PS4 E3 Verwachtingen in 2016 - Vol verwachting klopt ons hart

  Het is bijna weer zover. Dan barst de E3 weer los in het zonnige Los Angeles. Sony is ook weer van de partij, en toont op de beurs haar nieuwste projecten. Maar wat gaan we allemaal te zien krijgen? De grootste wensen zijn verwerkt in deze top 5 PS4 E3 verwachtingen!

  5. Een concrete releasedatum voor The Last Guardian

  We trappen de PS4 E3 verwachtingen af met een game die al jaren rondspookt in de ontwikkelhel. Het gaat hier natuurlijk over The Last Guardian. De game is al een paar keer gepresenteerd, maar nog nooit heeft het publiek met de game kunnen spelen.

  Vorig jaar was The Last Guardian een van de grote verrassingen tijdens de E3 persconferentie van Sony, en de verwachting is dat de uitgever tijdens de E3 2016 concretere informatie over de game naar buiten brengt.

  De belangrijkste informatie is natuurlijk de releasedatum van de game. Die staat vooralsnog op '2016', maar de kans is zeker aanwezig dat we binnen afzienbare tijd weten wanneer The Last Guardian daadwerkelijk in de winkel ligt. Na jaren wachten kunnen fans dan eindelijk aan de slag met de titel die eigenlijk nu al een klassieker te noemen is.

  4. Meer informatie over Horizon Zero Dawn

  Nederlands trots Guerilla Games mag natuurlijk niet in het lijstje met PS4 E3 verwachtingen ontbreken. De ontwikkelaar entertaint gamers al jaren met de Killzone serie, en momenteel zijn ze druk bezig met de ontwikkeling van een gloednieuwe IP: Horizon Zero Dawn. De game werd op de E3 van 2015 onthuld, maar sindsdien is er eigenlijk niets meer van de titel vernomen.

  E3 2016 lijkt dan ook de uitgelezen kans voor Sony om even goed met deze PlayStation 4 exclusive te knallen.Er is nog een hoop onduidelijk over het verhaal van de game, hoe groot Horizon Zero Dawn gaat worden, en wat de speler allemaal kan doen in de game. Ook een releasedatum is nog altijd niet onthuld door Sony. Wij houden onze vingers gekruisd en hopen dat Guerilla Games ook dit jaar de show steelt tijdens E3 2016!

  3. Een nieuwe game van Santa Monica Studio

  De volgende naam in de PS4 E3 verwachtingen lijst doet bij veel PlayStation gamers een belletje rinkelen. Santa Monica Studio is namelijk de ontwikkelaar van een van de grote franchises voor de PlayStation familie. We hebben het hier natuurlijk over God of War. Op de Playstation 2 en 3 verwende de ontwikkelaar gamers met deel één tot en met drie van de God of War serie, en de geruchten gaan dat er een vierde deel op komst is.

  Alle ogen zijn daardoor gericht op de persconferentie van Sony die tijdens de E3 2016 plaatsvindt. Er bestaat namelijk een grote kans dat het nieuwste project van Santa Monica Studio - mits ze natuurlijk aan iets nieuws werkt - tijdens deze conferentie uit de doeken gedaan wordt. Enorm spannend dus!

  2. PlayStation VR details

  Naast dat Sony een ruim aanbod van games aan het ontwikkelen is voor de PlayStation 4, is het druk bezig met zijn eigen VR-bril. De PlayStation VR moet in ons kikkerlandje in oktober in de schappen liggen, en tijdens de E3 2016 heeft Sony alle mogelijkheden om nog eens goed te laten zien wat het allemaal van plan is met virtual reality op zijn console. De PlayStation VR kan daardoor niet in het lijstje met PS4 E3 verwachtingen ontbreken.

  De games die samen met de VR-bril uitkomen kunnen de revue passeren, en tevens kan er een conrete releasedatum onthuld worden. Op die manier weten gamers wat ze kunnen spelen, en natuurlijk wanneer ze precies naar de winkel moeten rennen om hun exemplaar van de PlayStation VR op te halen.

  Misschien kondigt Sony nog wel een bundel met een PlayStation Camera en Move controllers aan voor Europa, zodat iedereen zo'n voordeelpakket kan aanschaffen. Het antwoord krijgen we 14 juni te horen!

  1. PS NEO onthulling

  Het grootste gerucht dat de laatste weken over het internet rondspookt is natuurlijk de PS NEO. Deze geheimzinnige codenaam zou hinten naar een hardwarematig geüpdatete versie van de PlayStation 4. Met meer grafische rekenkracht zou deze nieuwe variant van Sony's console nog sterker zijn dan de originele PlayStation 4.

  Het bedrijf heeft zelf nog niks uitgelaten over de geruchten, en dat heeft de verwachting van een officiële onthulling op de E3 alleen maar groter gemaakt. Het belooft ook tijdens E3 2016 weer enorm spannend en vooral interessant te worden. Dat er veel games getoond gaan worden is zoals elk jaar natuurlijk van tevoren al bekend. Welke games dat zijn, dat is nog even afwachten.

  Of onze verwachtingen terecht waren en ze daadwerkelijk zijn aangekondigd, lees je in ons E3 2016 overzicht.

  The Last Guardian

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.