5 Toffe voetbal spelletjes voor de mobiel in aanloop naar EURO 2016

  Het EK voetbal staat weer voor de deur en dat betekent dat de voetbalgekte weer toe zal slaan. Ook al doet het Nederlands elftal niet mee, er zijn genoeg redenen om wel te kijken. Een maand lang staat alles in het teken van voetbal. Daarom zetten wij 5 toffe voetbal spelletjes voor de mobiel op een rij.

  Van 10 juni tot en met 10 juli, een maand lang dus, staat heel Europa weer in het teken van ’s werelds mooiste teamsport; voetbal. Hoewel Nederland niet meedoet, en we geen Oranje straten zullen hebben, zal het toernooi evengoed leven. We zullen onze zuiderburen maar aan moeten moedigen op hun weg naar de titel. Mocht je, mede omdat Nederland niet meedoet, niet echt op de hoogte zijn van het EK 2016 in Frankrijk of wil je juist op de hoogte blijven, bekijk dan ook eens onze EK 2016 apps special.

  5 toffe voetbal spelletjes voor de mobiel voor kort en snel vermaak

  Voetbal is ontzettend populair en door de jaren heen zijn er ontzettend veel voetbalgames uitgekomen. Dit zijn de grote titels als FIFA en Football Manager. Maar ook voetbal spelletjes voor de mobiel zijn ontzettend leuk en heel erg handig als je in de rust staat te wachten bij een overvolle bar. Daarom hebben we een selectie gemaakt van 5 toffe voetbal spelletjes voor de mobiel die voor voetballiefhebbers interessant zijn om eens te downloaden.

  5. Who’s the Player?

  In Who’s the Player is het de bedoeling, zoals de titel al doet vermoeden, dat je de naam van de speler raadt die op de foto wordt weergegeven. Natuurlijk zitten Ronaldo en Messi in het spel, maar het is niet allemaal zo eenvoudig. Er zitten namelijk meer dan 1700 spelers in het voetbal spelletje afkomstig uit de verschillende Europese competities zoals de Premier League, La Liga en de Serie A. Ook de Nederlandse Eredivisie is vertegenwoordigd.

  Buiten het feit dat het ontzettend leuk is om je voetbalkennis te testen, is de app ook heel handig voor komende zomer. Zo kan je jezelf trainen om vele Europese spelers al bij naam te kennen voor aanvang van het toernooi in Frankrijk. Scheelt weer als je in een volle kroeg staat te kijken en je niets van de commentator hoort.

  Who’s the Player is gratis te downloaden via de App Store.

  4. Matchwinner

  Matchwinner is de quiz game van Voetbal Inside die ook op de televisie wordt uitgezonden. Hierin neemt iedere week een deelnemer plaats die allerlei vragen met betrekking tot voetbal moet beantwoorden. De categorieën variëren van spelers, tot trainers en randzaken. Omdat niet iedereen in de studio deel kan nemen, is er ook een app ontwikkeld.

  Met deze app kan je een eigen competitie starten. Hierin nodig je andere voetbalvrienden uit om tegen elkaar de strijd aan te gaan om de grootste voetbalkenner uit jouw vriendengroep te worden. Iedere dag krijg je elf nieuwe vragen voorgeschoteld met een bepaald voetbalonderwerp. Zo kan het thema de ene dag Feyenoord zijn, terwijl de dag erna over de Serie A gaat. Een ontzettend leuk voetbal spel voor de mobiel om je voetbalkennis te testen.

  Matchwinner is gratis beschikbaar via de App Store en de Google Play Store.

  3. Final Kick

  Final Kick is één van de 5 toffe voetbal spelletjes voor de mobiel waarbij je jou even kunt wanen als een ware profvoetballer. Ook op het EK voetbal zal het ongetwijfeld gebeuren dat een penaltyreeks de beslissing moet geven in één van de finalerondes. In Final Kick neem jij die verantwoordelijkheid alvast op je.

  In Final Kick ga je via de smartphone de strijd aan met een andere speler in een penaltyserie. De graphics op de telefoon doen je voelen alsof je zelf op het EK 2016 staat te spelen. Je kunt de meest weergaloze penalties scoren, door ze hard in de hoek te rammen, of juist door ze heel koelbloedig in een hoekje te schuiven. Aan de andere kant kun je ook katachtige reddingen maken als keeper zijnde.

  Je kunt je eigen team helemaal aanpassen en naar je eigen voorkeur bouwen. Vervolgens kun je tegen vrienden of andere voetballiefhebbers penalties nemen. Een potje duurt hooguit twee minuten, dus heel leuk om snel tussendoor te spelen.

  Final Kick is gratis te downloaden via de App Store en Google Play Store.

  2. Online Soccer Manager

  Online Soccer Manager, beter bekend als OSM, gaat al heel wat jaartjes mee. De versimpelde online versie van Football Manager zet jou aan het roer van een betaald voetbalorganisatie. Jij bepaalt wie er spelen, wie je koopt en verkoopt, of de spelers moeten trainen en nog veel meer van dit soort voetbalzaken. Kortom jij bepaalt alles.

  Op het moment dat je het team van je dromen hebt gekozen, ga je met andere managers de strijd aan om jouw doelstelling voor het seizoen te behalen. Op het moment dat je die behaalt, verdien je managerpunten en kun je speciale trophies vrijspelen. Iedere dag zal er een wedstrijd gesimuleerd worden, waarna jij moet besluiten of je dezelfde tactiek wilt blijven hanteren, of het helemaal om te gooien, na bijvoorbeeld een onverwachte nederlaag. Uiteraard is Online Soccer Manager gratis te spelen, maar tegen betaling – bij aankoop van een seizoenskaart – krijg je wel meer functies die je net even wat meer ruimte geven.

  Online Soccer Manager is te spelen via de app die te downloaden is uit de App Store en de Google Play Store.

  1. Dream League Soccer 2016

  De laatste in de reeks van voetbalspelletjes voor de mobiel is Dream League Soccer. Deze game moet je de complete voetbalervaring geven en is een combinatie van nagenoeg alle voorgaande games. In Dream League Soccer 2016 ben je namelijk de directeur, de trainer en ook de speler. Net als bij OSM is het in deze game de bedoeling dat je een zo sterk mogelijk team op de been brengt.

  Met andere voetbalfans neem je het op in zes verschillende divisies en zeven bekercompetities. Het doel is uiteraard om alles te winnen en zo spoedig mogelijk in de hoogste divisie te belanden. Als je hierin kampioen wordt, kan je met zekerheid stellen dat jij het ware Dream Team hebt samengesteld. Om de onderlinge strijd nog wat extra aan te wakkeren, zijn er ook beloningen te verdienen voor je goede spel en je overwinningen.

  Ook Dream League Soccer 2016 is zowel via de App Store als de Google Play Store gratis te downloaden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.