Immortals Fenyx Rising A New God Review – Vooral veel puzzels

  Immortals Fenyx Rising is een ontzettend toffe game die je zeker eens gespeeld moet hebben. De game heeft inmiddels een nieuwe uitbreiding gekregen, genaamd A New God. Als je na het uitspelen van Fenyx Rising nog wel wat uitdagende puzzels kan gebruiken, levert dit pakket precies wat je wil. Je krijgt alleen niet echt meer dan een berg puzzels voor je kiezen.

  Let op! Deze review bevat spoilers over het verhaal in Immortals Fenyx Rising. Als je de game nog niet hebt gespeeld, stop dan nu met lezen.

  Ubisoft kwam eind vorig jaar met Immortals: Fenyx Rising. De game combineert een tof avontuur met een setting in de Griekse mythologie met een berg humor, toffe gevechten en een heleboel puzzels. Als je de game doorloopt kun je al snel 20 tot 30 uur op de teller bijschrijven, maar daarmee is nog niet alles op. De game krijgt in namelijk via de Season Pass drie contentpakketten waar A New God de het ijs voor mag breken.

  Een snelcursus god worden

  Met Fenyx onder de knoppen ben je er in Immortals al achter gekomen dat je een halfgod bent. Met de gecombineerde krachten van Hephaistos, Athena, Aphrodite, Ares en Hermes heb je uiteindelijk Tartaros een flinke klap op zijn kop gegeven en hem terug naar zijn cel gestuurd. Op zich zou dit al genoeg moeten zijn om toe te mogen treden tot de club goden in Olympus, maar Zeus denkt daar anders over. Je mag alleen een Griekse god worden en die status op je CV bijschrijven als je een set beproevingen hebt voltooid.

  Met goede moed verruil je de Golden Isle voor Olympus en ga je aan de slag om die stoel in het Pantheon te bemachtigen. Een voor een ga je bij Athena, Hephaistos, Ares en Aphrodite langs om hun beproevingen te doorstaan. Telkens krijg je hierbij nieuwe puzzels voorgeschoteld met aan het einde een beloning.

  Nieuwe omgevingen blijven uit

  Wat vanaf het eerste moment dat je Olympus betreedt opvalt is dat sommige stukken van levels rechtstreekse kopieën zijn uit de hoofdgame. Terwijl Olympus wel opgedeeld is in veel hoogteverschillen, merk je daarbij dat het over het algemeen in het optrekje van de Griekse goden ook veel op elkaar lijkt. Wat betreft leveldesign is A New God dus vooral een herhaling van zetten. Nu is dit niet heel erg, gezien alles er wel ontzettend goed uitziet, maar echt nieuw voelt de DLC hiermee niet aan.

  Bovendien is er in de levels niet veel ruimte om met je mount aan de slag te gaan. In Olympus zelf kun je wel op je trouwe ros rijden, maar doordat de nieuwe wereld uit stukken bestaat en er ontzettend veel geklommen en gevlogen moet worden, gebruik je je mount amper. tijdens de beproevingen staat je paard, je eland of je eenhoorn gewoon in de stal hooi te eten. Je moet daarin alles te voet doen. Het is jammer, want de mount was een toffe feature in de hoofdgame die nu een beetje achterblijft.

  Hersenkrakers aan de lopende band

  De focus in A New God ligt ontzettend op het puzzelen. In Immortals werd dit nog behoorlijk veel afgewisseld met het in elkaar meppen van mythologische wezens zoals cyclopen, harpies, minotaurussen en ander gespuis, maar nu is het vooral je brein dat een gevecht moet voeren. Je bent in de ongeveer 10 uur die deze content toevoegt vooral aan het slepen met blokken, knoppen aan het indrukken en ervoor aan het zorgen dat grote ballen op de juiste plek terecht komen. Waar de puzzels in de hoofdgame soms met twee vingers in de neus gedaan konden worden, is dat in A New God wel anders.

  Ubisoft heeft flink wat moeite gestoken in de hersenkrakers. Meer dan eens zul je even moeten stoppen en nadenken wat er eigenlijk moet gebeuren. De oplossing ligt lang niet altijd voor de hand, waardoor je tijdens het puzzelen ook de omgeving wat beter moet verkennen. Vooral de stukken waarbij je met magnetische velden en windhozen aan de slag moet zijn erg goed doordacht. Daarbij krijg je in A New God ook een aantal nieuwe krachten die je meteen weer moet inzetten om verder te kunnen puzzelen. Zo kun je zelf een windhoos oproepen met de kracht van Ares en door barrières heen knallen met het schild van Aphrodite.

  De introductie van de nieuwe krachten geeft de puzzels een fris gevoel en zorgt er meteen voor dat de DLC een toffe toevoeging is, al mis je hier en daar het vechten en verkennen uit de hoofdgame wel. Verder is A New God nog steeds onderhevig aan dezelfde pijntjes die Immortals al had. Tijdens het puzzelen heb je nogal je hamer nog eens nodig, maar dit wapen is niet goed te richten. Tijdens gevechten is dat niet nodig, maar om een bal de juiste kant op te slingeren des te meer. Hierdoor zul je nogal eens gefrustreerd langer over een proef doen dan nodig is.

  Immortals: Fenyx Rising A New God DLC Review – Doet hopen op meer

  De A New God content is dan ook niet perfect, maar doet wel één ding goed: een hele berg aan uitdagende puzzels leveren. Het is de eerste van drie pakketten en deze alleen al houdt je ruim 10 uur bezig. Voor 15 euro kun je daar niet over klagen, maar toch was het leuk geweest als er meer nieuwe elementen in de wereld voorbij waren gekomen.

  Met nog twee pakketten op komst, waarvan de eerstvolgende, Myths from the East, een nieuwe mythologie aanboort, belooft Immortals veel, maar er is ook nog veel te doen. Hopelijk krijgt de nieuwe content meer balans tussen vechten en puzzelen met nieuwe omgevingen. Voor nu is dit zeker een aanrader voor fans van uitdagend puzzelwerk.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Uitdagende puzzels
  • Toffe nieuwe krachten
  • Ruim 10 uur extra gameplay
  • Mist wat aandacht voor gevechten
  • Je mount krijgt geen aandacht meer
  • Soms frustrerende momenten

  Immortals Fenyx Rising

  Verkijgbaar vanaf 3 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.