Evolve DLC Review - Een welkome frisse wind

  De eerste weken hebben we ons prima vermaakt met de Hunters en Monsters die in Evolve zaten, maar langzaam maar zeker werd het tijd voor wat vernieuwing. De eerste grote uitbreiding voor Evolve komt dan ook als geroepen, maar voegen de nieuwe personages genoeg toe? Dat lees je in deze Evolve DLC review.

  Hoewel we erg te spreken waren over Evolve (zoals je in onze recensie kunt lezen), bekroop ons al relatief snel het gevoel dat het assortiment met Hunters en Monsters wel aan de kleine kant was voor een game die puur en alleen op de multiplayer leunt.

  Evolve DLC review

  Tijd voor iets nieuws

  Dat was ook te merken aan de spelersaantallen. Al na een paar weken zag je dat mensen minder mensen aan de slag gingen met Evolve, en dat kan zomaar eens liggen aan dit gebrek aan variatie. Ongeacht welke klasse je favoriet is, met deze uitbreiding kun je eindelijk met nieuwe content aan de slag.

  Iedere Hunter klasse (Assault, Trapper, Medic en Support) hebben allemaal één extra personage erbij gekregen, en daar springen er twee uit die erg interessante vaardigheden hebben: de Medic en Trapper.

  De nieuwe Medic heeft een duidelijke fascinatie voor insecten, wat je niet alleen aan zijn vliegenhoofd maar vooral aan zijn powers kunt zien. Zijn primaire wapen is een Leech Gun, waarmee je jouw healing burst ability sneller laat afkoelen zolang je maar schade aanricht aan het monster.

  Evolve DLC review

  Vleermuis roofvogel

  Dit komt enorm goed van pas als je tijdens een hevige strijd snel je teamgenoten moet healen, en anders kun je daar altijd nog je drone gebruiken. Deze kleine vlieg kun je naar een van je teammaten sturen (die hulp het hardst nodig heeft), zodat hij een tijdje automatisch geheald wordt door dit beestje. Handig als jij ook wilt schieten en niet constant met je healing powers in de weer wilt zijn.

  Met deze Medic hebben we dan ook het meest gespeeld, al staat de nieuwe Trapper op een mooie tweede plaats. Deze Trapper spoort het monster op met een vleermuis, die als een roofvogel op zijn arm zit. Daarnaast kan hij het monster vertragen met zijn secundaire geweer en heeft zijn (supergave) geweer een oplaadmodus waarmee je dwars door het pantser van het monster heen schiet.

  Ook de nieuwe Assault- en Support Hunters zijn leuke toevoegingen, maar doen jammer genoeg eigenlijk hetzelfde wat andere Hunters al deden. Dat is jammer, want vooral de nieuwe Medic moedigt een nieuwe manier van spelen aan, zodat het ook leuk is om regelmatig tussen verschillende Medic karakters te wisselen.

  Evolve DLC review

  Rollen met Behemoth

  Gelukkig maar dat het nieuwe monster, de Behemoth, dit ook doet en een waardevolle toevoeging is aan de collectie van drie wezens die voorheen in Evolve zaten. Dit is vooral te danken aan de gave moves van dit monster, dat puur gemaakt is om enorme hoeveelheden schade aan te richten in zo min mogelijk tijd.

  Het minpunt? Deze kolos kan niet rennen, wat hem een stuk makkelijker vindbaar maakt dan bijvoorbeeld de Wraith of Kraken. Wel kan hij zich als een Goron uit Zelda oprollen en vooruit rollen, en hebben zijn krachten allemaal te maken met lava en vuur. Daarnaast gebruikt de Behemoth zijn lange tong om beesten (of Hunters) vanaf grote afstanden naar zich toe te trekken.

  Met de content is dus weinig mis, het enige probleem dat we hebben met deze uitbreiding is echter het prijskaartje dat er aan hangt. Zonder de zogenaamde Hunting Pass zul je de Hunters namelijk alle vier tegelijk voor 19,99 of afzonderlijk voor 7,49 aan moeten schaffen, een prijs die wat ons betreft wel aan de hoge kant is.

  Evolve DLC review

  Prijskaartjes

  Bovendien is het monster niet inbegrepen bij deze 19,99. Als je de season pass nog niet in huis had, zul je je dus goed af moeten vragen of de prijs voor al deze content het aanschaffen waard is.

  Als je nog steeds dagelijks bezig bent met Evolve is het een uitstekende manier om wat nieuws te beleven, maar als je eigenlijk al uitgekeken was op dit kat en muis spel, zal het een lastige keuze worden of dit genoeg is om je te laten betalen voor een game die je eigenlijk al weer in de kast had gelegd.

  Evolve DLC review

  Evolve DLC review: is het genoeg?

  Wij hebben ons prima vermaakt met de nieuwe Hunters (Medic en Trapper in het bijzonder) en vooral met het monster, maar of het genoeg is om de online community van Evolve wat nieuw leven in te blazen zal even afwachten worden. Daarnaast is het jammer dat zowel de Assault als Support Hunters weinig nieuws met zich meebrengen.

  Zonder season pass op zak ligt de prijs bovendien wel erg hoog, en wij kunnen ons dan ook lastig voorstellen dat spelers die al uitgekeken waren op Evolve dit bedrag over hebben voor nieuwe content. Terwijl het terugkeren van deze spelers eigenlijk het voornaamste is wat deze langzaam wegkwijnende multiplayergame nodig heeft.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Medic en Trapper krijgen toffe nieuwe Hunters
  • Behemoth moedigt andere strategie aan
  • Eindelijk wat nieuwe content voor Evolve
  • Nieuwe Assault en Support niet erg interessant
  • Hoge prijs zonder season pass

  Evolve

  Verkijgbaar vanaf 10 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.