Gametab-One - Een 'net niet' product Review

Review
door Joep
woensdag, 28 mei 2014 om 15:25
xgn google image
Handhelds en tablets zijn tegenwoordig blijvend populair daarvan verschijnen er steeds meer op de markt. . Bij sommige games is het probleem op dit soort platformen dat de besturing via het het scherm gaat en dit allerminst praktisch is. Met Gametab-One van Big Ben moet je kunnen genieten van Android spellen met het fysieke gemak van een handheld.
Wanneer je de Gametab-One koop krijg je eigenlijk twee onderdelen. Ten eerste krijg je natuurlijk de tablet en daar bovenop krijg je ook nog een fysieke controller. Deze controller is van de bovenkant open zodat je hier je tablet ten alle tijden in kan schrijven.

Introductie Gametab-One

Net als een controller van een Xbox of PlayStation kent de Gametab-One dezelfde knoppen en triggers die je ook vindt op een normale controller. Je kun met de Gametab-One zowel gamen, als zaken doen die je op een reguliere tablet ook kan. Levert de Gametab-One het beste van twee werelden en is hij de volle 229 euro waard?
Game-tab One 1

De inschuif-controller

Waardoor de Gametab-One opvalt is natuurlijk door de controller waarin jij de tablet kan schuiven. Deze kent een aantal positieve punten, maar zeker ook een aantal punten waarop hij het laat liggen.
Wanneer je de tablet niet in de controller hebt geschoven voelt deze heel erg kwetsbaar en goedkoop aan. Dit komt door het onderste gedeelte van de controller dat de twee helften aan elkaar koppelt. In de onderkant van de controller zit namelijk geen versteviging en dit had wel gemoeten.

Gametab-One heeft matige knoppen en triggers

Ook wanneer je naar de knoppen kijkt, laat de Gametab-One het enorm liggen. Zo lijkt het alsof iemand er al een zoet drankje overheen heeft laten vallen waardoor de triggers enorm plakkerig zijn. Wanneer je ze indrukt duurt het even voordat ze weer terug zijn op de oude plaats. Iets dat een doodzonde is bij triggers, want die moeten soepel en snel terugglijden naar hun oude positie.
Ook de knoppen zijn matig. Die zitten net iets te ver in het frame van de controller verzonken waardoor ze moeilijk in te drukken zijn. Bij een controller heb je het liefst dat deze een fatsoenlijke hoogte hebben, zodat je deze op een fatsoenlijk manier kunt indrukken. Nu gaat dat bij de Gametab-One niet zo soepel als gehoopt.
Gametab-One triggers

Stel zelf je knoppen in

Wat deze knoppen wel hebben is dat je ze in kunt stellen naar de door jou gewenste functionaliteit bij een spel. Dit instellen werkt soepel en de je hebt de mogelijkheid om de voorkeursfunctie op te slaan. Zodat je dit niet elke keer opnieuw hoeft in te stellen. Dit instellen gaat heel simpel door in een scherm de functionaliteit naar de gewenste knop te slepen.
De joysticks doen het daarentegen wel goed. Die hebben een fijne ligging en ook de vormgeving van de knuppeltjes zijn enorm fijn. Zo heeft de bovenkant hiervan twee kuiltjes, zodat je hier met je duimen in blijft. Bij een bolle joystick kan je hier nog weleens vanaf glijden.

De tablet

De tablet heeft een scherm van 7 inch met een resolutie van 1024x600 pixels. Dit is een resolutie die voor een gaming tablet wel iets hoger mag. Zo heeft de 7 inch Samsung Galaxy Tab 4 een resolutie van 1280x800 en deze tablet zit qua prijs onder de Gametab-One. Buiten deze vergelijking is het aantal pixels dat de Gametab-One heeft simpelweg te weinig.
Qua hardware onder de motorkap van de tablet zit het wel goed. Zo reageert het apparaat snel en was er slechts in enkele gevallen sprake van een lichte hapering. Ondanks je dergelijke souplese van een gaming tablet mag verwachten, is dit toch zeker een van de pluspunten. Wanneer een hapering veelvuldig voorkomt is dit namelijk een doodzonde.Gametab-One

Goede batterij en matige camera

Hetgeen wat opvalt bij de tablet is de levensduur van de 4000mAh batterij. Deze gaat met al het gemak van de wereld twaalf uur mee en dit is dan ook een must voor een tablet waarop je wilt gamen. Zo gaat het apparaat met gemiddeld gebruik makkelijk een paar dagen mee.
De tablet kent nog een camera aan de achterkant van 0,2 megapixel, terwijl de camera aan de voorkant een 0,3 megapixels telt. Ondanks dat dit een tablet is waar je spelletjes op speelt ,zitten er bijzonder karige camera's in. Er hadden best iets betere camera’s in mogen zitten. Zeker anno 2014.
Wel is het geheugen van de de tablet met een MircoSD-kaart te vergroten. Er zit standaard een geheugen van 16GB in dat met het toevoegen van een simpel kaartje makkelijk te verdubbelen is. 16GB is niet weinig, al kun je hier geen enorme hoeveelheid data op kwijt.
Verder zit er bovenin een HDMI-output waarmee je 1080p video op een extern beeldscherm kan toveren.
Gametab-One close

Is het de moeite waard?

Ondanks de negatieve punten is de Gametab-One toch een leuk ding. Het is leuk om op te gamen, de gadget ligt lekker in de hand en heeft meer mogelijkheden dan alleen het spelen van games. Je merkt alleen wel snel dat het leuk is om eventjes mee te spelen, waarna je toch het liefst teruggaat naar het spelen van spellen op een ander platform.
Het is nou ook niet dat je voor 229 euro een koopje hebt. Voor dit geld kun je beter een andere tablet kopen of een PlayStation Vita of een Nintendo 3DS. Al met al is de Gametab-One een ‘net niet’ gevalletje.
Cijfer: 5