Justice League Review (4K Blu-ray) - Prima popcornvermaak

  Na het teleurstellende Batman v. Superman is er een nieuwe kans om te imponeren met Justice League. In deze Justice League review lees je over nieuwe superhelden en of deze film de verwachtingen wél weet waar te maken.

  Warner Bros Entertainment

  Als de wereld op het punt van instorten staat, kun je die dan alleen redden? Nee, natuurlijk niet. Zelfs een superheld als Batman kan deze zware last niet alleen dragen. In Justice League wordt een team samengesteld om de aarde te redden van een duivels kwaad. Dit bestaat uit Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash en Cyborg.

  Nieuwe helden

  Jawel, nieuwe gezichten dus. Al keert Superman, zoals bekend werd ook weer terug. Ezra Miller speelt de rol van The Flash. Een goede acteur die zijn rol vervult als typische antiheld. Hij moet het van zijn snelheid hebben en sullige uitspraken.

  Het zal niet voor iedereen weggelegd zijn, maar dat ligt eerder aan het script dan aan Miller. Het is overigens wennen om Miller als The Flash te zien als je veelvuldig The Flash hebt gekeken als tv-serie op Netflix, waarin Grant Gustin de rol vervult. Aquaman wordt vertolkt door Jason Momoa, die al heel wat jaartjes een spierbulk is, en als ‘waterman’ van je beeldscherm spat. Niets mis mee dus.

  En tot slot is er als nieuw gezicht Cyborg, gespeeld door Ray Fisher. Het is een verademing als je van DC houdt om wat nieuwe superhelden te zien. Het enige wat jammer is, zoals Jordy ook al aangaf in zijn bioscooprecensie, is dat er weinig informatie verschaft wordt over de personages. Karakterontwikkeling is zero. Justice League lijkt vooral bedoeld te zijn om deze personages te introduceren, waarbij de kijker alleen maar kan hopen op verdere verdieping in de toekomst.

  Justice League review

  Genoeg spektakel

  Het zorgt ervoor dat Justice League een plat spektakel wordt; weinig inhoud, maar wél veel actie. En hoewel de bioscooprelease forse kritieken te verduren heeft gehad, wegens onder andere een wisseling van regisseur, moet gezegd worden dat er met de 4K-versie van deze Blu-ray niet zoveel mis is. De actie staat als een huis en vanuit je huiskamer kijken naar grootschalige gevechten gaat geen moment vervelen.

  Superman maakt nog altijd indruk als held en ondanks wat vreemde CGI-effecten blijft het fijn om hem imposant zijn S weer waar te laten maken. Stiekem is Henry Cavill een eindbaas, één die toch wat overtuigender overkomt dan Affleck.

  Affleck vertolkt zijn rol als Batman ‘ok’, maar je zal nooit voor hem alleen een Batman film, laat staan Justice League film, gaan kijken. Veel lezers zullen het eens zijn: hij had nooit gecast moeten worden als Batman. Enfin, dat is nu eenmaal gebeurd en daar moeten we het mee doen. Maar het is duidelijk dat het meeste spektakel niet bij hem vandaan komt, maar bij de rest van de DC-helden.

  En zoals Jordy aangaf in zijn bioscoopervaring wordt de kijker op het einde getrakteerd op “een groot actiespektakel die je van oor tot oor laat glimlachen”. De film is in ieder geval stukken beter dan Batman v Superman (2016).

  Justice League review

  Justice League review - Simpel, maar vermakelijk!

  Ben je opzoek naar een simpele film waarbij je het verstand op 0 kan zetten en alleen maar hoeft te genieten van actievolle gevechten en wat flauwe humor? Dan is Justice League jou op het lijf geschreven.

  Voor elke kritische kijker of mensen die wat te weten willen komen over de nieuwe superhelden die in deze film voorgesteld worden, is de film niet aan te raden. Daarvoor heeft Justice League te weinig om het lijf. Maar hé, af en toe is een simpele popcornfilm op zijn tijd wel lekker, toch?

  7

  De plus- en minpunten

  • Nieuwe helden
  • Spectaculaire actie
  • 4K in je woonkamer
  • Te eenvoudig
  • Geen karakterontwikkeling
  • Nog altijd Affleck als Batman

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.