5 Quantum Break gameplay elementen op een rijtje!

  Time Vision, Time Stop, Time Blast: met deze krachten ben jij de tijd meester in Quantum Break. Door ze strategisch in te zetten ben jij menig vijand te slim af. Maar toffe time powers is niet het enige wat Remedy’s nieuwste shooter ons te bieden heeft. Wat maakt de Quantum Break gameplay nu zo uniek? Dat lees je hier!

  5. Puzzels

  Tijdens het spelen van Quantum Break ben je zeker niet alleen bezig met het beschieten van vijanden. Je moet namelijk naar je objective toe, wat niet altijd makkelijk is aangezien zo’n beetje de gehele stad zich in lockdown modus bevindt of verwoest is. Daardoor moet je gebruik maken van creatieve manieren om verder te komen: klimmen, springen, rennen en de tijd terugdraaien.

  Je gebruikt je time powers namelijk niet slechts tijdens gevechten: ze spelen ook een grote rol in het oplossen van de verschillende puzzels die je tegenkomt in Quantum Break. Neem bijvoorbeeld een doorgang die is ingestort, waardoor het onmogelijk is om verder te komen: dan moet je ten eerste de tijd terugdraaien, zodat de doorgang er weer is. Maar pas op, want wanneer je de tijd terugdraait, is het effect hiervan slechts tijdelijk: het is dus mogelijk dat de doorgang weer instort nét op het moment dat jij eronder staat. Om dit tegen te gaan kan je gebruik maken van andere time powers, zoals Time Stop of Time Dash.

  Het gebruik maken van time powers en het combineren van deze krachten geeft een uniek element aan de puzzels. Je moet namelijk goed nadenken welke krachten het best passen bij de blokkade op jouw pad. Daardoor zijn de puzzels in Quantum Break zeer vermakelijk.

  4. Cast

  Laat het ten eerste gezegd worden dat Quantum Break er grafisch prachtig uitziet. De personages lijken levensecht en dat maakt het bewonderen van de sterke cast des te leuker. Deze cast speelt ook een rol in de televisieserie, maar dezelfde acteurs zijn gebruikt in de game zelf.

  De cast van Quantum Break bestaat onder andere uit:

  • Shawn Ashmore (als hoofdpersonage Jack Joyce)
  • Dominic Monaghan (als Jack’s broer Will)
  • Aidan Gillen (als antagonist Paul Serene)
  • Lance Reddick (als Martin Hatch)
  • Marshall Allman (als Charlie Wincott)
  • Patrick Heusinger (als Liam Burke)
  • Mimi Michaels (als Fiona Miller)
  • Amelia Rose Blaire (als Amy Ferraro)

  Benieuwd waar deze acteurs onder andere in te zien zijn? Wij hebben een overzicht gemaakt met de Quantum Break cast en waar we deze van kennen. Zo is Shawn Ashmore onder andere te zien in de X-Men films en kennen we Dominic Monaghan bijvoorbeeld als Charlie uit de televisieserie Lost of als Merry uit de The Lord Of The Rings films!

  3. Time powers

  De verschillende time powers waar je als speler mee aan de slag kan, maken de Quantum Break gameplay echt tof. Spelen met de tijd zelf, wie wil dat nou niet? Zo kan je bijvoorbeeld de tijd stilzetten, terugdraaien of gebruiken als explosief projectiel dat je op vijanden kan afvuren!

  In de game beschik je over de volgende time powers:

  • Time Vision: Door van deze kracht gebruik te maken wordt de wereld in zwart-wit gekleurd en lichtten belangrijke objecten zoals ammunitie of collectibles op, waardoor ze makkelijker te zien zijn. Ook vijanden zijn op deze manier makkelijker te zien: het is dus handig om Time Vision te gebruiken alvorens je een gevecht in gaat!
  • Time Stop: Deze kracht stopt de tijd in een bepaald gebied. Je kan van Time Stop gebruik maken om vijanden tijdelijk uit te schakelen: ze zullen zich niet kunnen bewegen en hetzelfde geldt voor eventuele kogels die naar jou onderweg waren.
  • Time Shield: Wanneer je gebruik maakt van Time Shield, roep je als speler een soort schild rondom jezelf op. Dit schild weerkaatst alle kogels die vijanden afvuren, maar jij kan er nog wel doorheen schieten. Ideaal dus wanneer je HP wat laag begint te worden!
  • Time Dodge: Door Time Dodge te gebruiken maak je een snelle beweging in een bepaalde richting. Deze kracht is dus handig in te zetten wanneer het aantal vijanden even te veel wordt.
  • Time Blast: Deze time power is de meest offensieve time power van ze allemaal. Wanneer je deze kracht gebruikt, roep je een soort bal van tijd in je handen op, die je vervolgens af kan vuren op vijanden, met enorm destructieve effecten tot gevolg. Vet!
  • Time Rush: Deze time power zet de tijd even helemaal stil, maar jij kan er nog wel doorheen rennen. Ideaal dus om nietsvermoedende vijanden supersnel uit te schakelen, maar ook goed te gebruiken wanneer je HP wat laag is en je snel dekking moet zoeken.

  Deze time powers kan je bovendien tijdens het spelen van de game upgraden, om ze nog beter te maken. Voor uitgebreide info over deze toffe krachten kan je terecht in onze Quantum Break time powers special.

  2. Eigen keuzes

  In Quantum Break doen zich verschillende momenten voor waarop jij als speler moet kiezen hoe je verder gaat. Deze keuzemomenten beïnvloeden het verdere verhaal van de game en de televisieserie. Zo sta je aan het einde van het eerste hoofdstuk voor de volgende keuze: laat je de getuigen leven, om ze vervolgens als PR-middel in te zetten, of maak je alle getuigen af om ervoor te zorgen dat er geen informatie zal lekken?

  Volgens ontwikkelaar Remedy heeft Quantum Break wel veertig verschillende eindes, die allemaal te maken hebben met de keuzes die jij hebt gemaakt. Daarnaast zijn er vele verschillende scènes geschoten voor de televisieserie, en welke keuze jij maakt beïnvloedt welke scènes jij te zien krijgt. Hierdoor krijgt Quantum Break een grote replay value: je kan elke keer andere keuzes maken, waardoor het verhaal elke keer weer anders verloopt.

  1. Televisieserie

  Quantum Break is de eerste game die het beste van beide werelden combineert: gamen en tv-series kijken. En met het oog op het vorige genoemde punt, de eigen keuzes, speel jij eigenlijk als soort van regisseur op in deze serie: jij bepaalt wat er gaat gebeuren. Wat jij in de serie te zien krijgt, hangt af van de keuzes die je tijdens het spelen hebt gemaakt. Daarnaast word je beloond voor het vinden van collectibles door middel van extra scènes die je anders niet te zien zou krijgen.

  De combinatie met de televisieserie is een uniek element aan de Quantum Break gameplay en deze combinatie werkt goed. Aan het einde van een hoofdstuk volgt een aflevering uit de televisieserie, die zo’n 20 minuten duurt. Op deze manier krijg je meer achtergrondinformatie en wordt er meer diepgang in het verhaal gecreëerd. Daarnaast zet de eerder genoemde cast sterke prestaties neer, waardoor het kijken van de serie een zeer vermakelijke tijdbesteding wordt.

  Quantum Break verschijnt op 5 april voor de Xbox One en PC.

  Quantum Break

  Verkijgbaar vanaf 5 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.