GTA 5 PC release - Wat zijn de verschillen met de console versie?

Article
maandag, 13 april 2015 om 17:50
xgn google image
GTA 5 komt eindelijk naar de PC, maar maakt Rockstar Games na het lange wachten de verwachtingen waar? Wat zijn de nieuwe functies van de GTA 5 PC versie? En wat is er nog meer anders behalve de toevoeging van een muis en een toetsenbord? Deze brandende vragen worden in deze GTA 5 special beantwoord.

Graphics die van je beeldscherm(en) afspatten

De GTA 5 PC versie draait op 1080p en 60 frames per second. Maar dit is niet alles, Rockstar legt de lat nog hoger met een mogelijkheid voor een resolutie van niet 1K, niet 2K, en ook niet 3K, maar wel met maar liefst 4K én een ondersteuning om op drie schermen te spelen.
En dan is er ook nog eens ondersteuning voor NVIDIA’s 3D vision, die ook beschikbaar is op drie monitoren. 3D op drie schermen tegelijk, wat wil een Grand Theft Auto fan nog meer?!
Er is dan ook geen twijfel dat de GTA 5 PC versie de best uitziende versie tot nu toe gaat worden in de serie. Dit bewijst ook de bovenstaande video ook waarin de PC versie wordt vergeleken met de console versie.
70026

Rockstar Editor

Nieuw in de GTA 5 PC versie is de Rockstar Editor, die niet beschikbaar is voor de console versies. Een suite van tools die spelers mogelijkheden geven om hun eigen video’s te creëren en te bewerken. En het mooie hiervan is dat je deze daarna direct kunt delen via YouTube of een andere social media kanaal. De optie is beschikbaar in Grand Theft Auto 5 en GTA Online.
Met Rockstar Editor kun je binnen en buiten een missie beelden opnemen door een eenvoudige druk op de knop. Daarnaast is het mogelijk om de laatste recente momenten van een gameplay te gebruiken.
Met de bewerkingsoptie heb je verschillende mogelijkheden om je eigen video samen te stellen. Zou kunnen er verschillende fragmenten achter elkaar worden geplakt, teksten worden toegevoegd en nog veel meer. Om zo je eigen toffe video samen te stellen.
70027

Nieuwe klassiekers

Een belangrijk onderdeel in de Grand Theft Auto serie is muziek. Vele klassiekers zijn herboren in Grand Theft Auto of zijn een klassieker geworden door het spel. Er is niet veel nieuwe exclusieve content voor de GTA 5 PC versie, maar er wordt wel een nieuw radiostation toegevoegd aan de PC versie. Daarnaast kunnen spelers aangepaste soundtracks maken met muziek van hun harde schijf.
70028

Karakters importeren

Iedereen die al over een karakter beschikt in GTA 5 Online kan deze overzetten naar de PC versie van GTA 5. Het is belangrijk om hierbij te vermelden dat dit maar één keer mogelijk is, en er is dan ook geen weg terug. Als je ervoor kiest om alles naar de PC te verplaatsen, dan wordt dit het platform waarop je vooruitgang effect heeft.
70029

Mods, Mods en nog meer Mods

Niet geheel nieuwe voor GTA 5, maar met de komst van een GTA 5 PC versie zullen het er nog meer worden: mods! Een modificatie of mod is een aanpassing van de oorspronkelijke set-up van een spel naar een aangepaste versie volgens de wensen van een speler.
PC games en mods staan zowat gelijk aan elkaar. Gekke aanpassingen aan het spel hebben we al eerder mogen zien in GTA 5. Zo werd op de console versie al het water uit de game verwijderd of werd juist alles overspoeld met water, door een tsunami mod. En met de komst van de PC versie zal het aantal mods zeer waarschijnlijk flink toenemen.
70030

Specificaties voor dit juweeltje

Om de GTA 5 PC versie met al haar nieuwe functies te kunnen spelen zul je wel over een aardige PC moeten beschikken. Hieronder vind je de minimale specificaties waarover je PC moet beschikken om het spel te kunnen spelen. Wil je echt optimaal kunnen genieten van GTA 5 op de PC dan ligt de lat nog hoger. Ook deze specificaties hebben we voor je op een rijtje gezet.
Minimale specificaties:
  • OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2 (NVIDIA videokaart aangeraden als je Vista OS gebruikt)
  • Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPU's) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPU's) @ 2.5GHz
  • Memory: 4GB
  • Video Card: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
  • Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
  • HDD Space: 65GB
  • DVD Drive
Aangeraden specificaties:
  • OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
  • Processor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
  • Memory: 8GB
  • Video Card: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
  • Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
  • HDD Space: 65GB
  • DVD Drive
De langverwacht release van Grand Theft Auto 5 voor de PC is morgen op 14 april 2015.

Populair Nieuws