Top 10 tofste game companions - Samen sta je sterk

  Of je nou moet overleven in een wereld vol met monsters of samen de strijd aangaat met een leger van vijanden, het is altijd leuker als je jouw avonturen kunt delen met een ander. Teamwork is soms cruciaal. In de top 10 tofste game companions sommen we de vetste samenwerkingen voor je op!

  10. Dogmeat (Fallout 4)

  Een vriend kan je in alle soorten of maten hebben. In Fallout 4 is het de Duitse herdershond Dogmeat die je gezelschap houdt tijdens de vele uren die je ronddwaalt door de verwoeste landschappen van Boston. De hond is niet alleen een lieve gezelschapspartner, maar hij kan je ook daadwerkelijk goed helpen tijdens jouw avonturen.

  Zijn reukvermogen is uiterst accuraat en het vinden van voorwerpen of mensen is daardoor een peulenschil. Maar ook tijdens een gevecht kan de herdershond een flinke tik uitdelen, waardoor Dogmeat een uitstekende compagnon is om Boston mee verkennen.

  9. Trico (The Last Guardian)

  In The Last Guardian creëer je als klein jongetje al vroeg in de game een hechte band met Trico, een gigantisch beest dat het best omschreven kan worden als een kruising tussen een hond, een cat en een vogel. In een prachtig avontuur dat volgt probeer je het schepsel te beschermen tegen de mysterieuze gemaskerde ridders en groei je steeds dichter naar het beest toe.

  The Last Guardian is een prachtig voorbeeld dat games gezien kunnen worden als kunst. De magische wereld slokt je vanaf het eerste moment op en de vriendschap die ontstaat tussen Trico en de jongen weet je te raken. Een verdiende plek in de lijst dus voor deze gigantische redder in nood.

  8. Elizabeth (BioShock Infinite)

  Irrational Games is bekend om haar geroemde BioShock-games, waarin je naar utopische locaties afreist om er achter te komen dat het leven daar toch niet zo perfect is als gehoopt. Zo ook in BioShock Infinite, waar je afreist naar de stad in de wolken: Columbia. Aldaar moet je een dame met de naam Elizabeth opzoeken en meenemen naar beneden, om zo jouw gokschulden kwijtgescholden te krijgen.

  Alles loopt alleen niet helemaal zoals gepland en als snel raak je betrokken bij een een groot complot en wordt jouw band met Elizabeth opeens heel close. Zo close, dat je in de vele vuurgevechten in de game hulp van haar krijgt en ze stukje bij beetje haar geheim met je deelt. BioShock Inifinite is een bombastisch avontuur waarbij de band tussen hoofdpersoon Booker de Witt en Elizabeth de show steelt.

  7. BT-7274 (Titanfall 2)

  Respawn Entertainment heeft met haar Titanfall-games het shootergenre wederom op de kaart gezet. Waar het eerste deel de focus volledig op de multiplayer gericht had, heeft Titanfall 2 ook een actievolle singleplayer. Hierin ga je als soldaat Jack Cooper samen met jouw Titan op pad om de vijandige groepering IMC van de kaart te vegen. De Titan, die BT genoemd wordt, creëert al snel een band met Cooper en hun chemie spat van het scherm.

  Waar Cooper entousiast en sarcastisch is, reageert BT calm en zakelijk. Het is een leuke toevoeging aan een verder actiegeoriënteerde singleplayer, waardoor de band tussen de twee alleen nog maar meer opvalt. Een diepgaand verhaal heeft Titanfall 2 misschien niet, maar de avonturen van Jack en zijn mechanische vriend blijven je zeker bij.

  6. Clementine (The Walking Dead)

  The Walking Dead is de laatste jaren enorm aan populariteit toegenomen en dat heeft ervoor gezorgd dat je de serie tegenwoordig in allerlei vormen is verschenen. Zo is er ook een gameserie die je onder dezelfde noemer als overlevende laat rondzwerven. Telltale is een meester op het gebied van verhaalvertelling en dat is in The Walking Dead niet anders. In het eerste seizoen speel je als het personage Lee en kom je al snel de jonge Clementine tegen.

  Haar ouders waren op het moment van de uitbraak niet thuis en Lee besluit om over het meisje te waken. Maar dat eens zo schattige meisje bewijst zich gaandeweg het verhaal als een betrouwbare bondgenoot. De climax wordt bereikt aan het einde van het eerste seizoen, wanneer Clementine voor een zware keuze wordt gezet. De relatie die Clementine en Lee opbouwen is er eentje die je niet snel meer zal vergeten.

