8 smartphone tips voor dagelijks gebruik

Article
zondag, 09 juli 2017 om 10:46
xgn google image
Loop jij ook bijna de hele dag met je smartphone in je hand? Wij hebben een lijst gemaakt met 8 smartphone tips voor dagelijks gebruik. Volg deze handige tips om meer, of juist minder, uit je smartphone te halen. Met tips over bijvoorbeeld opslagruimte en datalimiet.

8. Een hygiënische telefoon

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat er duizenden bacteriën op onze smartphones zitten. Toch is dit best logisch, aangezien we onze smartphone meerdere keren per uur vast hebben, overal neerleggen en door vrienden vast laten pakken. Het advies is om je telefoon minimaal een paar keer per week schoon te maken, maar hoe doe je dat?
Kleine stofjes die zich ophopen bevinden zich in de ingang waar de oplader ingaat en de ingang waar je koptelefoon ingaat. Om deze plekken schoon te maken kan er, heel simpel, in geblazen worden. Mocht je voor een iets professionelere aanpak willen kiezen, gebruik dan een kleine stofzuiger.
Gebruik voor het schoonmaken van de buitenkant van de telefoon niet je mouw of een theedoek, want deze kunnen een beeldscherm sneller beschadigen. Gebruik wrijfalcohol of antibacteriële spray die je aanbrengt op een microfiber doekje, en wrijf de telefoon hiermee schoon.
114304 1

7. Telefoonnummers blokkeren

Telefoonnummers zijn gemakkelijk te blokkeren via de instellingen van je telefoon. Dit werkt alleen niet voor privénummers en onbekende nummers, aangezien de gebruiker het telefoonnummer opslaat en aan een blokkeerlijst toevoegt. Het is dus niet mogelijk om een privénummer op te slaan.
  • Android: Om telefoonnummers te blokkeren, open je de app Telefoon en klink je rechtsboven op de drie puntjes. Vervolgens tik je op Instellingen. Nu heb je de optie om telefoonnummers te blokkeren.
  • iPhone: Voor iPhones werkt dit bijna hetzelfde. Ook nu ga je naar de Telefoon-app, klik dan op de ‘i’ van informatie en selecteer onderin ‘blokkeer contact’. Nu krijg je geen inkomende telefoontjes van de geselecteerde nummers.

Voor zowel Android als iPhone is het ook mogelijk om privénummers te blokkeren, maar helaas worden dan wel alle onbekende nummers geblokkeerd.
114305 1

6. Meer opslagruimte

Wat we écht allemaal willen is meer opslagruimte op onze smartphones. Om meer opslagruimte te verkrijgen, zonder ervoor te hoeven betalen, is het belangrijk om je smartphone efficiënt te gebruiken.
Eerst zoek je uit welke apps het meeste geheugen verbruiken. Wanneer de grootste boosdoeners te zien zijn, is het de bedoeling dat de gebruiker zich af gaat vragen of hij die apps ook daadwerkelijk belangrijk vindt. Wanneer de gebruiker toch bezig is in die lijst, kunnen er gelijk apps worden verwijderd die niet meer worden gebruikt.
Foto’s en video’s verwijderen waar nooit meer naar terug wordt gekeken is ook een verstandig idee, alhoewel dat geheugen snel weer opgevuld is met nieuwe media die binnenkomt.
Wanneer de hele galerij vol zit met foto’s of video’s die eigenlijk bewaard moeten worden, is het de optie om media op een computer of laptop te zetten. Het enige nadeel is dat de foto’s dan niet altijd meer binnen handbereik beschikbaar zijn, maar je bespaart wel een hoop ruimte.
114306

5. Binnen je datalimiet blijven

Binnen je datalimiet blijven is voor veel mensen vrij lastig, aangezien niet iedereen een monster bundel van 10GB heeft. Check daarom vaak de resterende mobiele data door in de instellingen van de telefoon te kijken.
  • Android: Om de data te bekijken via je Android telefoon, navigeer je naar Instellingen en klik je daar op data-gebruik. Op veel telefoons zit de optie waarmee de gebruiker een datalimiet kan instellen, zodat er een waarschuwing wordt gegeven wanneer de gebruiker over dit limiet heen gaat.
  • iPhone: Om de data te bekijken op de iPhone ga je naar Instellingen en selecteer je Mobiel netwerk. Er is te zien hoeveel MB’s er worden verbruikt door elke app. Helaas is er geen mobiel datalimiet in te stellen, hiervoor zijn wel apps beschikbaar die de gebruiker kan downloaden om het datagebruik bij te houden.
114307

