zeggen dat je de gaming muis helemaal naar jouw persoonlijke voorkeur kunt aanpassen. Heb je zin in de lente en kies je voor een lichtgroene kleur? Of heb je juist zin in alle kleuren van de regenboog en zet je een animatie aan? De keuze ligt helemaal bij jou! Niet alleen het logo verandert van kleur, maar ook aan de linkerkant van de muis zitten een aantal lichtjes die op kunnen lichten.

  Qua uiterlijk is de Logitech G502 Lightspeed compleet te personaliseren, maar dat is bij lange aan niet het enige. De gaming muis van Logitech heeft namelijk veel verschillende knoppen. Er kunnen maar liefst elf verschillende knoppen worden ingesteld. Zo kun je iedere skill in League of Legends op een andere knop zetten, zodat je iedere tegenstander kunt verslaan. Via de software, die je op de website van Logitech kunt downloaden, kun je de knoppen instellen. Hierdoor verander je een doodnormale gaming muis in een muis die compleet is aangepast naar jouw voorkeur.

  Foto scroll wheel

  Draadloos is misschien wel beter dan met draad

  Dan komen we aan bij een van de meest besproken features van de afgelopen tien jaar. In 2010 bewees bijna ieder draadloos product dat de technologie eigenlijk nog helemaal niet zo ver was. De muizen die je toen gebruikte, waren enorm vertraagd, waardoor je constant het gevoel had, dat je tegenstander je een stap voor is. Tegenwoordig hoef je je hier helemaal niet meer druk om te maken, omdat Logitech de meest geavanceerde technologie gebruikt om de muis optimaal te laten werken.

  Er wordt constant gekeken naar connectiviteit, responsiviteit en batterijduur. Tijdens het spelen van verschillende first en third-person-shooters kwamen we er al snel achter dat je eigenlijk helemaal niet merkt dat je met een draadloze muis aan het gamen bent. Met de connectiviteit en responsiviteit zit het dus wel goed. Constant is er een goede verbinding tussen jouw computer en de gaming muis van Logitech. Daarnaast kun je de muis met wel 400 meter per seconde bewegen en nog steeds wordt de beweging geregistreerd. In de praktijk zul je deze snelheid nauwelijks halen, waardoor iedere beweging wordt geregistreerd door de Logitech G502 Lightspeed. Ook de batterij van de nieuwe muis van Logitech is erg goed.

  Je kunt namelijk ruim twee volledige dagen, 48 uur, gamen met de Logitech G502 Lightspeed. Wanneer je wil kun je ook bekabeld spelen, maar dan heb je wel last van de twee-meter-lange kabel die meegeleverd wordt. Wanneer je helemaal nooit meer last wil hebben van een lege batterij, kun je kiezen voor een hele speciale muismat. De Logitech G502 Lightspeed in combinatie met de Logitech PowerPlay zorgt voor de ultieme game-ervaring. De muismat laadt de Logitech G502 Lightspeed namelijk constant op. Dat betekent tijdens het gamen, maar ook wanneer je de nieuwste aflevering van Game of Thrones aan het kijken bent.

  Foto zijkant

  Logitech G502 Lightspeed review - Betalen voor een uitstekende gaming muis

  Tot nu toe lijkt alles enorm positief in deze Logitech G502 Lightspeed review, maar er is wel een nadeel aan de draadloze gaming muis. De specificaties zijn allemaal uitstekend en de het ontwerp, dat gelijk is aan de originele Logitech G502, ziet er gelikt uit. Het nadeel is dat je hier flink voor gaat betalen. De Logitech G502 Lightspeed, die aan het einde van mei uitkomt in Nederland, heeft namelijk een adviesprijs van 149,99 euro. Dat is geen hoge prijs voor een draadloze gaming muis, maar niet iedere gamer zal zoveel geld overhebben voor een klein stukje van hun volledige gaming setup.

  Wil je het beste van het beste? Dan kun je overwegen om deze muis aan te schaffen. Speel je vooral voor het plezier met vrienden? Dan kun je misschien beter een iets goedkopere muis aanschaffen, want ook deze werken prima!

  De Logitech G502 Lightspeed is vanaf 27 mei verkrijgbaar voor 149,99 euro bij onder andere bol.com en MediaMarkt.

  9

  De plus- en minpunten

  • Elf programmeerbare knoppen
  • Design van de originele G502
  • Ligt lekker in de hand
  • Constant goed verbonden
  • Lange batterijduur
  • Prijs

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.