Asus Zenfone Max Pro Review - Veel power voor een lage prijs

  Whatsappen, mail checken, video's kijken, we doen dagelijks genoeg op onze smartphone. Precies om die reden willen we natuurlijk allemaal een capabel apparaat in onze broekzak hebben. ASUS komt nu met de ZenFone Max Pro, een toestel dat voor een mooie prijs veel weet te bieden. De ASUS ZenFone Max Pro review vertelt je alles wat je moet weten.

  Telefoons zijn er in alle soorten en maten. En tegenwoordig heb je er bijna een tweede hypotheek bij nodig om er eentje aan te kunnen schaffen. Gelukkig hebben fabrikanten dat ook door en is er steeds meer keuze binnen de lagere prijsklassen. Waar je vroeger nog concessies moest maken om een smartphone met een leuk prijsje te kunnen kiezen, doen de toestellen met een lager prijskaartje tegenwoordig niet onder voor hun duurdere broers.

  asus zenfone max pro review

  Een behuizing van aluminium en plastic

  Een van die toestellen is de Asus Zenfone Max Pro. Met een adviesprijs van 250 euro weet het toetsel verdomd veel hokjes af te vinken, zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt. Met een grote batterij, dubbele camera en lang scherm heeft de Zenfone Max Pro een aantal mooie specificaties op papier, al is het apparaat niet perfect.

  De eerste indruk met het toestel is oké. Het uiterlijk van de Zenfone is niet heel origineel, maar klaart de klus. De achterkant is bedekt met aluminium en plastic randen voor het bereik van de antenne. Onder op het toestel is de enkele speaker van de telefoon te vinden, samen met de USB-oplaadpoort en de hoofdtelefooningang. Bedrade koptelefoons kunnen dus gewoon gebruikt worden met de Zenfone Max Pro.

  Draai je de telefoon om, dan word je verwelkomd door het 5,99 inch 18:9-beeldscherm. Het is een recente trend om een langer scherm in je telefoon te verwerken en ook Asus doet gezellig mee. Hoewel er aan de boven- en onderkant nog wel vrij grote randen terug te vinden zijn, oogt het scherm verder mooi. De Full HD-resolutie is scherp genoeg voor een toestel van dit formaat en ook de contrastwaarden zijn prima in orde.

  asus zenfone max pro review

  Uren plezier dankzij de gigantische accu

  Kleuren ogen niet zo levendig als bij een OLED-display, maar voor een LCD-scherm oogt het beeld van de Zenfone Max Pro prima. Daarbij is de helderheid van het scherm dik in orde, zodat je ook in de zon rustig kunt zien wat je aan het doen bent op je telefoon. Je kunt sowieso lang aan de bak met de nieuwe smartphone van ASUS, want mede dankzij de accu van maar liefst 5000 mAh. In de praktijk leidt dat ertoe dat je bij normaal gebruik makkelijk twee dagen kunt doen met een acculading.

  En dat is vele malen beter dan de meeste andere toestellen die je vandaag de dag terugvindt op de telefoonmarkt. De accu van de Zenfone Max Pro is dan ook zeker een van de grootste pluspunten. Maar die goede prestaties krijg je natuurlijk niet alleen met een goede accu. Ook op het gebied van hardware krijg je voor de prijs namelijk prima prestaties terug.

  Onder de spreekwoordelijke motorkap zit namelijk een Snapdragon 636 processor verstopt, die met acht kernen alle taken die je je kunt bedenken zonder problemen uitvoert. In combinatie met 4 GB RAM-geheugen zal je als gebruiker geen problemen hebben met het gebruik van de dagelijkse digitale bezigheden. Van het kijken naar Netflix tot het spelen van een spelletje onderweg, niets is te gek voor de Zenfone Max Pro.

  asus zenfone max pro review

  De camera kan beter

  Tezamen met 64GB opslaggeheugen heb je als gebruiker in ieder geval niets te klagen. En raakt je opslag toch op, dan kun je met een micro SD-kaart zorgen voor nóg meer ruimte. Bijvoorbeeld als je al je gemaakte foto’s en video’s kwijt wilt op je telefoon. Met de twee camera’s achterop het toestel kun je namelijk flink aan de slag gaan.

  Die tweede sensor is aanwezig om de inmiddels bekende potrait-modus te creëren, waarbij de achtergrond op de foto netjes wazig wordt gemaakt. Leuk op papier, maar in de praktijk maak je hier verder niet veel gebruik van. De kwaliteit van de foto’s die je maakt met de 16 megapixel hoofdsensor zijn oké, maar op dit front doet de Zenfone niets baanbrekends. Het zijn leuke foto’s om snel even te delen via de sociale media, maar echte fotografen kunnen beter verder kijken.

  Daarbij is de software voor de camera alle behalve perfect. Instellingen zitten verstopt en het oogt allemaal niet zo overzichtelijk als gewenst. Op dit front kan ASUS zeker nog het een en ander verbeteren. Gelukkig is de verdere software-ervaring helemaal prima, mede doordat ASUS speciaal voor het toestel een zogenoemde ‘kale’-versie van Android meelevert. Geen haken en ogen, maar gewoon Android zoals Google het ontworpen heeft en dat maakt het dagelijks gebruik erg prettig.

  asus zenfone max pro review

  Op sommige fronten wat achterhaald

  Een heleboel pluspunten dus, maar helaas is geen enkel toestel perfect en ook de Zenfone Max Pro heeft een paar puntjes van aandacht. Allereerst is de oplaadpoort nog een, inmiddels toch wel verouderde, micro USB-poort. Veel nieuwe toestellen maken gebruik van de nieuwe USB-C standaard en het is jammer dat ASUS niet ook voor deze optie is gegaan bij dit toestel.

  Bijkomend nadeel van die USB-poort is het ontbreken van snelladen, waardoor het tot wel drie uur kan duren om het toestel helemaal op te laden. Was dat een paar jaar geleden nog normaal, tegenwoordig hebben de meeste telefoons wel ondersteuning voor een vorm van quick charge. Zeker met zo’n grote accu was ondersteuning hiervoor erg welkom geweest.

  Verder zijn het gelukkig enkel kleine struikelpuntjes die het melden waard zijn. Zo is de vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel wat ongemakkelijk in het gebruik. Het ontgrendelen met de scanner duurt vaak even en ook worden vingers niet altijd helemaal lekker geregistreerd. Vergeleken met de concurrentie presteert hij helaas ondermaats.

  asus zenfone max pro review

  ASUS Zenfone Max Pro Review - Een goedkope alleskunner

  Zorgen die minpunten ervoor dat de ASUS Zenfone Max Pro niet lekker aanvoelt tijdens het dagelijkse gebruik? Nee zeker niet, maar als een toestel veel dingen goed weet te doen, vallen de minpunten des te meer op. De gigantische accu in combinatie met een capabele processor zorgen voor prima prestaties en samen met de simpele software betekent dat een heerlijke gebruikservaring.

  Voor 250 euro haal je een mooi toestel in huis dat al jouw dagelijkse taken zonder problemen uitvoert. De camera maakt misschien niet de beste kiekjes en ook het ontbreken van snelladen is een gemis, maar onderaan de streep kun je voor de prijs moeilijk een betere deal in huis halen. Een alleskunner voor een fractie van de prijs van de grote jongens, wie wil dat nou niet?!

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Goede prestaties voor de prijs
  • Voldoende opslagruimte
  • Gigantische accu
  • Mooi 18:9-display
  • Camera valt tegen
  • Ontbreken van snelladen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.