4. Minder snel een lege batterij

De drie boosdoeners die een batterij leegzuigen zijn WiFi, Bluetooth en apps die open staan op de achtergrond. Wanneer de gebruiker aan het reizen is, en niet in de buurt is van een bruikbaar WiFi-netwerk, kan de WiFi beter uit worden gezet.
Bluetooth hoeft alleen maar aan te staan wanneer er verbinding met andere apparaten wordt gemaakt, verder is het onnodig om deze functie aan te laten staan. Apps die open staan op de achtergrond, zoals Spotify of Instagram, verbruiken qua apps bijna het meeste geheugen.
Daarnaast is het ook belangrijk om je telefoon koel te houden en hem af en toe opnieuw op te starten.
114308

3. Telefoongebruik verminderen

Het is mogelijk om met het gebruik van apps je telefoongebruik te verminderen. Dit klinkt heel ironisch, maar voor veel mensen werkt het. De gebruiker krijgt de mogelijkheid om zelf een alarm in te stellen op een bepaald tijdstip. Wanneer de gebruiker dan toch de telefoon gebruikt, gaat er een alarm af.
De apps kunnen bijhouden hoe lang iemand de telefoon gebruikt en op welke apps diegene het meest actief is. Zo kan de gebruiker op zijn eigen telefoongebruik reflecteren.
Voor het slapen gaan checken mensen vaak hun telefoon. Dit is slecht, omdat het blauwe licht van onze telefoon onze biologische klok verstoort, waardoor we moeilijker in slaap vallen. Leg voor het slapen gaan de telefoon niet in de slaapkamer neer, zo kan er geen verleiding komen. Moet je echt je telefoon nog even checken, dan kan je ervoor kiezen om een blauwe lichtfilter in te schakelen.
114309 1

2. Betere foto’s

Om een goede foto te maken, is het belangrijk dat er voldoende licht aanwezig is. In de winter is er over het algemeen minder licht, als gevolg kan er dan meer ruis in de foto’s voorkomen. Ook is het het waard om verschillende apps te downloaden zodat er kan worden gespeeld met bijvoorbeeld het contrast van een foto.
De meeste smartphones hebben een systeem ingebouwd waardoor de gebruiker foto’s kan bewerken vanuit de galerij. Zo hoef je niet per se apps te downloaden om je foto te bewerken, maar gedownloade apps bieden altijd weer nieuwe mogelijkheden.
Bovendien hebben mensen tijdens het gebruiken van hun smartphone vaak niet door dat de lens vies wordt. Maak daarom van tevoren de lens van de telefoon schoon, zo wordt het licht niet geblokkeerd.
114310

1. Smartphone tijdens het verkeer

Er zijn verschillende apps te downloaden die ervoor zorgen dat een telefoon bijvoorbeeld niet over gaat wanneer iemand in de auto aan het rijden is. Een voorbeeld hiervan is de Auto Reply App. De app is alleen beschikbaar voor Android, maar Apple gaat een nieuwe feature lanceren waardoor ook iPhone-gebruikers veiliger deel kunnen nemen aan het verkeer.
De Auto Reply App van Veilig Verkeer Nederland zorgt ervoor dat de telefoon niet overgaat wanneer de gebruiker een telefoontje krijgt tijdens het rijden Er word een sms gestuurd naar de beller, waarin staat dat de gebruiker aan het autorijden is.
In de nieuwe iOS 11 van Apple komt een feature waardoor de telefoon merkt dat de gebruiker achter het stuur zit en wordt dan niet afgeleid met telefoontjes, berichten en meldingen. De beta voor iOS 11 is momenteel uit en kan door alle iPhone gebruikers gedownload worden. Mochten mensen jou een berichtje sturen of op een andere manier contact met jou opnemen, kan je door een automatische SMS laten weten dat je aan het rijden bent.

Heb jij meer smartphone tips?

Dit waren onze tips voor dagelijks smartphone gebruik. Welke tips ga je volgen? En welke volg je al? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!