  5. Claptrap (Borderlands)

  Wie een beetje bekend is met de Borderlands-reeks, weet dat de serie over de top wapens en knettergekke vijanden hoog in het lijstje heeft staan. Maar ook op het gebied van bondgenoten heb je meer dan genoeg keuze. Toch springt er een individu tussenuit en dat is Claptrap. Deze behulpzame robot is gaandeweg het gezicht van de shooterreeks geworden en dat is niet zonder reden.

  De vrolijke mechanische vriend begroet je aan het begin van het eerste deel en ook verder in de game word je meerdere keren door Claptrap geassisteerd. De wereld van Borderlands is er eentje met meer dan genoeg gevaren, maar Claptrap is de zonnestraal in een zee van duisternis. Koester de band met de robot dan ook, voor het einde nabij is.

  4. Ellie (The Last of Us)

  Ontwikkelaar Naughty Dog is bekend geworden mede door het succes van games als Crash Bandicoot en Uncharted. Toch is er een game die er binnen dit rijtje tussenuit springen en dat is The Last of Us. In deze actiegame kruip je in de huid van de koppige Joel, die de taak krijgt om een meisje (Ellie) van de ene kant van het land naar de andere kant te smokkelen.

  Dat lijkt niet zo moeilijk, maar weet wel dat de hele wereld een slagveld is geworden door het uitbreken van een virus. Hierdoor veranderen geïnfecteerde mensen vroeg of laat in angstaanjagende monsters. Ellie en Joel groeien gaandeweg de reis steeds dichter naar elkaar toe en beginnen elkaar steeds beter te kennen.

  The Last of Us is een achtbaanrit van formaat, waarbij de verhaalvertelling subliem is. De band tussen Ellie en Joel wordt prachtig op beeld gebracht en vanaf de eerste minuut wil je weten hoe het met het tweetal afloopt. Een goed voorbeeld van een ijzersterk team.

  3. Yoshi (Super Mario Bros)

  Wie kent hem niet? De iconische loodgieter die in menig game van uitgever Nintendo rondspringt: Mario. De goedgemutste snordragende held weet zich uit de meest benarde situaties te bevrijden, maar soms heeft hij toch wat hulp nodig bij het verslaan van zijn vijanden. En daar komt Yoshi om de hoek kijken, een trouw beestje dat zonder te aarzelen zijn hulp aanbiedt.

  Met wat hulp van Yoshi kan Mario dikwijls gebieden bereiken die voorheen ontoegankelijk waren. Of denk aan vijanden die het plots een stuk moelijker krijgenals zij oog in oog staan met het duo. Mario's broer Luigi is zeker een goede kameraad van de loodgieter, maar niemand is zo layaal als de groen met witte Yoshi. Let's a go!

  2. Cortana (Halo)

  Iedereen met een Xbox thuis heeft op zijn minst wel eens gehoord van de groen gepantserde Master Chief. de supersoldaat maakt het de vijandige Covenant game na game reuze lastig, tot groot genoegen van de fans van de serie. Maar hij vecht niet alleen, want naast zijn spreekwoordelijke zijde vinden we de uiterst charmante AI Cortana.

  Deze jongedame is niet alleen een digitale vriendin voor Master Chief, maar ze begeleidt hem ook tijdens de vele gevechten die hij voert. Het hacken van terminals of deuren is geen probleem en ook het in de gaten houden van de radars doet ze zonder problemen. Precies om die reden is Cortana de bondgenoot die je je altijd al had gewenst.

  1. Atreus (God of War)

  De nummer een vinden we terug in een recente titel. Begin dit jaar kwam ontwikkelaar Santa Monica met een gloednieuwe God of War game, waarin de band tussen Kratos en zijn zoontje Atreus centraal staat. De wereld waarin ze leven begint zich steeds meer tegen hen te werken en daar moet het tweetal zich zonder pardon aan aanpassen. Gaandeweg het verhaal groeien vader en zoon steeds dichter naar elkaar toe en bewijst Atreus zich steeds meer als een waardige vechtersbaas.

  Tijdens de vele gevechten helpt hij geregeld een handje mee en weet hij Kratos meermaals te redden van de ondergang. De prachtige manier waarop dit in beeld gebracht wordt en de intrigerende manier waarop het verhaal verteld wordt, zorgt ervoor dat Atreus de tofste companion is die je op dit moment in gamingland rond hebt lopen.

  Game companions - Welke samenwerking vind jij het vetst?

  Zoals je kunt lezen zijn er genoeg games waarin meerdere karakters uiterst zorgvuldig met elkaar samenwerken. Welke kompaan in een game is jou het meest bijgebleven? Of mis je nog een naam in de lijst? Laat het zeker weten in de reacties hieronder!

  Fallout 4 VR

  Verkijgbaar vanaf 12 december 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.