Huawei P Smart Plus Review - Voor eenieder die van selfies houdt

  Iedere smartphonegebruiker eist wel iets anders van zijn telefoon. Waar de een het liefst films wil kijken op de meest intense manier, geeft de ander een voorkeur aan een telefoon die het vak van het selfiemaken omarmt. Fans van dat laatste komen er in de Huawei P Smart Plus review achter of deze telefoon wat voor hen is.

  Huawei is de laatste jaren gegroeid van een kleine speler binnen de smartphonemarkt tot de op een na grootste producent van mobiele telefoons. Dat aandeel heeft het bedrijf voor een groot deel bij elkaar weten te rapen door mooie modellen aan te bieden voor een schappelijke prijs. Een goed recent voorbeeld daarvan is de Huawei P Smart. Een mooi design en degelijke prestaties in combinatie met een prijs onder de 200 euro is geen slechte deal.

  Maar voor de mensen die net iets meer power nodig hebben bij het dagelijks gebruik, kwam de P Smart net iets te kort. Precies voor die groep komt Huawei nu met een nieuwe grotere broer: de Huawei P Smart Plus. Met een adviesprijs van 349 euro betaal je nog steeds niet de hoofdprijs, maar haal je wel een zeer capabele telefoon in huis.

  Huawei P Smart Plus Review

  Een luxe ogende uitstraling

  Die indruk wordt meteen gewekt met de uitstraling van de P Smart Plus. De glazen voor- en achterkant tezamen met de aluminiumranden zorgen ervoor dat het toestel een premium uitstraling heeft en ook zo aanvoelt. Toch is de grootste eyecatcher het 6,3-inch scherm dat vrijwel randloos in het apparaat geplaatst is. Enkel de kleine rand onderaan het scherm en de inkeping bovenin zorgen ervoor dat je niet enkel tegen en scherm aankijkt.

  Origineel is dat design natuurlijk niet, gezien vrijwel alle recente telefoons de inkeping-trend afgekeken hebben van de iPhone X. Maar het blijft, zeker binnen dit prijspunt, een mooi scherm om tegenaan te kijken. Met een resolutie van 2240 bij 1080 pixels is het LCD-scherm bovendien scherp genoeg bij dagelijks gebruik en het is een normale resolutie binnen dit prijssegment.

  Aan de achterkant van het toestel is en vingerafdrukscanner te vinden die zijn werk goed doet. De scanner is netjes in het midden van het toestel gepositioneerd, zodat het relatief makkelijk is om je vinger op de scanner te leggen. Bovendien reageert de scanner snel, zodat het ontgrendelen van de smartphone niet te lang hoeft te duren.

  Huawei P Smart Plus Review

  Een telefoon gevuld met camera's

  De Huawei P Smart Plus oogt dus erg luxe, afgezien van een punt. Onderaan het toestel is helaas een micro USB-poort te vinden, in plaats van een nieuwe USB Type C-poort. Steeds meer goedkopere toestellen omarmen de nieuwe techniek en het is jammer om te zien dat Huawei hier wat steken laat vallen. Gelukkig is de hoofdtelefoonaansluiting wel van de partij, zodat je zonder problemen onderweg naar muziek kunt luisteren.

  Kijk je verder dan het scherm en de poorten, dan valt op dat de P Smart Plus zowel voor als achter twee camerasensoren heeft. Waar je het achterop moet doen met een zestien en twee megapixelsensor, wordt de inkeping op de voorkant ingevuld door een 24 en twee megapixelsensor. Daarmee focust de Huawei P Smart Plus zich volledig op de selfieliefhebbers en dat is terug te zien in de kwaliteit van de foto’s.

  De sensor aan de achterkant maakt namelijk weinig indrukwekkende foto’s. Ze zijn prima om even snel te delen in een Whatsapp-gesprek of te laten zien op je telefoon, maar professionele fotografen zullen niet warmlopen voor de fotokunsten van de smartphone. Selfies ogen daarentegen uiterst gedetailleerd en zijn daardoor een stuk bruikbaarder. Wie dus graag veel kiekjes van zijn of haar gezicht maakt, hoeft niet verder te zoeken.

  Huawei P Smart Plus Review

  Geen echte krachtpatser

  Het schieten van kiekjes is dus een gemixte ervaring en daarmee kan het dagelijkse gebruik van de P Smart Plus ook redelijk samengevat worden. De ARM Cortex A53 octa-core processor die onder de motorkap van de telefoon zit, wil nog wel eens stotteren als je hem flink aan het werk zet. Ondanks de 4GB aan werkgeheugen voelt de smartphone helaas niet zo ‘snappy’ als gewenst. De P Smart Plus is daardoor niet geschikt voor intensieve gebruikers.

  Zwaardere apps als Snapchat hebben een paar seconden nodig om goed en wel op te starten, maar ook apps als YouTube kunnen zo nu en dan wat haperen als je snel door de video’s heenscrollt. Vanzelfsprekend is de P Smart Plus nooit zo snel als de huidige vlaggenschepen, maar er zijn andere telefoon binnen dit prijssegment die beter presteren. De enkele speaker onderop het toestel klinkt bovendien wat blikkerig, waardoor mediaconsumptie vrij middelmatig is.

  Gebruik je de telefoon alleen voor wat simpelere taken als chatten en wat browsen op het internet, dan is het nieuwe toestel van Huawei een wel prima keuze voor eenieder die niet te duur uit wil zijn en toch een luxe ogend toestel in handen wil hebben. Tel daarbij op dat je, dankzij de zuinige processor, tot wel twee dagen kun doen met de 3340 mAh accu en je hebt een prima mid-range toestel in handen.

  Huawei P Smart Plus Review

  Huawei P Smart Plus Review - Een goede keuze voor de juiste gebruiker

  Denk dus voor je tot de aanschaf overgaat, over wat je van plan bent om met jouw nieuwe telefoon te doen. Is het kijken van video’s, Facebooken en het spelen van games op je telefoon jouw voornaamste bezigheid, dan kun je beter verder kijken dankzij de gebrekkige speaker en de stotterende processor bij zware klussen. Hou je vooral van het delen van selfies met iedereen, dan kun je de telefoon zonder problemen in je broekzak stoppen. Voor de juiste persoon is de Huawei P Smart Plus de telefoon die de leegte in hun leven op kan vullen.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Luxe uitstraling door gebruikte materialen
  • Een groot scherm met kleine inkeping
  • Uitstekende batterijprestaties
  • Camera's leveren wisselvallig resultaat
  • Processor presteert niet altijd naar wens

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.