Dragon War Shock Ultimate Review - De beste budgetcontroller?

  Gamers die vandaag de dag op zoek zijn naar een controller hebben het voor het uitzoeken. Van officiële controllers van Microsoft en Sony tot compleet aanpasbare e-Sports controllers. Maar hoe zit het met de budgetcontrollers? Lees dat in onze Dragon War Shock Ultimate review.

  Dragon War is een Chinees bedrijf dat zich specialiseert in controllers, headsets en andere gaming accesoires voor een aantrekkelijke prijs. De Dragon War Shock Ultimate past daar perfect tussen met een prijskaartje van 39 euro, waar controllers van andere merken oplopen tot 50 euro en soms zelfs richting of over de 100 euro gaan.

  Dragon War Shock Ultimate Review

  Draadloos en van lange duur

  De Dragon War Shock Ultimate is een draadloze controller die gemaakt is voor de PC. De controller maakt verbinding met de PC door middel van een kleine bluetooth dongle of via een USB-kabel die tevens wordt gebruikt om de controller mee op te laden. De verbinding tussen de controller en de dongle is goed en valt niet weg binnen gebruikelijke afstanden. Wij nemen aan dat je niet tien meter van je PC verwijderd bent als je wilt gaan gamen.

  Ook de accu is van een goede kwaliteit, want je komt makkelijk de dag door met een volle accu. Als je eenmaal klaar bent met gamen kan je de controller in de oplader steken en binnen een paar uur zit hij weer helemaal vol. Het is natuurlijk nog te bezien hoe lang de accu het uithoudt na verloop van tijd, maar het wel is opvallend om als standaard een oplaadbare accu te zien, aangezien de concurrentie zweert bij AA-batterijen. Een nadeel van de accu is wel dat er geen aan- en uitknop op zit en de controller vanzelf uitgaat na een paar minuten inactiviteit.

  Dragon War Shock Ultimate Review

  Plug & Play

  Maar hoe is de Dragon War Shock Ultimate in gebruik, want dat is natuurlijk het belangrijkste als het gaat om een controller. Ten eerste is het geen probleem om de controller werkende te krijgen in games, want via XInput wordt de Dragon War Shock Ultimate geregistreerd als een Xbox 360-controller. Bij oudere titels die uit tijden stammen van voor de Xbox 360 kan de controller ook worden omgezet in DirectInput om zelf acties aan de knoppen te koppelen.

  Bij het spelen zelf ligt de Dragon War Shock Ultimate heerlijk in de hand dankzij de anti-sliplaag, waardoor je altijd genoeg grip hebt. Ook de knoppen zelf voelen goed aan, al moesten de A tot Y-knoppen wel even ingewerkt worden, want de eerste paar uur waren ze nog erg stroef. De positie van de triggers en RB- en LB-knoppen zitten op de goede hoogte, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Steelseries Stratus XL+.

  Niet alles is rozengeur en maneschijn

  Het grootste probleem bij de Dragon War Shock Ultimate zit in de twee pookjes. Ze voelen goed aan, hebben grip en ook de R3- en L3-knoppen zijn goed in te drukken, maar er lijkt bij veel games geen middenweg te zitten bij de pookjes. Bij veel third person shooters is het bijvoorbeeld mogelijk om te lopen als je de pookjes zachtjes beweegt, maar bij de Dragon War Shock Ultimate gaat hij van de deadzone - het gebied waarbij de controller geen beweging registreert - rechtstreeks naar rennen. Bij sommige titels hadden we dat probleem niet, wat opvallend is en het probleem lijkt dan ook te zitten in de aansturingssoftware die is ingebouwd.

  Dragon War Shock Ultimate Review

  Dragon War Shock Ultimate Review – Valt net voor de eindstreep

  De Dragon War Shock Ultimate lijkt alles goed te doen. Het heeft aan aantrekkelijke prijs, het is een draadloze controller, alles voelt goed aan, maar de pookjes verpesten het voor een groot gedeelte. De plotselinge beweging tussen de deadzone en de volle draai of sprint werkt heel onwenning. Wij hopen dan ook dat Dragon War de volgende keer het probleem kan oplossen in de software.

  7

  De plus- en minpunten

  • Aantrekkelijke prijs
  • Goede grip en ligt lekker in de hand
  • Draadloos
  • Lange accuduur...
  • ...maar de controller heeft geen aan- en uitknop
  • Pookjes lijken een 'tussenweg' te missen bij veel games

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.