JBL Reflect Mini Review - Waar sport en muziek samenkomen

  De JBL Reflect Mini is het nieuwste model oordopjes van JBL. De oordopjes zijn speciaal ontworpen om te gebruiken tijdens het sporten. Of deze hoofdtelefoon zijn werk goed doet, lees je hier in de JBL Reflect Mini review!

  De JBL Reflect Mini, opvolger van de eerste generatie JBL Reflect sportoordopjes, is een in-ear hoofdtelefoon, speciaal ontworpen voor gebruik tijdens het sporten. De oordopjes worden geleverd met twee soorten oordopjes: reguliere oordopjes en sportoordopjes, in de maten small en medium. Je bent niet gebonden aan de sportoordopjes, want het is vrij makkelijk om tussen de verschillende oordopjes te wisselen, zodat je na het sporten gewoon via de reguliere oordopjes naar muziek kan luisteren.

  De sportoordopjes verschillen wat van de reguliere oordopjes, aangezien ze nog een extra stuk hebben dat met de bocht van je oor mee gaat. Dit zit in het begin wat raar, maar je went er gelukkig snel aan, waardoor je tijdens je workout niet gestoord wordt. De pasvorm zorgt er voor dat ze beter blijven zitten, je hoeft je dus tijdens het sporten geen zorgen te maken over uitvallende of schuivende oordopjes.

  JBL reflect mini review

  Reflecterende kabel

  De JBL Reflect Mini is verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk rood, blauw en groen, of het klassieke zwart. Voor deze JBL Reflect Mini review kregen wij de blauwe oordopjes binnen. De kabel en de oordopjes zelf zijn blauw van kleur, en het in-ear gedeelte is zwart.

  De kabel is uitgerust met een reflecterende strip, waardoor je ook ’s avonds met een gerust hart kan sporten. Deze strip reflecteert de lichtinval namelijk erg fel, waardoor je goed te zien bent voor eventueel verkeer wanneer het donker is.

  De kabel is standaardlengte, dus deze zal niet snel in de weg komen te zitten. De oordopjes zelf zijn vrij klein, hoewel het in-ear gedeelte wel het standaardformaat is. De hoofdtelefoon is dus lekker compact en makkelijk mee te nemen naar de sportschool. De sportoordopjes zijn wel een stuk groter, omdat ze een groot gedeelte van je oor vullen, maar toch blijft de JBL Reflect Mini compact.

  JBL reflect mini review

  Blijft goed zitten tijdens het sporten

  Het is eerder al even kort genoemd, maar de JBL Reflect Mini oordopjes blijven tijdens het sporten prima zitten. Of je nu met hardlopen, fietsen of andere oefeningen bezig bent, de oortjes blijven goed op hun plek. Zelfs wanneer de kabel een ruk krijgt, bijvoorbeeld wanneer je ergens achter blijft haken, blijft de hoofdtelefoon zitten. Ook blijft de pasvorm comfortabel, zelfs tijdens langere workouts.

  De oordopjes schuiven dus niet, en vallen ook niet uit, wat voor oefeningen je ook aan het doen bent. Het enige minpunt is dat dit niet geldt voor de audio-ingang op je smartphone. Valt deze onverwachts uit je broekzak, dan schiet ook het snoer van de oordopjes los.

  De JBL Reflect Mini komt met een ingebouwde microfoon, waarmee je tijdens het sporten je muziek kan bedienen (hier heb je wel een wat recente smartphone voor nodig) of gesproken memo’s mee kan opnemen. Met een druk op de knop activeer je de microfoon, of kan je muziek pauzeren en afspelen. De microfoon pikt geluid goed op, waardoor je gewoon op een normaal volume kan praten.

  JBL reflect mini review

  Prima geluidskwaliteit

  De JBL Reflect Mini is dus perfect om te gebruiken tijdens het sporten, maar we hebben het nog niet gehad over het belangrijkste aspect als het gaat om hoofdtelefoons: de geluidskwaliteit. Gelukkig is de geluidskwaliteit van de JBL Reflect Mini prima. De hoofdtelefoon beschikt over 5.8mm dynamische drivers, die voor een krachtig geluid zorgen.

  De oordopjes presteren over het algemeen het beste wanneer er wordt geluisterd naar elektronische tonen, maar ook andere muziekstijlen doen het prima.

  Als je geen fan bent van een dreunende bas, dan is de JBL Reflect Mini een goede hoofdtelefoon voor jou. In tegenstelling tot de meeste hoofdtelefoons tegenwoordig, legt deze hoofdtelefoon niet de nadruk op een allesoverheersende bas. Maar fans van bas hoeven dit product niet te vermijden: de nummers waarin bas een belangrijk onderdeel is klinken zeker niet plat. Er is alleen geen onnodige bas aanwezig in nummers die het niet nodig hebben.

  De JBL Reflect Mini presteert alleen niet geweldig wanneer het gaat om het blokkeren van omgevingsgeluiden. Met alleen de oordopjes in hoor je alles om je heen nog, met muziek op hoor je dit minder, maar harde geluiden kunnen er soms nog wel tussendoor komen. Je bent dus met deze oordopjes niet compleet geblokkeerd van omgevingsgeluiden, maar dit kan tijdens het sporten in de buitenlucht nog best handig zijn.

  JBL Reflect Mini review

  JBL Reflect Mini review - Aanrader voor liefhebbers van muziek tijdens het sporten

  De oordopjes doen dus precies wat ze moeten doen, maar je betaalt er ook wel wat voor: ze kosten namelijk 59 Euro. Je krijgt gelukkig wel waar voor je geld: de audiokwaliteit is prima en de oordopjes blijven tijdens de gehele workout goed op hun plek zitten.

  Verder biedt de microfoon meer gebruiksgemak, en zorgt de reflecterende kabel ervoor dat je ook 's avonds gerust kan sporten. De nieuwe sportoordopjes van JBL zijn een aanrader voor iedereen die er van houdt om tijdens het sporten naar muziek te luisteren.

  De JBL Reflect Mini oordopjes kosten 59 euro en zijn onder andere te koop bij Conrad.

  8

  De plus- en minpunten

  • Blijft goed zitten
  • Geluidskwaliteit is prima
  • Mooi design en reflecterende kabel
  • Microfoon voor gebruiksgemak
  • Wat aan de dure kant
  • Blokkeert omgevingsgeluiden niet helemaal

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.