5 Gameseries die LucasArts terug moet brengen

Article
vrijdag, 05 februari 2021 om 5:00
lucasfilm games star warsf1610441096
Al ontzettend lang creëert LucasArts enorm veel gave spellen voor ons. Over de jaren zijn er niet alleen heel erg veel games uitgekomen, maar ook een hoop bedacht en gestopt. Een aantal van deze gameseries zouden wij graag terug tot leven zien komen. Dit zijn 5 series die Lucasfilm Games terug moet brengen.

Monkey Island

Tussen 1990 en 2009 kwamen er maar liefst vijf Monkey Island games uit, waarvan LucasArts de eerste vier ontwikkelde en uitgaf. De games deden het behoorlijk goed en waren ontzettend vermakelijk. In het spel speel jij als Guybrush Threepwood en beleef je geweldige avonturen in de Caraïben. Deze games zijn ondertussen een beetje verouderd en zullen voor velen van jullie niet geweldig meer zijn, daarom lijkt het ons een goed idee als LucasArts de gamereeks terug tot leven brengt.

The Force Unleashed

Hoewel de The Force Unleashed games volgens veel mensen ontzettend tegenvielen, valt er nog steeds niet te ontkennen dat er veel potentie in de games zit. Personages als Darth Vader en natuurlijk Galen Marek, ook wel Starkiller genoemd, zijn ontzettend populair onder de Star Wars fans. De games spelen zich af tussen het derde en vierde deel van Star Wars, waarvan we eigenlijk vrijwel niets te zien kregen. Ons lijkt het gaaf als deze games terugkomen en dit keer de potentie wel kunnen vervullen.
darth vader rogue onef1603707044

Grim Fandango

Grim Fandango was altijd al een tijdloos spel. De game kreeg in 2015 een remaster, waardoor het weer iets beter speelbaar werd, maar het geweldige verhaal en de uitdagende gameplay zorgen ervoor dat je de game hoe dan ook graag wilt spelen. Grim Fandango is een stukje gamecultuur dat je niet wilt missen en daarom hopen wij dat we dat ook deze serie nieuw leven in geblazen wordt. Nog een remaster is niet per se nodig, maar een tweede deel zouden wij absoluut geen nee tegen zeggen.

Full Throttle

Full Throttle is een typische LucasArts game. Het is een avontuurlijk spel, wat niet al te moeilijk is maar toch uitdagend. Ook bevat de game erg veel humor. Full Throttle kwam uit in 1995 en werd in de jaren daarna behoorlijk veel gespeeld. Hoewel de game ondertussen behoorlijk verouderd is, is het verhaal nog altijd het spelen waard. Hierom hopen wij dat LucasArts in de toekomst nog wat nieuws doet met deze game. Een remaster zou leuk zijn, maar iets heel nieuws ook.
ea star wars game gecancelled 145176

Project Ragtag

Project Ragtag zou volgens velen de allerbeste Star Wars game aller tijden moeten worden. In deze game zou je spelen als een premiejager en grote avonturen beleven. Volgens de ontwikkelaars, Electronic Arts, deed de game denken aan Uncharted. Uiteindelijk werd deze game niet uitgebracht, ook al was er al een groot deel af. Project Ragtag pastte niet in de zakelijke plannen van EA en de productie werd niet doorgezet. Nog altijd vinden wij dit ontzettend zonde, dus wij zouden het geweldig vinden als Ragtag afgemaakt zou worden.
Welke van deze gameseries zouden jullie graag terugzien? En waarom? Laat het ons weten met een reactie!