Wat verwacht je van Final Fantasy 15? - XGN Doe Mee

  Eigenlijk zou hier een slechte 1-april grap moeten staan, maar de XGN Doe Mee heeft daar niks mee en doet er daarom ook niet aan. April wordt wel een mooie maand, met schitterende titels. Maar wij blikken al wat verder vooruit hoor. Want, wat verwacht je van Final Fantasy 15?

  Een weekje geleden vroegen wij hoe jullie tegenover een PlayStation 4.5 stonden. De reacties waren niet mals op zijn zachts gezegd. Van “naaierij” en “volkomen onzin” naar “heel erg blij mee”. Kortom, veel diverse meningen. Wij geven het woord aan Dominic van Gerden:

  Dominic van Gemerden – Level 3

  Beetje valse beloftes dus. Aangezien ze, voordat de PS4 uitkwam, al zeiden dat de PS4 4K zou kunnen afspelen. Wat dus niet zo is. Ik zou het echt bezopen vinden als ze met een PS4 4.5 komen. En dan ons lekker weer 399 euro laten betalen en vervolgens in 2018 met een PS5 komen. Ze hadden de PS4 gewoon gelijk echt next-gen moeten maken. 4K support, super processor etc.

  Maar ja, ik ben eigenlijk ook wel weer zo gek dat ik hem gelijk op de releasedag zal kopen, omdat ik het gewoon toffe shit vind. Maar eigenlijk is het een beetje oplichterij, zeker voor mensen die vorige week een PS4 hebben aangeschaft en er vanuit gaan dat hij zo’n vijf jaar mee gaat als next-gen console.

  Voor die mensen is het inderdaad wel erg lullig, zoals Dominic van Gemerden zelf zegt. We zagen al wat reacties voorbijkomen van mensen die inderdaad net een PlayStation 4 gekocht hebben. Maar enigszins zullen er ook wel mensen zijn die een PlayStation 4 of Xbox One met 500GB hebben, terwijl beide bedrijven achter de consoles ook al pronken met een 1TB-versie. Tja, het is maar hoe je het bekijkt.

  Goed, genoeg daarover, tijd voor de nieuwe vraag van deze week! Afgelopen week kondigde Square Enix het zoveelste deel aan in de geliefde Final Fantasy reeks; officieel is het deel vijftien, maar met zoveel remakes en spin-offs is het één van de vele games uit de serie. Onze vraag is:

  Wat verwacht je van Final Fantasy 15?

  Square Enix zegt dat Final Fantasy 15 een gigantische game gaat worden en niet alleen in de zin van veel te doen. Er moet ook een heel universum omheen worden gebouwd: een film, anime serie, smartphone game en zelfs een losstaand verhaal van de game zelf. Bijzonder veel dus! Maar, wat verwachten de XGN’ers nu van Final Fantasy 15? Kun je niet wachten op de release op 30 september, of blijf je sceptisch tegenover Square Enix’s titel?

  Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij dat vindt. Zien we jullie volgende week bij een gloednieuwe XGN Doe Mee. Tot dan!

  Final Fantasy XV

  Verkijgbaar vanaf 29 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.